Meer informatie over hoe je Nest-producten verbinding maken met elkaar en internet

Nest-producten zijn ontworpen om samen te werken, zodat ze op verschillende manieren met jou en elkaar kunnen communiceren. Ze gebruiken Bluetooth, NFC, wifi en Thread (een zuinig draadloos mesh-netwerk voor communicatie tussen apparaten).

Nest-producten zijn niet met elkaar verbonden via je wifi-router. In de meeste gevallen gebruiken ze wifi om hun status naar de Nest-service te sturen. Deze service stuurt de informatie vervolgens door naar andere producten in je huis en naar je app. In andere gevallen wordt gebruikgemaakt van draadloze Thread-netwerken voor een rechtstreekse verbinding tussen de producten.

Meer informatie over Thread-netwerken

Thread is een type mesh-netwerk. In een mesh-netwerk kunnen alle apparaten als router fungeren en zo rechtstreeks informatie doorsturen naar elkaar zonder dat hiervoor een centrale router is vereist. Dit heeft meerdere voordelen:

• Beter bereik

Thread kan ook verre uithoeken van grote huizen bereiken, omdat elk apparaat een netwerkrouter is. Doordat elk apparaat informatie doorstuurt, is het bereik van het draadloze signaal groter als er meer apparaten aan het Thread-netwerk zijn toegevoegd. Dit is vooral handig in grote huizen of huizen waar het draadloze signaal wordt verstoord door de constructie.

• Laag stroomverbruik

Thread verbruikt zeer weinig stroom, zodat zelfs apparaten met batterij zoals de Google Nest Protect en de Google Nest Detect kunnen worden verbonden met internet en andere Nest-producten terwijl ze nog jaren opgeladen blijven.

• Onafhankelijk van wifi

Thread is niet afhankelijk van je wifi-router of -netwerk. Als je router of internetverbinding uitvalt, kunnen de Nest-producten nog steeds met elkaar en met jou communiceren.

Zo kunnen alle Nest Protects in je huis je nog steeds laten weten in welke ruimte rook is waargenomen en het alarm laten horen. Als je Google Nest Secure hebt, kunnen de Nest Detects nog steeds aan Google Nest Guard laten weten als er beweging is waargenomen of als een deur of raam is geopend en het alarm activeren als dit nodig is.

Hoewel Thread-netwerken wat meer voordelen hebben dan algemene wifi-netwerken, moet je er wel rekening mee houden dat ook deze netwerken te maken kunnen krijgen met draadloze storingen die invloed kunnen hebben op het bereik en de prestaties.

Hoe Nest-producten gebruikmaken van Thread en wifi

Nest-producten gebruiken wifi en Thread voor verschillende functies, zoals het downloaden van software-updates, het verzenden van app-meldingen en de communicatie tussen apparaten. Sommige producten beschikken alleen over wifi, andere alleen over Thread en weer andere over beide verbindingsmogelijkheden.

Zo beschikt het Google Nest x Yale slot alleen over Thread. Het slot maakt dus verbinding met internet via een ander product dat over zowel wifi als Thread beschikt, zoals Nest Guard of Google Nest Connect.

Afbeelding van een Nest x Yale slot en Nest Connect-router.

In de onderstaande tabel is samengevat waarvoor de Nest-producten gebruikmaken van Thread en wifi.

Product

Wifi

Thread

Thermostaten

• App-meldingen
  • Bediening op afstand via app
  • Software-updates
  • Heat Link-bediening (alleen in Europa)

Protect

• App-meldingen
  • Bediening op afstand via app
  • Software-updates
  • Alarmen en gesproken meldingen voor alle Protects in het huis
  • Een brug waarlangs apparaten met alleen Thread verbinding met elkaar en internet kunnen maken

Camera's

• Streaming video
  • App-meldingen
  • Bediening op afstand via app
  • Software-updates
  • N.v.t.

Guard

• App-meldingen
  • Bediening op afstand via app
  • Software-updates
  • Detect-status
  • Software-updates voor Detect

Detect

• N.v.t.
  • Guard-status
  • Software-updates van Guard of Connect

Connect

• Verbindt apparaten met alleen Thread met wifi
  • Dicht gaten in het Thread-netwerk om apparaten met elkaar te verbinden
Temperatuursensor
  • N.v.t.
  • Updates van de kamertemperatuur naar 3e generatie Nest Learning Thermostat en Nest Thermostat E

Nest x Yale slot

• Het slot kan alleen verbinding maken met wifi en internet via andere Nest-producten die over zowel Thread als wifi beschikken (zoals Nest Connect en Guard)
  • App-meldingen
  • Bediening op afstand via app
  • Software-updates
  • Kan Nest Secure uitschakelen

Hoe Nest-producten bluetooth en NFC gebruiken

Nest-camera's, Nest Doorbells en 2e generatie Nest Protects gebruiken Bluetooth Low Energy (BLE) om tijdens het instellen verbinding te maken met je telefoon of tablet. 2e generatie Protects gebruiken BLE ook voor Afzetten met app en om een Veiligheidscontrole te starten. Meer informatie over sensoren in Google Nest-apparaten

Opmerking: Als je in Europa een Google Nest Thermostat E met Heat Link gebruikt, moet je telefoon of tablet ondersteuning bieden voor BLE.

Bluetooth aanzetten op je telefoon of tablet

De stappen om bluetooth aan te zetten verschillen per telefoon.

NFC

Nest Tag gebruikt NFC als je deze op Nest Guard plaatst om het alarm aan en uit te zetten.