To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Langallisen Nest Protectin virtaongelmien ratkaisu

Jos sinulla on langallinen 120 V:n Nest Protect, Nest-sovellus ilmoittaa, jos se menettää virran, mutta on edelleen yhteydessä Wi-Fi-verkkoon. Tiedät myös, että langallinen Nest Protect ei saa virtaa, kun sen pieni vihreä virtavalo on pois päältä.

Protectin toiminta varaparistoilla

Langallisessa Nest Protectissa on pitkäkestoiset varaparistot, joten sen pitäisi pysyä toiminnassa, kun eniten tarvitset sitä. Jos langallinen Nest Protect ei saa virtaa rakennuksen sähköverkosta, sen pitäisi automaattisesti vaihtaa varaparistojen käyttöön.

Langallinen Nest Protect pysyy yhteydessä kotisi muihin Nest Protecteihin, vaikka se kävisi varaparistoilla. Sen pitäisi jatkaa savu- ja häkätilanteen valvontaa ja ilmoittaa sinulle hätätilanteesta tai Heads-Up ‑hälytyksestä. Sen pitäisi myös lähettää Nest-sovellukseen ilmoituksia hälytyksistä, kunhan Wi-Fi-verkko toimii edelleen.

Langallisen Nest Protectin virtaongelmien korjaaminen

Jos saat Protect ‑savu- ja häkävaroittimesta viestin "Huomio! Ei virtaa", tee näin:

1. Tarkista sähkökeskus tai sulakekaappi

Kun virta katkeaa vain osasta kotiasi, voit huomata, että sähkökeskuksen yhtä tai useampaa virtakatkaisinta ei voi laittaa päälle tai sulake on palanut.

• Jos sinulla on sulakekaappi, tarkista, onko sulakkeita palanut ja tarvittaessa vaihda ne.
  • Jos sinulla on katkaisimellinen sähkökeskus, tarkista, että Protectin virtaa hallitseva katkaisin on päällä. Käytä katkaisinta pois päältä. Jos Protectin vihreä virtavalo syttyy, kun käytät katkaisinta pois päältä, ongelma oli luultavasti sähkökeskuksessa.
breaker box with text

2. Tarkista johdot

Johto-ongelmat ilmaantuvat yleensä asennuksen aikana tai heti sen jälkeen, mutta johdot voivat joskus irrota myöhemmin, varsinkin, jos liitoksia ei ole kytketty kunnolla johtokiinnikkeellä.

Huom. Jos Nest Protectisi asensi ammattilainen, pyydä häntä selvittämään ja korjaamaan johto-ongelmat. Koulutettu ammattilainen osaa käsitellä korkeajännitteisiä laitteita turvallisesti ja varmistaa, että kaikki johdot on kytketty oikein. Voit myös ottaa yhteyttä alueellasi toimivaan Nest Pro ‐asentajaan.

Näin tarkistat Nest Protectin johdot. Nest Protectin käyttöopas tarjoaa lisätietoja johdoista.

1. Katkaise virta

Suojaa itsesi korkeajännitteeltä. Laita virtakatkaisin pois päältä tai poista sulake. Tarkista vielä, että kaikki saman piirin valot, laitteet tai muu elektroniikka on kytketty pois päältä.

WARNING: Failure to turn off the power may result in serious electrical shock, injury or death.

2. Irrota Nest Protect

Irrota Nest Protect kääntämällä sitä varovasti vastapäivään.

3. Tarkista virtaliitin

Varmista, että liitin on kunnolla kiinnitetty Nest Protectin takaosaan. Jos se ei ollut, kiinnitä se kunnolla ja käynnistä katkaisimesta. Jos pieni vihreä valo ei vieläkään pala, laita katkaisin pois päältä ja kokeile vaihetta 4.

4. Tarkista johdot

Varmista, että virtajohto (yleensä musta) ja nollajohdin (yleensä valkoinen) ovat kytkettyinä oikeisiin johtoihin Nest Protectin liittimessä. Lisätietoja saat Nest Protectin käyttöoppaasta.

Virtajohtojen välillä on oltava tiukka, fyysinen kontakti. Varmista, että kaikissa johdonpäissä johtokiinnikkeet, jotka on kierretty tiukasti kiinni.

5. Laita virta takaisin päälle

Laita katkaisin takaisin päälle ja tarkista, palaako Protectin vihreä virtavalo. Tilan muutos Nest-sovelluksessa voi kestää muutaman minuutin, joten on parasta tarkistaa valo.

Jos Nest Protect ei vieläkään mene päälle, ota yhteyttä paikalliseen ammattiasentajaan.