Meer informatie over de kabels en wisselstroomadapters die bij Nest-camera's worden geleverd

De meeste Google Nest-camera's, behalve de Google Nest Hello, worden geleverd met een kabel die je op een gewoon stopcontact kunt aansluiten. Zo kan de camera dag en nacht continu video streamen en meldingen versturen. De Nest Hello wordt rechtstreeks aangesloten op laagspanningsbedrading in je huis. Hieronder vind je meer informatie over de lengte van de kabels en de aansluitingen van elke camera.

Gebruik de meegeleverde kabel en adapter om de camera continu van stroom te voorzien. Als je een Nest Hello hebt, krijg je er geen kabel en adapter bij. Je sluit hem namelijk rechtstreeks aan op laagspanningsbedrading in je huis. Dankzij de doorlopende stroomvoorziening kan de camera zonder onderbrekingen beelden streamen en meldingen sturen. Hij wordt niet alleen ingeschakeld als hij beweging detecteert.

De voordelen van dag en nacht continu opnemen door een Nest Cam met Google Nest Aware >

Kies hieronder jouw product voor meer informatie over de bijbehorende kabel of aansluiting.

Nest Cam IQ indoor

• Stroomkabel van 3 meter met wisselstroomadapter
  • Het ene uiteinde van de kabel past precies in de basis van de camera. De kabel kan niet worden omgedraaid.
  • Je kunt de kabel beter niet in wanden of plafonds wegwerken. Tijdens het installeren zou het isolatiemateriaal van de kabel beschadigd kunnen raken, waardoor mogelijk een veiligheidsrisico ontstaat.
  • De stroomkabel en adapter zijn speciaal ontwikkeld voor de Nest Cam IQ indoor. Gebruik ze niet voor andere apparaten.

Nest camera IQ cable image.

Nest Cam IQ outdoor

• Stroomkabel van 7,5 meter met een wisselstroomadapter voor binnen.
  • De stroomkabel heeft aan beide uiteinden een USB-aansluiting (type C).

• Het ene uiteinde van de kabel wordt aangesloten op de wisselstroomadapter, die weer wordt verbonden met een binnenstopcontact. De wisselstroomadapter is niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

Opmerking: Als je je camera wilt aansluiten op een buitenstopcontact, kun je mogelijk de weerbestendige Nest-stroomadapter voor gebruik buitenshuis kopen in de Nest Store (alleen in bepaalde landen). Vaak is het trouwens beter om het buitenstopcontact tijdens het gebruik af te dekken met een afsluitbare kap om te voorkomen dat de stekker uit het stopcontact wordt gehaald.

• Het andere uiteinde van de kabel wordt aangesloten op de achterkant van de basis van de camera. De kabel kan niet worden omgedraaid, aangezien het uiteinde precies in de basis past.
  • Als je een gat boort voor de kabel, moet de opening een diameter hebben van minstens 13 mm, anders past de kabel niet.
  • Je kunt de stroomkabel en de bijgesloten kabelklemmen verven, maar de wisselstroomadapter en onderdelen van de camera niet.
  • De stroomkabel, de adapter en de kabelklemmen zijn speciaal ontwikkeld voor de Nest Cam IQ outdoor. Gebruik ze niet voor andere apparaten.
Nest Cam IQ  outdoor cable connection image

Nest Cam Indoor

• Kabel van 3 meter
  • De kabel heeft een micro-USB-stekker aan het camera-uiteinde en een USB-stekker (type A) aan het adapteruiteinde.
  • De kabel wordt aangesloten op de meegeleverde adapter, die weer rechtstreeks met een stopcontact wordt verbonden.
  • Je kunt de kabel beter niet in wanden of plafonds wegwerken. Tijdens het installeren zou het isolatiemateriaal van de kabel beschadigd kunnen raken, waardoor mogelijk een veiligheidsrisico ontstaat.
  • De stroomkabel en adapter zijn speciaal ontwikkeld voor de Nest Cam Indoor. Gebruik ze niet voor andere apparaten.

Nest camera indoor cable routing image.

Nest Cam Outdoor

• De totale kabellengte is 7,5 meter (USB-kabel, adapter en stroomkabel).
  • De USB-kabel is 3 meter lang.
  • De USB-kabel zit vast aan de camera en heeft een afgeschermde USB-stekker (type A) aan het andere uiteinde.
  • De USB-kabel van 3 meter wordt aangesloten op een weerbestendige adapter met een stroomkabel van 4,5 meter. De stroomkabel wordt in op een stopcontact aangesloten.
    Belangrijk: Druk bij het verbinden van de USB-stekker met de wisselstroomadapter de kraag helemaal in de adapter en draai hem naar rechts tot de twee kleine stippen zijn uitgelijnd. Zo krijg je een weerbestendige aansluiting.
  • De IP65-classificatie voor weerbestendigheid van de Nest Cam Outdoor geldt ook voor de kabels en adapter.
  • Je kunt de stroomkabel en de bijgesloten kabelklemmen verven, maar de wisselstroomadapter en onderdelen van de camera niet.
  • De stroomkabel en adapter zijn speciaal ontwikkeld voor de Nest Cam Outdoor. Gebruik ze niet voor andere apparaten.

Nest camera outdoor cable routing image.

Nest Hello videodeurbel

Videodeurbel

• Wordt rechtstreeks op de laagspanningsbedrading van
    de bestaande deurbel aangesloten.
  • Wordt geleverd met twee optionele verlengdraden
    om bestaande draden die te kort zijn,
    langer te maken.
Nest hello household wires connected image.

Belaansluiting

• Wordt rechtstreeks op de laagspanningsbedrading van
    de bestaande bel aangesloten.
Nest hello chime connector connected example image.

Opmerking: De Nest Hello wordt niet op een stopcontact aangesloten. Hij wordt dus niet
geleverd met een USB-kabel, adapter en stroomkabel.

Opmerking: Als de USB-kabel niet lang genoeg is, kun je deze beter niet vervangen door een langere USB-kabel van een andere fabrikant. USB-kabels van andere bedrijven leveren mogelijk niet genoeg stroom aan de camera. Je kunt de camera beter aansluiten met een verlengsnoer dat geschikt is voor de plaats waar je hem gebruikt (binnen- of buitenshuis).