To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen oplossen met het bekijken van videobeelden van een Nest-camera op een computer

Als je problemen ondervindt met het bekijken van videobeelden van je Google Nest-camera op een computer, zie je mogelijk een van deze meldingen:

• De Nest-app geeft 'Je camera staat uit' aan.
  • De Nest-app geeft 'Je camera heeft geen verbinding' aan.
  • De video laat een draaiende cirkel zien of wil niet laden.

Selecteer hieronder het probleem dat je ondervindt met het bekijken van videobeelden van een Nest-camera op een Mac- of Windows-computer via de web-app van Nest.

Opmerking: In ons helpcentrum vind je ook instructies voor het oplossen van problemen met het bekijken van videobeelden van de Nest-camera via een telefoon of tablet.

'De camera staat uit'

Dit bericht betekent dat je Nest-camera wel online is, maar niet is ingeschakeld.

TIk op de aan/uit-schakelaar onder 'Je camera staat uit'.

'De camera heeft geen verbinding'

Camera web-app niet verbonden

Deze melding kan worden veroorzaakt door het volgende:

• De camera is niet aangesloten op een stopcontact.
  • De stroom is uitgevallen.
  • De camera heeft geen wifi-verbinding.

Je kunt dit probleem zo oplossen:

1. Zorg ervoor dat je camera op een stopcontact is aangesloten en dat de stroomvoorziening in je huis werkt.
  2. Als je camera nog steeds niet werkt, controleer je de wifi-verbinding van je Nest-camera. In ons helpcentrum vind je instructies om problemen op te lossen als je Nest-camera geen verbinding heeft of offline is in de Nest-app.

De video laat een draaiende cirkel zien of wil niet laden

Het kan zijn dat de computer onvoldoende videobeelden ontvangt om af te spelen, of dat er een probleem is met je browser en de browserinstellingen. Meestal wordt dit veroorzaakt door een of meer van de volgende problemen:

Nest cam spinning icon

Problemen met een beperkte bandbreedte oplossen

Je camera heeft voldoende bandbreedte nodig om dag en nacht videobeelden te kunnen streamen. Voor één camera wordt een verbinding met ten minste 2 Mbps uploadbandbreedte aanbevolen. Als je meerdere camera's hebt, wordt een grotere uploadbandbreedte aanbevolen.

Je kunt eventueel een internetsnelheidstest uitvoeren om na te gaan hoeveel beschikbare bandbreedte je internetverbinding momenteel heeft.

Als je een beperkte bandbreedte hebt, kun je de videokwaliteit van je Nest-camera wijzigen om bandbreedte te besparen.

Problemen met een draadloze storing oplossen

Verschillende materialen van objecten zoals muren en plafonds in je huis kunnen het wifi-signaal zwakker maken. Ook kunnen andere draadloze apparaten en voorzieningen in huis storingen veroorzaken, zelfs als die apparaten geen gebruikmaken van wifi (denk bijvoorbeeld aan draadloze telefoons, bluetooth-apparaten, babyfoons, magnetrons en dergelijke).

Je kunt de volgende stappen proberen om de draadloze storing te verminderen:

• Plaats je router en camera dichter bij elkaar om het aantal tussenliggende muren en plafonds te verminderen.
  • Pas de instellingen van je wifi-netwerk of router aan.

Voor meer hulp lees je het artikel 'Meer informatie over draadloze storingen en hoe je die kunt oplossen' in ons helpcentrum.

Firewallinstellingen wijzigen

Firewallinstellingen veroorzaken vaker problemen met het bekijken van videobeelden van een Nest-camera in een werkomgeving of op een openbare of gedeelde computer, maar in bepaalde gevallen kan dit ook thuis gebeuren.

• Als je de videobeelden van je camera wilt bekijken vanuit je kantoor, neem je contact op met je netwerkbeheerder of IT-afdeling.
  • Als je de video thuis bekijkt, bekijk je de instellingen van de wifi-router (zie de handleiding van de router voor specifieke instructies) of neem je contact op met de persoon die je netwerk en internetverbinding heeft ingesteld.

Opmerking: Als je de instellingen van je router bekijkt, moet je rekening houden met de aanbevolen instellingen voor wifi-routers en toegangspunten voor gebruik met Nest-producten.

Een oudere browser updaten

Zorg ervoor dat je webbrowser is geüpdatet naar de nieuwste versie. Als je een oudere versie van je webbrowser gebruikt, kan het zijn dat deze de videostream van je camera mogelijk niet laadt.

Vanaf een computer kun je de videobeelden van een Nest-camera bekijken met de browsers Chrome, Internet Explorer, Safari en Firefox. Mogelijk wordt je browser automatisch geüpdatet, maar het kan ook zijn dat je het zelf moet doen. Ga naar de supportsite van je browser om te zien hoe je de versie kunt achterhalen en de browser eventueel kunt updaten.