To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Feilsøk strømproblemer med Nest Protect (med ledning)

Hvis du har en 120 V Nest Protect (med ledning), varsler Nest-appen deg hvis enheten går tom for strøm, men fremdeles er koblet til Wi-Fi. Du får også beskjed om at Nest Protect-enheten (med ledning) ikke mottar strøm når det lille grønne strømlyset er av.

Med reservebatteriene kommer Protect fortsette til å fungere

Nest Protect-enheter (med ledning) leveres med batterier med lang levetid, slik at enhetene fortsetter å fungere når du trenger dem mest. Hvis Nest Protect-enheten (med ledning) slutter å motta strøm fra de elektriske ledningene i bygningen, skal den automatisk bytte til reservebatteri.

Selv når den kjører på reservebatteriene, forblir Nest Protect-enheten (med ledning) tilkoblet andre Nest Protect-enheter i hjemmet. Den skal fortsette å holde øye med røyk- og karbonmonoksidnivåene og varsle deg i tilfelle det oppstår en nødssituasjon eller Heads Up-alarm. Den skal også fortsette å sende varsler til Nest-appen når det utløses alarmer, så lenge Wi-Fi-nettverket fortsatt fungerer.

Løs strømproblemer med Nest Protect (med ledning)

Hvis du får meldingen «Heads-Up! Strømmen har gått» fra Protect røyk- og karbonmonoksidvarsleren, følger du disse trinnene:

1. Sjekk sikringsskapet

Når strømmen bare fungerer i deler av hjemmet, kan det hende at én eller flere brytere i sikringsskapet ikke er på, eller at en sikring har gått.

• Hvis du har en sikringsboks, må du se etter sikringer som har gått, og eventuelt bytte dem ut.
  • Hvis du har en sikringsboks med brytere, bør du sjekke at bryteren som kontrollerer strømmen til Protect-enheten, er slått på. Slå bryteren av og på igjen. Hvis det grønne strømlyset på Protect-enheten lyser igjen når du slår på bryteren, var bryteren mest sannsynlig problemet.
breaker box with text

2. Sjekk kablene

Problemer med kablene oppstår vanligvis under eller rett etter monteringen, men kablene kan noen ganger bli koblet fra senere, spesielt hvis tilkoblingene ikke er skikkelig festet med en toppklemme.

Merk: Hvis det var en fagperson som monterte Nest Protect-enhetene, kan du kontakte montøren for å diagnostisere og løse problemer med kablene. En profesjonell montør vet hvordan spenningsutstyr skal håndteres og sørger for at alle ledninger er koblet riktig. Du kan også kontakte en Nest Pro-montør i området ditt.

Slik sjekker du Nest Protect-kablene. I brukerhåndboken for Nest Protect finner du mer informasjon om kablene.

1. Slå av strømmen

Beskytt deg mot høy spenning. Slå av sikringsbryteren eller ta ut sikringen. Dobbeltsjekk at eventuelle lys, apparater eller annen elektronikk som er koblet til samme krets, er slått av.

WARNING: Failure to turn off the power may result in serious electrical shock, injury or death.

2. Ta ned Nest Protect

For å ta ned Nest Protect, vri den forsiktig mot klokken.

3. Sjekk strømkabelen

Sørg for at kontakten er satt helt inn på baksiden av Nest Protect-enheten. Hvis den ikke var det, slår du automatsikringen på igjen. Hvis det lille grønne lyset fortsatt ikke lyser, slår du av bryteren på nytt og prøver trinn 4.

4. Sjekk kablene

Sjekk at strømledningen (vanligvis svart) og den nøytrale ledningen (vanligvis hvit) er koblet til de riktige ledningene på Nest Protect-kontakten. Du finner mer informasjon i brukerhåndboken for Nest Protect.

Det må være jevn kontakt mellom strømledningene. Sørg for at alle kabelkoblinger har en toppklemme som er skrudd fast.

5. Slå på strømmen igjen

Slå på bryteren til automatsikringen, og sjekk om det grønne strømlyset på Protect lyser. Det kan ta noen minutter før statusen endres i Nest-appen, så du bør sjekke lyset.

Hvis Nest Protect-enheten fortsatt ikke er slått på igjen, må du kontakte en lokal montør.