Problemen oplossen met het bekijken van videobeelden van een Nest-camera op een computer

Soms geeft de Nest-app aan dat de camera is uitgeschakeld, geen verbinding heeft of voortdurend blijft laden. Hier volgen enkele nuttige tips als je problemen hebt met het bekijken van de live videobeelden op een Mac of een Windows-computer.

Meestal wordt een van de onderstaande berichten weergegeven als je de videobeelden niet kunt bekijken op een computer op home.nest.com.

Dit artikel bevat informatie over problemen bij het bekijken van videobeelden op een Mac of een Windows-computer. We hebben ook enkele suggesties als je problemen hebt bij het bekijken van videobeelden op een smartphone of tablet.

'De camera staat uit'

Dit bericht betekent dat de Google Nest Cam wel online is, maar niet is ingeschakeld.

Rechtsboven in het scherm zie je een aan/uit-schakelaar (vlak boven de video en onder het instellingenpictogram Pictogram van Nest-instellingen). Zet deze schakelaar aan om de camera weer in te schakelen.

'De camera heeft geen verbinding'

Web app camera not connected

Dit bericht betekent dat de camera niet is aangesloten op het stopcontact of dat er een stroomstoring is. Ook kan het zijn dat er geen wifi-verbinding is.

Bekijk onze tips voor het oplossen van verbindingsproblemen met een camera:

Problemen oplossen met een Nest Cam die de verbinding verbreekt of als offline in de Nest-app wordt weergegeven >

De video laat een draaiende cirkel zien of wil niet laden

Bepaalde problemen kunnen verhinderen dat de video wordt geladen. Soms zie je een
draaiende cirkel die niet weggaat (normaal gesproken betekent dit dat de video aan het bufferen
of laden is). Het kan zijn dat de computer onvoldoende videobeelden ontvangt
om af te spelen, of dat er een probleem is met je browser en de browserinstellingen. Meestal
is het een symptoom van een of meer van de volgende problemen:

Nest cam spinning icon

Beperkte bandbreedte

De camera heeft voldoende bandbreedte nodig om dag en nacht videobeelden te kunnen streamen. Je kunt eventueel een internetsnelheidstest uitvoeren om te controleren hoeveel beschikbare bandbreedte je internetverbinding momenteel heeft. We raden een verbinding aan met minstens 2 Mbps uploadbandbreedte voor één camera (en meer als je meer camera's hebt).

Als je een beperkte bandbreedte hebt, kun je de kwaliteit van de video iets lager instellen om bandbreedte te besparen.

De videokwaliteit van de camera wijzigen >

Draadloze storing

Verschillende materialen of apparaten in huis kunnen het wifi-signaal zwakker maken. Ook kunnen andere draadloze apparaten in huis storingen veroorzaken, zelfs apparaten die geen gebruik van wifi maken (denk bijvoorbeeld aan draadloze telefoons, Bluetooth-apparaten, babyfoons, magnetrons).

Soms kunnen kleine aanpassingen in de wifi-instellingen al een groot verschil maken. Het kan ook zijn dat er te veel muren of plafonds tussen de router en de camera zitten.

Wat is een draadloze storing en hoe kan ik die oplossen? >

Firewallinstellingen

Een probleem met de firewallinstellingen doet zich meestal voor in een werkomgeving of op een openbare of gedeelde computer, maar kan in bepaalde gevallen ook thuis gebeuren. Let op deze punten bij het bekijken van videobeelden:

• Bekijk je de Nest Cam-video op je werkplek, neem dan contact op met je netwerkbeheerder of de IT-afdeling.
  • Bekijk je de video thuis, controleer dan de instellingen van de wifi-router (zie de handleiding van de router voor specifieke instructies) of neem contact op met de persoon die je netwerk en internetverbinding heeft ingesteld.

Lees ook het volgende artikel met aanbevelingen voor verschillende routerinstellingen:

Aanbevolen instellingen van wifi-routers en -toegangspunten voor Nest-producten >

Oudere browser

Een browser die al een hele tijd niet is geüpdatet, kan mogelijk de live videobeelden van de Nest Cam niet laden.

Het is altijd een goed idee om je browser te updaten naar de nieuwste versie die beschikbaar is. Mogelijk wordt je browser automatisch geüpdatet, maar het kan ook zijn dat je het zelf moet doen. De Nest Cam werkt met de browsers Chrome, Internet Explorer, Safari en Firefox. Ga naar de ondersteuningssite van je browser om te zien hoe je de versie kunt controleren en de browser eventueel kunt updaten.