Meer informatie over het oplossen van problemen met de locatie van je smartphone (voor iOS)

De Nest-app vraagt je de instellingen van je smartphone te updaten als er iets is waarmee je de werking van de Thuis/Afwezig-functie kunt verbeteren. Hieronder lees je hoe je de instellingen van je smartphone kunt wijzigen.

De Thuis/Afwezig-functie controleert regelmatig de instellingen van je
smartphone of tablet om er zeker van te zijn dat je huis zo nauwkeurig mogelijk
tussen de modus Thuis en de modus Afwezig kan schakelen. Ontdekt de functie dat je
een instelling kunt wijzigen om betere resultaten te boeken, dan wordt het scherm
met de locatie van je smartphone weergegeven wanneer je de
Nest-app opent. Je ziet hier een aangepaste lijst met maximaal drie instellingen die
je kunt wijzigen op je iPhone of iPad. Voer de voorgestelde
wijzigingen uit, maar controleer ook alle onderstaande
instellingen (als je dat nog niet hebt gedaan).

Hoe de Thuis/Afwezig-functie de locatie van je smartphone gebruikt >

Opmerking: De Nest-app geeft slechts één keer
per week het scherm met de locatie van je smartphone weer, zodat
je niet steeds wordt lastiggevallen wanneer je de app wilt gebruiken.

Nest app iOS update phone location settings . image.

Wil je de instellingen niet wijzigen, dan kun je de Thuis/Afwezig-functie instellen om geen gebruik te maken van de locatie van je smartphone. Tik hiervoor rechtsboven in het startscherm van de Nest-app op het instellingenpictogram en selecteer vervolgens de Thuis/Afwezig-functie.

Hieronder vind je de instellingen die je kunt controleren op je iPhone of iPad en informatie over hoe je ze kunt wijzigen. Klik voor meer informatie op de onderstaande links om naar de ondersteuningswebsite van Apple te gaan.

1. De vliegtuigmodus uitschakelen

In de vliegtuigmodus worden de wifi-, Bluetooth- en mobiele
verbindingen uitgeschakeld om de batterij te sparen, maar mogelijk ben je
vergeten de vliegtuigmodus weer uit te zetten. Open het Bedieningspaneel en
controleer of het vliegtuigpictogram niet is gemarkeerd.

Vliegtuigmodus gebruiken in iOS >

2. Wifi inschakelen

Dit is een belangrijke instelling die grote invloed heeft
op de nauwkeurigheid van de Thuis/Afwezig-functie.
Controleer of het wifi-pictogram is gemarkeerd in het
Bedieningspaneel. Je kunt wifi ook inschakelen via 'Instellingen'.

3. Mobiele data inschakelen

Tik op 'Instellingen' en selecteer 'Mobiel netwerk'. Controleer of de
schakelaar voor mobiele data groen is (en dus is
ingeschakeld). Hiermee zorg je ervoor dat je huis zo snel mogelijk overschakelt
wanneer je weggaat of thuiskomt.

Belangrijk: Als je 'Dataroaming' ook hebt uitgeschakeld
om extra kosten te voorkomen, kan de Thuis/Afwezig-functie
geen mobiele data meer gebruiken wanneer je
smartphone overschakelt naar een netwerk dat buiten je dekkingsgebied
valt.

Informatie over instellingen voor mobiele data >

iOS airplane mode cellular data phone image.

4. Locatieservices inschakelen

Tik op Instellingen, ga naar Privacy en selecteer Locatieservices.
Controleer of de locatieservices zijn ingeschakeld.

iOS privacy location services phone image.

5. Instellingen van de Nest-app instellen

Naast de algemene iPhone- en iPad-instellingen heeft elke
app die je installeert, zijn eigen instellingen die je
soms moet veranderen. Ga naar 'Instellingen' en scroll
omlaag naar de lijst met geïnstalleerde apps. Selecteer
de Nest-app en controleer deze instellingen.

'Locatieservices' op 'Altijd' zetten

Elke app op je iPhone of iPad die Locatieservices
gebruikt, heeft hiervoor zijn eigen instelling. Voor de Nest-app moet deze
instelling op 'Altijd' worden gezet. Op deze manier kan de Nest-app
je huis tussen de modus Thuis en de modus Afwezig schakelen,
ook als je de Nest-app niet hebt geopend.

'Ververs apps op achtergrond' inschakelen

Alleen als Ververs apps op achtergrond is
ingeschakeld voor de Nest-app, werkt de Thuis/Afwezig-functie naar behoren.

Mobiele data inschakelen

Dit is een belangrijke instelling. Schakel mobiele data in
om er zeker van te zijn dat de Nest-app je huis ook kan
overschakelen wanneer je geen wifi-verbinding hebt.

iOS set nest app settings phone image.

6. De Nest-app opnieuw opstarten

Als je de Nest-app geforceerd afsluit, kan de Thuis/Afwezig-functie in sommige gevallen worden uitgeschakeld. Heb je de app geforceerd afgesloten en merk je vervolgens dat je huis niet schakelt tussen de modus Thuis en Afwezig zoals je zou verwachten, sluit dan de app en start deze opnieuw op.