To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Meer informatie over de weergave Vensters in de Nest-app en hoe je de instellingen wijzigt

Nest biedt geen ondersteuning meer voor de Nest Secure. Het systeem is niet meer toegankelijk via de Nest-app en maakt geen verbinding meer met internet. Je kunt de Nest-app niet gebruiken om de status van je Nest Secure te checken, je Nest Secure-apparaten te bedienen of om meldingen van je alarmsysteem te krijgen.

Ga naar deze post op het communityforum voor meer informatie.

Als je minimaal één camera in de Nest-app hebt, wordt de weergave Vensters automatisch aangezet. Als je geen camera's aan de Nest-app hebt toegevoegd, kun je Vensters handmatig aanzetten. Je Nest-producten worden dan per kamer geordend op het startscherm van de Nest-app. De producticonen zijn in het startscherm van de app 'live'. Dit betekent dat ze de huidige status tonen, zoals de gewenste temperatuur van de thermostaat.

De weergave Vensters is met name handig als je meerdere Nest-producten in een of meer kamers van je huis hebt.

Je ziet bovenaan het scherm het pictogram van je huis met je adres en de modus waarin je huis zich nu bevindt. Tik op het icoon om handmatig te wisselen tussen de modi Thuis en Afwezig.

Daarna staan de kamers met camera's bovenaan de lijst, in alfabetische volgorde (keuken, slaapkamer, woonkamer, enzovoort). Heb je meerdere camera's in een kamer, dan worden die camera's gegroepeerd getoond voor die locatie.

Daaronder staan in alfabetische volgorde de kamers die geen camera's hebben, maar wel Google Nest-thermostaten of Google Nest Protects.

De weergave Vensters in- of uitschakelen

Als je maar een paar Nest-producten hebt, of als je ze liever afzonderlijk wilt zien in plaats van per kamer gegroepeerd, dan kun je de weergave Vensters eenvoudig uitschakelen en teruggaan naar de 'traditionele' lay-out van de startpagina van de Nest-app. Of als je geen camera hebt, maar toch graag de weergave Vensters wilt inschakelen, dan kun je dat eenvoudig handmatig instellen. Volg de onderstaande stappen om de weergave Vensters in of uit te schakelen.

1. Tik op het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Tik op Vensters en vervolgens op de schakelaar om de weergave in of uit te schakelen.

Opmerking: Als je deze instelling wijzigt, wordt alleen je eigen weergave veranderd. De wijziging heeft dus geen invloed op de weergave van andere mensen met wie je de toegang tot het huis deelt.

Live cameraweergave in Vensters

Met Vensters kun je ook eenvoudig de videobeelden van al je camera's
in de gaten houden. Als je smartphone, tablet of computer is verbonden met wifi, zie je de
live videobeelden. Als je een mobiele verbinding gebruikt,
zie je een momentopname die om de twintig seconden wordt geüpdatet.

Je kunt je camera ook handmatig in- of uitschakelen.

1. Selecteer de gewenste camera
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Tik op Camera aan/uit. In de weergave Vensters kun je de
    camera inschakelen door in de videostream op de schakelaar te tikken onder
    'Je camera is uitgeschakeld'.

Opmerking: Als je camera offline is, wordt er door de videostream niets afgespeeld
of opgenomen en is de schakelaar uitgegrijsd en uitgeschakeld.
Er wordt ook een bericht weergegeven dat je offline bent.

Nest app home screen spaces

Locaties van Nest-producten wijzigen met de app

Als je aan een of meer Nest-producten geen naam van een kamer hebt toegewezen, worden ze boven in Vensters gegroepeerd onder 'Niet toegewezen'. Er kunnen ook Nest-producten in een bepaald venster zijn gegroepeerd, hoewel ze in verschillende kamers van je huis zijn geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je aan alle producten de locatie Slaapkamer hebt toegewezen in de app, terwijl ze in verschillende slaapkamers zijn geïnstalleerd.

Labels hebben geen invloed op het venster waarin de Nest-producten worden weergegeven. Heb je dus Nest Protects in verschillende slaapkamers waaraan je een label hebt toegevoegd, zoals Slaapkamer (Jordy) en Slaapkamer (Manon), dan worden ze beide gegroepeerd in het venster Slaapkamer.

Als er iets niet klopt in de weergave Vensters, kun je eenvoudig de locaties van de Nest-producten aanpassen met de Nest-app, zodat ze allemaal in het juiste venster worden gegroepeerd. Lees het volgende artikel over hoe je de naam van de locatie voor je Nest-product wijzigt voor gedetailleerde instructies.

De locatie- of kamernaam van je Nest-product in de app wijzigen >