To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Näin Google Nest ‑tuotteet toimivat yhdessä

Google Nest ‑tuotteet on suunniteltu toimimaan yhdessä. Ne voivat keskustella keskenään ja reagoida kodin tapahtumiin. Jos jokin Nest-tuotteistasi huomaa jotain tärkeää, muut tuotteesi voivat auttaa toisiaan toimimaan oikein. Jos esimerkiksi Google Nest Protect havaitsee savua, Google Nest ‑termostaatti voi näyttää hälytyksen, jos asetukset ovat oikein.

Jotta voit saada hälytyksiä, hallita tuotteita ja käyttää puhelimen sijaintia joissakin ominaisuuksissa, sinun on asennettava Nest-sovellus tai Google Home ‑sovellus.

Huomaa, että alla mainitut ominaisuudet edellyttävät aktiivista Wi-Fi-yhteyttä tapahtumahetkellä (esim. suuri määrä savua) ja perustuvat siihen, että Nest-tuotteesi ovat samassa kodissa ja samalla tilillä Nest-sovelluksessa tai samassa kodissa Google Home ‐sovelluksessa. Jos tililläsi on toinen koti, tai jos sinulla on useita tilejä, Nest-tuotteet eivät vaikuta toisessa kodissa tai toisilla tileillä olevien tuotteiden toimintaan.

Kun Protect havaitsee savua tai häkää (CO)

Kun Wireless Interconnect on käytössä, yhden Nest Protect ‑tuotteen havaitessa hälyttäviä savu- tai häkätasoja kaikki muut kodin Protect-laitteet voivat antaa saman hälytyksen.

Lisäksi Protect voi kertoa muille kodissasi oleville tuotteille hätähälytyksistä ja pyytää niitä toimimaan hyödyllisillä tavoilla.

Vastuuvapauslauseke: Australiassa valokehä voi syttyä vain Protect-laitteessa, joka havaitsee savua tai häkää, mutta toisiinsa yhteydessä olevat Protect-laitteet antavat silti hälytyksen.

Mitä muut Nest-tuotteet voivat tehdä, kun Nest Protect havaitsee savua tai häkää

Savuvaara

Häkävaara

Google Nest ‑termostaatit

• Näyttävät hälytyksen.

Google Nest ‐kamerat, jotka olet ottanut käyttöön Nest-sovelluksessa

• Kytkeytyvät automaattisesti päälle ja aloittavat videon suoratoiston puhelimesi tai tablettisi Protect-ilmoituksessa. Siirry kameran livefiidiin napauttamalla videota.
  • Tallentavat hätätilanneklipin, vaikka sinulla ei olisi Google Nest Aware ‑tilausta.
    Huom. Hätätilanneklipin tallennus on oletuksena kytketty pois päältä. Voit laittaa sen päälle valitsemalla Nest-sovelluksen aloitusnäytöltä Protect ja sitten Asetukset ja sitten Works with Protect.

Muut Nest Protect ‑laitteet

• Antavat saman hätähälytyksen ja kertovat, missä savua on havaittu.
  • Antavat saman hätähälytyksen ja kertovat, missä häkää on havaittu.

Kun Nest Secure antaa hälytyksen

Liike kodissa sekä ovien ja ikkunoiden avautuminen voivat käynnistää Secure-hälytyksen. Tällöin myös muut Nest-tuotteet voivat osallistua ja pitää sinut ajan tasalla.

Nest-sovelluksessa käyttöönotetut Nest-kamerat

Turvahälytyksen aikana kamera voi kytkeytyä automaattisesti päälle ja aloittaa videon suoratoiston, vaikka sen olisi tarkoitus olla pois päältä. Saat ilmoituksen ja tilannekuvan esikatselun puhelimeesi. Voit avata kameran livevideostriimin nopeasti Nest-sovelluksessa ilmoituksen kautta. Jos sinulla on Nest Aware ‑tilaus, tapahtumavideo tallennetaan pilveen ja merkitään kameran Sightlineen.

Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kameroissa, jotka on otettu käyttöön Home-sovelluksella.

Huom. Turvallisuusklippien tallennus on oletuksena pois käytöstä. Ota se käyttöön valitsemalla Nest-sovelluksen aloitusnäytöltä Guard ja sitten Asetukset ja sitten Works with Security.

Jos samassa huoneessa on useita tuotteita, muista antaa niille kaikille sama sijaintinimi. Voit muuttaa kunkin tuotteen sijaintinimeä sovelluksen Asetukset-valikosta Nest-asetukset-kuvake.

Kun avaat Nest × Yale ‑lukon

Kun avaat Google Nest × Yale ‑lukon, se voi samalla kytkeä Securen automaattisesti pois päältä. Sinun on laitettava tämä asetus päälle Nest-sovelluksesta. Lue lisää seuraavasta artikkelista:

Katso, miten voit muuttaa Nest × Yale ‑lukon asetuksia

Huom. Kun lukitset Nest × Yale ‑lukon, se ei kytke Nest Securea automaattisesti päälle. Sinun on kytkettävä Secure päälle erikseen, koska saatat joskus haluta lukita oven kytkemättä järjestelmää päälle.

Kun joku soittaa Google Nest Doorbelliä

• Google Nest‑ ja Google Home ‑kaiuttimet ja ‑näytöt voivat toistaa automaattisesti Nest Doorbellin summeriäänen ja ilmoittaa vieraista.
  • Nest-näytöllä voit katsoa Nest Doorbellin livevideostriimiä näytöltä ja puhua vieraille.
  • Jos olet Nest Aware ‑tilaaja, Nest Doorbell ilmoittaa vieraan nimen, jos hän löytyy tutut kasvot ‑kokoelmasta.

Nest-tuotteet, joilla on samat asetukset

Secure ja Nest × Yale ‑lukko

Sekä Secure että Nest × Yale ‑lukko auttavat estämään tunkeilijoita pääsemästä kotiisi. Halusimme myös varmistaa, että niitä on helppo käyttää. Tässä on joitakin hyödyllisiä tapoja, joilla tuotteet toimivat yhdessä:

• Secure ja Nest × Yale ‑lukko käyttävät samaa tunnuskoodia, joten jokaisen täytyy muistaa vain yksi henkilökohtainen tunnuskoodi, ei kahta.
  • Kun avaat oven lukituksen, Secure voi samalla kytkeä hälytyksen automaattisesti pois päältä. Voit ottaa tämän ominaisuuden käyttöön tai poistaa sen käytöstä Nest-sovelluksella.
  • Kun asetat kulkuoikeusaikataulun jollekin, se koskee sekä Nest × Yale ‑lukkoa että Securea.
  • Turvallisuushistoria näyttää ajat, joina olet kytkenyt Securen hälytyksen pois päältä Nest × Yale ‑lukon avulla.

Vanhat ja uudet tuotteet toimivat yhdessä

Vanhat ja uudet tuotteet toimivat saumattomasti yhdessä, joten sinun ei tarvitse päivittää vanhoja tuotteitasi. Esimerkiksi 1. sukupolven Protect-savuvaroittimissa ei ole kaikkia 2. sukupolven Protectien ominaisuuksia, mutta ne kaikki kertovat sinulle, kun savua tai häkää havaitaan, ja antavat tarvittaessa hälytyksen. Sama koskee Nest-termostaatteja ja ‑kameroita. Voit asettaa 1., 2. ja 3. sukupolven Nest Learning Thermostatit ohjaamaan usean vyöhykkeen järjestelmiä samassa kodissa.

Nest-sovelluksella käyttöön otetut vanhat tuotteet toimivat saumattomasti uusien, Home-sovelluksella käyttöön otettujen kanssa. Jatkamme tuen lisäämistä Home-sovellukseen myös vanhoille tuotteille.

Paikallaolotunnistin auttaa tuotteita toimimaan yhdessä

Kun otat paikallaolotunnistimen käyttöön Home-sovelluksessa (tai Home/Away Assistin Nest-sovelluksessa), puhelin ja tuotteiden anturit havaitsevat, kun olet poistunut tai palannut kotiin. Näin kaikki laitteet voivat tehdä paremmin oikeita asioita oikeaan aikaan.

Jos sinulla esimerkiksi on termostaatti, sen paikallaolon tunnistimet voivat auttaa järjestelmää päättelemään, onko paikalla joku. Näin kaikki muut Nest-tuotteesi voivat toimia automaattisesti oikein ihmisten sijainnin perusteella.