Hoe je kunt zien dat een bedrade Nest Protect geen stroom ontvangt en wat je eraan kunt doen

Als je een bedrade Nest Protect hebt van 120-240 V*, stuurt de Nest-app je een melding als hij geen stroom meer ontvangt, maar nog wel is verbonden met wifi. Dit wordt meestal veroorzaakt door een uitgeschakelde zekeringautomaat, een stroomstoring of een probleem met de bedrading.

Hoe je kunt zien dat een bedrade Nest Protect geen stroom ontvangt

Bedrade Nest Protects hebben reservebatterijen met een lange levensduur, zodat ze blijven functioneren op de momenten dat je ze het hardst nodig hebt. Als je bedrade Nest Protect is afgesloten van het stroomnet, schakelt hij automatisch over op de reservebatterijen.

Zelfs wanneer hij de reservebatterijen gebruikt, blijft je bedrade Nest Protect verbonden met de andere Nest Protects in je huis. De melder blijft controleren op rook en koolmonoxide en waarschuwen wanneer er sprake is van een noodsituatie of een Let op-alarm. Zolang het wifi-netwerk werkt, blijft hij ook meldingen verzenden naar de Nest-app in geval van een noodsituatie.

Je kunt zien dat je Nest Protect geen stroom meer ontvangt wanneer het groene lichtje op de Nest-knop niet meer brandt.

Ontvangt stroom

Ontvangt geen stroom

nest protect receiving power

nest protect not receiving power

app protect home

app protect alert no power

Je ontvangt ook een melding in de Nest-app die je laat weten
dat de stroom is uitgevallen.

nest protect app notification

Problemen met stroom oplossen voor de bedrade Nest Protect

Als je een melding ontvangt van de Nest-app dat de stroom is uitgeschakeld en je ziet dat het groene lampje op een bedrade Nest Protect niet brandt, volg dan deze twee stappen in de weergegeven volgorde om het probleem op te lossen.

Als je Nest Protects door een professional zijn geïnstalleerd, neem dan contact op met de installateur om het probleem op te lossen. We raden je ten zeerste aan een professionele installateur in te schakelen om problemen met de bedrading te onderzoeken. Een gekwalificeerde professional weet hoe hij veilig moet omgaan met apparatuur die is aangesloten op het lichtnet en hoe hij alle bedrading juist kan aansluiten. Je kunt altijd een Nest Pro-installateur bij jou in de buurt vinden met onze online zoekfunctie.

• Controleer je zekeringkast
    Als slechts in een deel van je huis de stroom uitvalt, zijn mogelijk
    een of meerdere schakelaars in de zekeringkast niet ingeschakeld. Het omzetten
    van deze schakelaars kan soms lastig zijn.
    Misschien denk je dat je een schakelaar weer hebt ingeschakeld, terwijl hij niet volledig is
    omgezet. Probeer de schakelaars nogmaals in en uit te schakelen. Als het groene lichtje van je Nest
    Protect gaat branden nadat je een schakelaar weer hebt ingeschakeld,
    weet je dat dat het probleem was.
breaker box with text
  • Controleer je bedrading
    Als een bedrade Nest Protect het enige apparaat in huis is dat geen stroom ontvangt, heeft dat waarschijnlijk te maken met de bedrading. Hoewel problemen met de bedrading zich meestal tijdens of vlak na de installatie voordoen, kunnen draden soms ook op een later moment losraken, vooral als de aansluitingen niet juist zijn afgesloten met een draadlasklem of een lasklem.

Hieronder volgen de stappen om de bedrading van je Nest Protect te controleren. Lees de Gebruikershandleiding van de Nest Protect voor meer informatie over bedrading.

1) Schakel de stroom uit

Bescherm jezelf en voorkom dat er een zekering doorslaat.
Schakel de juiste zekeringautomaat uit of
verwijder de zekering uit de zekeringkast.
Controleer opnieuw of er lichten, apparaten of
andere elektronica zijn aangesloten op hetzelfde circuit en of deze
zijn uitgeschakeld.

breaker box with warning sign

2) Verwijder je Nest Protect

Verwijder je Nest Protect door hem voorzichtig
linksom te draaien.

remove protect image

3) Controleer de aansluiting

Controleer of de aansluiting volledig in de
achterkant van de Nest Protect is gestoken. Als dit niet het geval was, schakel je de
zekeringautomaat opnieuw in. Als het kleine groene
lichtje nog steeds niet begint te branden, schakel je de circuitschakelaar opnieuw
uit en ga je verder met stap 4.

protect connector

4) Controleer de bedrading

Controleer of de voedingskabel- en de nuldraadaansluitingen op de juiste draden zijn aangesloten op de aansluiting van de Nest Protect. Lees de Gebruikershandleiding van de Nest Protect voor meer informatie.

De voedingsdraden moeten stevig met elkaar verbonden zijn. Zorg dat alle draadaansluitingen zijn afgedekt met een draadlasklem of een lasklem die stevig is bevestigd.

5) Schakel de stroom weer in

Schakel de zekeringautomaat opnieuw in en
controleer of het kleine groene lampje
brandt. Mogelijk duurt het een paar minuten voordat
de status in de Nest-app verandert, dus kun je beter het lampje controleren.

Als je Nest Protect nog steeds niet is ingeschakeld, neem je
contact op met de professionele installateur of bel je ons. We zijn er om je te
helpen.

breaker box with warning sign

* In verschillende landen worden verschillende bedradingsnormen gebruikt en het exacte voltage van je Nest Protect (bedraad) is afhankelijk van waar je hem hebt gekocht. Nest Protects die worden verkocht in de Verenigde Staten, hebben bijvoorbeeld onderdelen voor 120 V-bedrading, terwijl een in Europa verkochte Nest Protect onderdelen bevat voor 220 V-240 V-bedrading.