Hoe Nest-camera's bij daglicht en in het donker kunnen zien

Bij daglicht kan een Google Nest-camera net zo ver zien als jij. Hij heeft een groothoeklens met een gezichtsveld dat bijna net zo breed is als dat van het menselijk oog. Nest-camera's hebben ook Nachtzicht om in het donker te kunnen zien.

Over het algemeen kunnen Nest-camera's net zo ver kijken als jij. De volgende functies helpen de camera om activiteit op afstand te zien.

Groothoekstand

Nest-camera's hebben een groothoeklens die alles duidelijk in beeld brengt.

Diagonaal gezichtsveld

Nest-camera's

130°

Google Nest Cam
Google Nest Cam IQ
Google Nest Cam Outdoor
Google Nest Cam IQ outdoor

160°

Google Nest Hello videodeurbel

Je kunt een Nest-camera niet op afstand bewegen via de app, dus als je de camera in de juiste gezichtshoek wilt zetten, moet je dit met de hand doen.

De Nest-app heeft echter wel een digitale zoom- en panfunctie, waarmee je kunt uitsnijden wat je niet wilt zien en focussen op wat belangrijk is. Hieronder vind je meer informatie.

Digitale zoom- en panfunctie

Alle Nest-camera's hebben een groothoekstand. Wil je iets van dichtbij bekijken, dan kun je digitaal inzoomen met de Nest-app. Je kunt ook zorgen dat je camera altijd ingezoomd blijft op een bepaalde plek.

Digitale zoom

Nest-camera's

Tot 8x

Nest Cam
Nest Cam Outdoor
Nest Hello videodeurbel

Tot 12x

Nest Cam IQ
Nest Cam IQ outdoor

Digitaal inzoomen met de Nest-app >

Opmerking: De volgfunctie met close-upweergave van de Nest Cam IQ indoor en de Nest Cam IQ outdoor maakt gebruik van de 4K-sensor om automatisch in te zoomen en mensen voor de camera te volgen.

Meer informatie over de volgfunctie met close-upweergave van de Nest Cam IQ >

Automatische aanpassingen aan licht

• Wanneer Nachtzicht aanstaat en iemand het licht aandoet, schakelt je Nest-camera snel over op normale videomodus.
  • Nest-camera's wachten op het juiste moment om Nachtzicht in te schakelen. Ze zijn ontworpen om slechts één keer te schakelen tussen de normale modus en de nachtmodus wanneer het licht geleidelijk verandert. Sommige camera's blijven een poosje heen en weer schakelen tussen de normale stand en de nachtstand wanneer er weinig licht is (zoals 's ochtends of 's avonds). Hierdoor raken de videobeelden onder- of overbelicht.
  • Nest-camera's merken het ook wanneer iemand ze probeert te verblinden door plotseling een zaklamp op ze te schijnen. Een Nest-camera blijft op Nachtzicht staan wanneer zoiets gebeurt, zodat een indringer niet ongezien zijn gang kan gaan.
  • Als het schemerig is, passen Nest-camera's automatisch de framesnelheid aan. Hierdoor heb je minder last van 'schimmen' wanneer mensen, dieren of andere voorwerpen door het beeld bewegen. En zo krijg je een scherper beeld wanneer er activiteit plaatsvindt.
  • Nest-camera's gebruiken overdag een infraroodfilter om ervoor te zorgen dat kleuren juist worden waargenomen. Als het donker wordt, wordt dit filter uitgeschakeld, waardoor de camera een hogere lichtgevoeligheid heeft en gedetailleerde videobeelden kan opnemen. Als je vlak bij de camera staat, hoor je mogelijk een zachte klik wanneer het filter wordt in- of uitgeschakeld.

De basisbeginselen van Nachtzicht

Alle Nest-camera's hebben Nachtzicht, zodat je ook in het donker ziet wat er gebeurt.
Nest cam night vision
  • Nest-camera's maken gebruik van infrarood-ledlampen met een hoog vermogen om alles in beeld te verlichten.
    Opmerking: Infrarood is niet zichtbaar voor het blote oog. Wanneer Nachtzicht echter aan staat, zie je misschien een vage rode gloed rond de lens van sommige Nest-cameramodellen, terwijl andere modellen leds gebruiken die niet rood gloeien. Op de Nest Hello zie je misschien een rode streep tussen de cameralens en de knop.
  • De infrarood-leds zijn zo geplaatst dat ze het brede gezichtsveld van de camera helemaal verlichten, in plaats van alleen een stukje in het midden.
  • Het bereik van Nachtzicht is afhankelijk van de hoeveelheid licht, maar de meeste Nest-camera's hebben in het donker een bereik van ongeveer 6 meter. De Nest Cam IQ outdoor kan tot 15 meter in het donker zien. De Nest Hello videodeurbel kan tot bijna 2 meter in het donker zien om te focussen op mensen bij de deur.
    Zijn er lichtbronnen in de buurt, dan kan je camera mogelijk nog verder zien.
  • Wanneer Nachtzicht is ingeschakeld, wordt video in zwart-wit gestreamd, zelfs als het beeld voldoende verlicht is.

De instellingen van Nachtzicht wijzigen

Meestal kun je Nachtzicht het beste op Automatisch zetten, zodat de camera zelf de functie kan in- en uitschakelen.

1. Selecteer de gewenste camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen
  3. Selecteer Nachtzicht Nestcam Night Vision icon.

Zet de schakelaar op Uit, Automatisch of Altijd aan.

• Als je Automatisch instelt, dan wordt Nachtzicht automatisch ingeschakeld wanneer het donker wordt en uitgeschakeld wanneer er voldoende omgevingslicht is.
  • Heb je Altijd aan geselecteerd, dan blijft Nachtzicht ingeschakeld totdat je de functie handmatig op Automatisch of Uit zet (zelfs als er voldoende omgevingslicht is). Deze instelling is handig als je een schemerig of donker gedeelte in een verder goed verlichte ruimte in de gaten wilt houden. Houd er wel rekening mee dat de videobeelden in zwart-wit worden gestreamd en opgenomen wanneer Nachtzicht aanstaat.