To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Foutcodes van de Nest-thermostaat oplossen

Als je een foutmelding op de thermostaat ziet met een code die met H, N of T begint, gevolgd door een nummer, kun je de volgende stappen uitvoeren om deze fouten te verhelpen.

De verwarming zo nodig handmatig inschakelen

Druk op de knop op de Heat Link om de verwarming handmatig in te schakelen:

• Google Nest Thermostat E: Druk twee keer op de knop van de Heat Link.
  • De 3e en 2e generatie Google Nest Learning Thermostat: Druk één keer op de knop van de Heat Link.

Het verwarmingslampje wordt groen om te bevestigen dat de verwarming is ingeschakeld. Hiermee zorg je voor een aangename temperatuur terwijl je verbindingsproblemen probeert op te lossen. Als de thermostaat de boiler aanstuurt, wordt het warme water ook ingeschakeld.

Opmerking: Druk opnieuw op de knop van de Heat Link als je de verwarming handmatig wilt uitschakelen (druk twee keer voor de Nest Thermostat E).

De fout zoeken

Selecteer hieronder je thermostaat en selecteer dan de foutcode die je op je thermostaat ziet voor specifieke stappen om het probleem op te lossen.

Als je geen foutcode op je thermostaat zietzoek je in onze bibliotheek met Help-artikelen naar hulp bij andere problemen.

Nest Learning Thermostat

nest thermostat gen 3 front view

H1 of H71

Een H1- of H71-foutmelding geeft aan dat de Nest geen verbinding met de Heat Link kan maken en de verwarming niet kan worden geregeld. Daarnaast brandt het statuslampje van de Heat Link geel wanneer de verbinding met de thermostaat is verbroken.

1. De Heat Link opnieuw opstarten

1. Houd de knop van de Heat Link ingedrukt totdat het lampje wordt uitgeschakeld. Dit duurt ongeveer tien seconden.
    2. Laat de knop los en wacht tot de Heat Link opnieuw is opgestart.
    3. Het statuslampje wordt groen zodra er weer verbinding met de thermostaat is gemaakt. Als het statuslampje geel is, ga je verder met stap 2.
  2. De thermostaat verplaatsen en de verbinding testen

De afstand tussen je thermostaat en de Heat Link is mogelijk te groot of de draadloze Thread-verbinding wordt verstoord.

1. Als de thermostaat op een standaard (niet aan de muur) is gemonteerd, plaats je hem iets dichter bij de Heat Link.
    2. Zorg dat er geen obstakels (zoals een grote spiegel of koelkast) tussen de Heat Link en de thermostaat staan. Grote objecten van metaal of andere materialen met een hoge dichtheid kunnen draadloze signalen blokkeren.
    3. Controleer de draadloze verbinding:
      • Ga op je thermostaat naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Apparatuur. Selecteer vervolgens Doorgaan en dan Heat Link en dan Testen.
      • Als de test mislukt, verplaats je de thermostaat en test je de verbinding opnieuw. Soms kan het al een groot verschil maken als je de thermostaat enkele centimeters verplaatst.
  3. Je Heat Link-installatie controleren

De draadloze verbinding met de thermostaat kan worden geblokkeerd als de Heat Link te dicht bij de ketel of boiler is geïnstalleerd. De Heat Link moet ten minste op een meter afstand van de ketel of het verwarmingssysteem worden geïnstalleerd. Verplaats de Heat Link indien mogelijk.

Let op: Het is belangrijk dat je jezelf, je systeem en je thermostaat beschermt. Schakel in de zekeringkast de stroom naar je systeem uit voordat je de bedrading aanpast.

4. De Heat Link terugzetten op de standaardinstellingen

Reset de Heat Link en verbind deze opnieuw met de thermostaat. Zie De Heat Link opnieuw opstarten of terugzetten op de fabrieksinstellingen voor de volledige instructies.

In sommige gevallen moet je de koppelingscode van de Heat Link opnieuw invoeren op je Nest Learning Thermostat. De code is een combinatie van zes letters en cijfers.

• Bij 3e generatie Heat Links staat de koppelingscode op de onderkant.
    • Bij 2e generatie Heat Links staat de koppelingscode onder de kap bij het linkerschroefgat.
  5. Draadloze storing van andere elektrische apparaten stoppen

1. Andere apparaten in huis die een draadloos signaal van 2,4 GHz gebruiken, kunnen storing veroorzaken. Dit kunnen bijvoorbeeld draadloze telefoons, babyfoons, magnetrons en draadloze beveiligingscamera's zijn. Schakel deze apparaten een voor een uit om te zien of er vervolgens draadloos verbinding kan worden gemaakt tussen je Google Nest Learning Thermostat en Heat Link.
    2. Zodra je weet waardoor de storing wordt veroorzaakt, kijk je of je het apparaat verder van de Heat Link of Google Nest Learning Thermostat kunt plaatsen en controleer je de verbinding met de Google Nest Learning Thermostat daarna opnieuw.

Opmerking: Als je een bepaald draadloos apparaat vervangt door een bedrade uitvoering, zoals een bedrade telefoon, is het storingsprobleem mogelijk opgelost.

Wat is een draadloze storing en hoe kan ik die oplossen? >

H2 of H72

Een H72-foutmelding geeft aan dat de voeding voor deze thermostaat uitgeschakeld is. Houd er rekening mee dat het een paar minuten kan duren voordat deze fout wordt weergegeven nadat de stroom is uitgeschakeld.

1. De stroomkabel, de stekker en het stopcontact van de thermostaat controleren

Als je Google Nest Learning Thermostat op een Nest-standaard staat:

• Controleer of de Nest-stroomkabel volledig in de stekker zit
    en of de stekker volledig in het stopcontact
    is gestoken.

• Controleer of het stopcontact ingeschakeld is.

nest thermostat gen 3 wireless install

• Opmerking: We adviseren de stekker van de thermostaat niet aan te sluiten op een stopcontact dat met een schakelaar wordt bediend, om te voorkomen dat het stopcontact per ongeluk wordt uitgeschakeld.

• Je kunt ook controleren of er spanning op het stopcontact staat door een lamp of ander elektrisch apparaat aan te sluiten en in te schakelen.

2. Controleren of het scherm en de stroomkabel goed zijn bevestigd

1. Trek het scherm recht van de muur.

2. Controleer of de stroomkabel volledig in de
    voedingspoort is geduwd en op de juiste manier door de groef in
    de basis van de thermostaat loopt.

3. Lijn de schermaansluitingen correct uit en druk het scherm
    stevig terug op de basis. Je hoort een klik
    en het scherm zit recht op de basis wanneer het correct is bevestigd.

Incorrect and correct ways to mount the display

3. De zekeringkast controleren

• Controleer de zekering: Het is mogelijk dat de zekering die de stroomtoevoer naar het systeem regelt, niet goed is geplaatst of is doorgeslagen. Plaats de zekering opnieuw of vervang de zekering.
  • Controleer of de schakelaar aan staat: Het is mogelijk dat het probleem aan de schakelaar van de zekering ligt. Soms denk je dat je de schakelaar weer hebt ingeschakeld, maar is die misschien niet helemaal ingedrukt.
    • Schakel de schakelaars die je Heat Link en thermostaat van stroom voorzien uit en weer in.
    • Je kunt ook controleren of er spanning op het stopcontact van de Nest-thermostaat staat door een lamp of ander elektrisch apparaat aan te sluiten en in te schakelen.

4. Contact opnemen met een Nest Pro

Als je het probleem nog steeds niet kunt oplossen, neem je contact op met een Nest Pro bij jou in de buurt. De Nest Pro kan uitzoeken wat de oorzaak is van het probleem met je verwarmingssysteem en Nest-thermostaat.

H73

Een H73-foutmelding geeft aan dat er wel een draadloze verbinding is maar dat OpenTherm niet wordt gedetecteerd en dat de installatie moet worden gecontroleerd.

Als je tijdens de installatie de foutcode H73 ziet

1. Controleer of je verwarmingssysteem OpenTherm ondersteunt. Raadpleeg de documentatie bij het systeem of neem contact op met de fabrikant. Er kan ook ergens een OpenTherm-logo op je systeem staan.
    OpenTherm logo
  2. Controleer of de bedrading van de Heat Link correct is aangesloten. Controleer de bedrading van de Heat Link aan de hand van de bedradingsschema's in de installatiehandleiding. Als je de bedrading moet aanpassen, schakel je eerst de stroomtoevoer naar het systeem en de Heat Link uit.

Let op: Het is belangrijk dat je jezelf, je systeem en je thermostaat beschermt. Schakel in de zekeringkast de stroom naar je systeem uit voordat je de bedrading aanpast.

3. Als je systeem geen ondersteuning biedt voor OpenTherm, moet je in plaats van OpenTherm de aan/uit-bediening van de ketel kiezen. Open Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Apparatuur en dan Pro-Setup om de instellingen voor de ketelbediening te wijzigen.

Als je na de installatie de fout H73 ziet

Hoewel een H73-fout meestal optreedt tijdens of net na de installatie van de thermostaat, kan het soms gebeuren dat de fout pas wordt weergegeven wanneer je de thermostaat al een tijdje gebruikt.

1. Controleer of de stroom naar de ketel niet is uitgeschakeld.

2. Als de schakelaar die de stroomtoevoer naar je ketel regelt, wel ingeschakeld is maar geen stroom krijgt, laat je het systeem nakijken door een Nest Pro bij jou in de buurt.

N80

Een N80-foutmelding geeft aan dat OpenTherm een draadloze verbinding vereist, maar dat deze niet wordt gedetecteerd.

1. De Heat Link opnieuw opstarten

1. Houd de knop van de Heat Link ingedrukt totdat het lampje wordt uitgeschakeld. Dit duurt ongeveer tien seconden.

2. Laat de knop los en wacht tot de Heat Link opnieuw is opgestart.

3. Het statuslampje wordt groen zodra er weer verbinding met de thermostaat is gemaakt. Als het statuslampje geel is, ga je verder met stap 2.

2. De thermostaat verplaatsen en de verbinding testen

De afstand tussen je thermostaat en de Heat Link is mogelijk te groot of de draadloze Thread-verbinding wordt verstoord.

1. Als de thermostaat op een standaard (niet aan de muur) is gemonteerd, plaats je hem iets dichter bij de Heat Link.
    2. Zorg dat er geen obstakels (zoals een grote spiegel of koelkast) tussen de Heat Link en de thermostaat staan. Grote objecten van metaal of andere materialen met een hoge dichtheid kunnen draadloze signalen blokkeren.
    3. Controleer de draadloze verbinding:
      • Ga op je thermostaat naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Apparatuur. Selecteer vervolgens Doorgaan en dan Heat Link en dan Testen.
      • Als de test mislukt, verplaats je de thermostaat en test je de verbinding opnieuw. Soms kan het al een groot verschil maken als je de thermostaat enkele centimeters verplaatst.
  3. Je Heat Link-installatie controleren

De draadloze verbinding met de thermostaat kan worden geblokkeerd als de Heat Link te dicht bij de ketel of boiler is geïnstalleerd. De Heat Link moet ten minste op een meter afstand van de ketel of het verwarmingssysteem worden geïnstalleerd. Verplaats de Heat Link indien mogelijk.

Let op: Het is belangrijk dat je jezelf, je systeem en je thermostaat beschermt. Schakel in de zekeringkast de stroom naar je systeem uit voordat je de bedrading aanpast.

4. De Heat Link terugzetten op de standaardinstellingen

Reset de Heat Link en verbind deze opnieuw met de thermostaat. Zie De Heat Link opnieuw opstarten of terugzetten op de fabrieksinstellingen voor de volledige instructies.

In sommige gevallen moet je de koppelingscode van de Heat Link opnieuw invoeren op je Google Nest Learning Thermostat. De code is een combinatie van zes letters en cijfers.

• Bij 3e generatie Heat Links staat de koppelingscode op de onderkant.
    • Bij 2e generatie Heat Links staat de koppelingscode onder de kap bij het linkerschroefgat.
  5. Draadloze storing van andere elektrische apparaten stoppen

1. Andere apparaten in huis die een draadloos signaal van 2,4 GHz gebruiken, kunnen storing veroorzaken. Dit kunnen bijvoorbeeld draadloze telefoons, babyfoons, magnetrons en draadloze beveiligingscamera's zijn. Schakel deze apparaten een voor een uit om te zien of er vervolgens draadloos verbinding kan worden gemaakt tussen je Google Nest Learning Thermostat en Heat Link.
    2. Zodra je weet waardoor de storing wordt veroorzaakt, kijk je of je het apparaat verder van de Heat Link of Google Nest Learning Thermostat kunt plaatsen en controleer je de verbinding met de Google Nest Learning Thermostat daarna opnieuw.

Opmerking: Als je een bepaald draadloos apparaat vervangt door een bedrade uitvoering, zoals een bedrade telefoon, is het storingsprobleem mogelijk opgelost.

Wat is een draadloze storing en hoe kan ik die oplossen? >

T05, T06 of T07

Je ziet een T05-, T06- of T07-foutmelding wanneer je een systeemtest uitvoert nadat je de thermostaat voor het eerst hebt geïnstalleerd.

Belangrijk: Je kunt deze fouten in de meeste gevallen op dezelfde manier oplossen, maar voor bepaalde fouten moet je een aantal specifieke probleemoplossingsstappen uitvoeren.

1. De test langer uitvoeren

• Veel systemen hebben een ingebouwde vertraging. Het zou daarom 5 minuten of langer kunnen duren voordat je systeem wordt ingeschakeld.
    • Als je een vloerverwarming, elektrische plintverwarming of een systeem met radiatoren test, duurt het meestal even voordat de vloer, de plinten of radiatoren warm worden. Wacht tot 30 minuten om te zien of ze warm worden.
    • De systeemtest duurt 35 minuten en stopt dan automatisch. Selecteer zo nodig Blijven testen op je thermostaat of start de test opnieuw door op je thermostaat naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Apparatuur te gaan en Doorgaan en daarna Testen te selecteren.
  2. Controleren of de ketel en Heat Link van stroom worden voorzien

Controleer of het lampje van de Heat Link brandt en of het lampje of het scherm van de ketel brandt. Als er geen stroom wordt ontvangen:

• Controleer of de schakelaar of de zekering is ingeschakeld waarmee de stroomtoevoer naar het systeem wordt aangestuurd.

Let op: Het is belangrijk dat je jezelf, je systeem en je thermostaat beschermt. Wanneer je de thermostaat installeert, moet de stroomtoevoer uitgeschakeld zijn om te voorkomen dat er een zekering doorslaat. Als je het systeem test, moet de stroomtoevoer ingeschakeld zijn.

• Controleer ook de schakelaars voor andere systeemonderdelen. Ze kunnen een afzonderlijke schakelaar hebben die ook moet worden ingeschakeld.

• Sommige mensen schakelen hun ketel tijdens de zomer uit wanneer er geen verwarming nodig is. Je kunt daarom het beste even controleren of de ketel en de hieraan gekoppelde schakelaar zijn ingeschakeld en of de ketel stroom krijgt.

3. De bedrading van de Heat Link controleren

WAARSCHUWING VOOR RISICO OP ELEKTRISCHE SCHOK: Als je de stroom niet uitschakelt, kan dit leiden tot een ernstige elektrische schok, letsel of de dood.

1. Schakel via de schakelaar of zekeringkast de stroomtoevoer naar het systeem uit.
    2. Verwijder de kap van de Heat Link.
    3. Controleer of de bedrading van de Heat Link correct is aangesloten. Volg de bedradingsschema's in de installatiehandleiding die bij de thermostaat is geleverd. Je kunt hier een pdf-versie van de installatiehandleiding voor de thermostaat downloaden.
    4. Als de draden op de juiste manier zijn aangesloten op de Heat Link:
      • Controleer of elke draad volledig in de aansluiting zit en de bedrading is aangesloten zoals wordt weergegeven.
    5. Schakel via de schakelaar of zekeringkast de stroomtoevoer naar het systeem weer in.
    6. Test het systeem opnieuw. Ga op je thermostaat naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Apparatuur. Selecteer Doorgaan en dan Testen.
    7. Als je nog steeds problemen ondervindt, laat je de installatie nakijken door een Nest Pro bij jou in de buurt.
  4. Stappen voor specifieke typen systemen

Controleer of een van de onderstaande situaties van toepassing is op je systeem of fout en voer de systeemtest zo nodig opnieuw uit.

• Als je systeem radiatoren bevat (T06-fout): Zorg ervoor dat de radiatorkranen helemaal zijn opengedraaid, zodat het warme water uit de ketel naar de radiator kan stromen. De kranen zijn misschien dichtgedraaid als het warm genoeg is en er geen verwarming nodig is.

• Controleer of de programmer de bediening van de ketel niet verstoort: Als je al een programmer gebruikte voordat de Google Nest Learning Thermostat werd geïnstalleerd, is het belangrijk dat het verwarmingskanaal is uitgeschakeld, zodat dit de verwarming niet beïnvloedt.

Wat doe je met een programmer nadat je een Nest-thermostaat hebt geïnstalleerd? >

• Controleer de verwarmingskraan: Als je een handbediende kraan hebt om de verwarming in te schakelen, controleer je of de kraan is opengedraaid, anders kan er geen warm water door de verwarmingsleidingen stromen.

• Als je een fil pilote-systeem (met stuurdraad) hebt: Het is het beste om je thermostaat door een professional laten installeren om jezelf te beschermen en je systeem of je Google Nest Learning Thermostat niet te beschadigen. De Nest Pro moet afhankelijk van je bestaande systeem mogelijk een extra fil pilote-diode (afzonderlijk verkrijgbaar) installeren. Meer informatie over fil pilote en Nest

5. De oude thermostaat terugplaatsen en contact opnemen met een Nest Pro

Sommige systemen zijn complex en moeilijk correct in te stellen. Bovendien kan er een probleem zijn met je systeem. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de zekering van het systeem doorslaat als de thermostaatdraden tijdens de installatie contact met elkaar maken.

1. Als je alle bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt uitgevoerd, sluit je de oude thermostaat weer aan op je systeem.

2. Neem daarna contact op met een Nest Pro bij jou in de buurt om de Google Nest Learning Thermostat op je systeem aan te sluiten en correct te installeren.

Nest Thermostat E

nest thermostat front view

H151

Een H151-foutmelding op je thermostaat geeft aan dat de Nest geen verbinding kan maken met de Heat Link en je verwarming daarom niet kan worden geregeld. Daarnaast brandt het statuslampje van de Heat Link geel wanneer de verbinding met de thermostaat is verbroken.

1. De Heat Link opnieuw opstarten

1. Houd de Nest-knop ingedrukt tot het lampje wordt uitgeschakeld. Dit duurt ongeveer acht seconden.
    2. Laat de knop los en wacht tot de Heat Link opnieuw is opgestart.
    3. Het statuslampje knippert blauw en wordt groen zodra de verbinding met de thermostaat is hersteld. Als het statuslampje geel is, ga je verder met stap 2.
  2. De thermostaat verplaatsen en de verbinding testen

De afstand tussen je thermostaat en de Heat Link is mogelijk te groot of de draadloze Thread-verbinding wordt verstoord.

1. Plaats je thermostaat iets dichter in de buurt van de plek waar de Heat Link is geïnstalleerd.
    2. Zorg dat er geen obstakels (zoals een grote spiegel of koelkast) tussen de Heat Link en de thermostaat staan. Grote objecten van metaal of andere materialen met een hoge dichtheid kunnen draadloze signalen blokkeren.
    3. Controleer de draadloze verbinding:
      • Ga op je thermostaat naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Apparatuur. Selecteer vervolgens Doorgaan en dan Heat Link en dan Testen.
      • Als de test mislukt, verplaats je de thermostaat en test je de verbinding opnieuw. Soms kan het al een groot verschil maken als je de thermostaat enkele centimeters verplaatst.
  3. De Heat Link terugzetten op de standaardinstellingen

Reset de Heat Link en verbind deze opnieuw met de thermostaat. Zie De Heat Link opnieuw opstarten of terugzetten op de fabrieksinstellingen voor de volledige instructies.

In sommige gevallen moet je de koppelingscode van de Heat Link invoeren op je Nest-thermostaat. Verwijder de kap van de Heat Link. Verwijder de schroef van de draadafdekking. De code bevindt zich op de achterkant van de draadafdekking. De code is een combinatie van zes letters en cijfers.

4. Draadloze storing van andere elektrische apparaten stoppen

1. Andere apparaten in huis die een draadloos signaal van 2,4 GHz gebruiken, kunnen storing veroorzaken. Dit kunnen bijvoorbeeld draadloze telefoons, babyfoons, magnetrons en draadloze beveiligingscamera's zijn. Schakel deze apparaten een voor een uit om te zien of er vervolgens draadloos verbinding kan worden gemaakt tussen je Google Nest Learning Thermostat en Heat Link.
    2. Zodra je weet waardoor de storing wordt veroorzaakt, kijk je of je het apparaat verder van de Heat Link of Google Nest Learning Thermostat kunt plaatsen en controleer je de verbinding met de Google Nest Learning Thermostat daarna opnieuw.

Opmerking: Als je een bepaald draadloos apparaat vervangt door een bedrade uitvoering, zoals een bedrade telefoon, is het storingsprobleem mogelijk opgelost.

Wat is een draadloze storing en hoe kan ik die oplossen? >

H152

Een H152-foutmelding op je thermostaat geeft aan dat de voeding voor deze thermostaat is uitgeschakeld. Daarnaast brandt het statuslampje van de Heat Link geel wanneer de verbinding met de thermostaat is verbroken.

1. Controleren of de stekker correct is aangesloten

1. Zorg ervoor dat de stekker van de voedingsadapter volledig in het stopcontact is gestoken.
    2. Controleer ook of de USB-kabel volledig in de voedingsadapter is gestoken.
  2. Controleren of er spanning op het stopcontact staat

1. Is je thermostaat aangesloten op een stopcontact met schakelaar, controleer dan of de schakelaar niet is uitgeschakeld. Je kunt een lamp of ander elektronisch apparaat aansluiten, zoals een telefoonoplader, om dit te testen.
    2. Controleer ook of de zekering in de zekeringkast voor het stopcontact naar behoren werkt.
  3. Controleren of het scherm goed is geplaatst

Het scherm van je thermostaat is mogelijk niet goed op de basis geplaatst en krijgt daardoor geen stroom.

1. Trek het scherm van de basis.
    2. Lijn de pinaansluitingen op het scherm en de basis met elkaar uit.
    3. Druk het scherm stevig op de basis. Je moet een klik horen.

H153

Een H153-foutmelding op je thermostaat geeft aan dat een OpenTherm-verbinding niet kan worden gedetecteerd. De bedrading van je systeem is verkeerd aangesloten waardoor OpenTherm niet werkt, of je systeem is niet geschikt voor OpenTherm, maar de optie OpenTherm is wel geselecteerd in de instellingen van de Nest-app.
  1. Het systeem en de bedrading controleren

1. Controleer of je systeem geschikt is voor OpenTherm. Er moet een OpenTherm-symbool op je oude thermostaat of ontvanger staan. Je kunt ook de gebruikershandleiding van je systeem raadplegen.

2. Controleer of de bedrading van je systeem correct is aangesloten en of de OpenTherm-draden zijn aangesloten op de OT1- en OT2-aansluitingen van de Heat Link. Raadpleeg de installatiehandleiding van de ketel voor instructies over de bedrading of neem contact op met een Nest Pro bij jou in de buurt.
      OpenTherm logo

Let op: Het is belangrijk dat je jezelf, je systeem en je thermostaat beschermt. Schakel in de zekeringkast de stroom naar je systeem uit voordat je de bedrading aanpast.

2. De systeemopties van je thermostaat controleren

1. Mogelijk is per ongeluk de optie OpenTherm geselecteerd in de instellingen van de thermostaat en is je systeem is niet geschikt voor OpenTherm.

2. Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven op het scherm van je thermostaat, draai je aan de thermostaatring om de optie Instellen te selecteren en druk je op de ring om naar de instellingen te gaan.

Handmatig navigeren: Ga naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Apparatuur en dan Doorgaan en dan Instellen en dan Doorgaan. Selecteer je type systeem (ketel, enzovoort). In het volgende scherm wijzig je OpenTherm in Aan/uit-bediening.

3. Sluit indien nodig de bedrading van de Heat Link opnieuw aan om je systeem goed te kunnen bedienen.

4. De foutmelding moet verdwijnen. Als je problemen blijft ondervinden, neem je contact op met een Nest Pro bij jou in de buurt.

H155

Een H155-foutmelding op je thermostaat geeft aan de Heat Link offline is gegaan omdat de batterijen bijna leeg zijn.

• Verwijder de kap van de Heat Link en vervang de batterijen door nieuwe L91 Energizer Lithium AA-batterijen. Belangrijk: Gebruik geen gewone alkalinebatterijen.
  • Zodra de nieuwe batterijen zijn geplaatst, moet de Heat Link automatisch opnieuw verbinding maken met de thermostaat.

H156

Een H156-foutmelding op je thermostaat geeft aan dat er een OpenTherm-verbinding is gedetecteerd maar dat je de optie voor aan/uit-bediening hebt gekozen.

Je systeem is bedraad en geschikt voor OpenTherm, maar de optie OpenTherm is niet geselecteerd in de instellingen van de Nest-app. Je kunt deze instelling wijzigen op je thermostaat:

Ga op je thermostaat naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Apparatuur. Wijzig vervolgens de ketelbediening in OpenTherm.

Opmerking: Als je de OpenTherm-functies van je systeem liever niet gebruikt en in plaats daarvan de aan/uit-bediening wilt gebruiken, sluit je de bedrading van het systeem aan op de aansluitingen voor aan/uit-bediening op de Heat Link in plaats van op de OpenTherm-aansluitingen.

H157

Een H157-foutmelding op je thermostaat geeft aan dat je een Heat Link nodig hebt om je verwarming te bedienen met deze thermostaat. Dit kan gebeuren als je de Heat Link uit je account hebt verwijderd en de verbinding met de app is verbroken.

1. Als je de Heat Link niet met de app kunt verbinden, zet je hem terug op de fabrieksinstellingen en probeer je hem opnieuw met de thermostaat te verbinden via de app. Zie De Heat Link opnieuw opstarten of terugzetten op de fabrieksinstellingen.

2. In sommige gevallen moet je de koppelingscode van de Heat Link invoeren op je Nest-thermostaat. Trek de kap van de Heat Link eraf. De code staat bij het linkerschroefgat. De code is een combinatie van zes letters en cijfers.

H158

Een H158-foutmelding op je thermostaat geeft aan dat je alle instellingen moet resetten als je de warmte in huis wilt regelen met deze thermostaat. Dit kan gebeuren als je de Heat Link uit je account hebt verwijderd en hij niet meer is verbonden met de app.

De thermostaat terugzetten op de fabrieksinstellingen:

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
  2. Kies het pictogram Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Draai de ring naar Resetten en druk om te selecteren.
  4. Selecteer Alle instellingen om de thermostaat terug te zetten op de fabrieksinstellingen.
  5. Gebruik de app om de thermostaat opnieuw in te stellen en deze weer aan je account te koppelen:
    1. Tik in het startscherm van de app op het pictogram Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
    2. Selecteer Product toevoegen  om de thermostaat in te stellen.

T05, T06 of T07

Er wordt een T05-, T06- of T07-foutmelding weergegeven wanneer je een systeemtest uitvoert nadat je de thermostaat voor het eerst hebt geïnstalleerd.

Belangrijk: Je kunt deze fouten in de meeste gevallen op dezelfde manier oplossen, maar voor bepaalde fouten moet je een aantal specifieke probleemoplossingsstappen uitvoeren.

1. De test langer uitvoeren

• Veel systemen hebben een ingebouwde vertraging. Het zou daarom 5 minuten of langer kunnen duren voordat je systeem wordt ingeschakeld.
    • Als je een vloerverwarming, elektrische plintverwarming of een systeem met radiatoren test, duurt het meestal even voordat de vloer, de plinten of radiatoren warm worden. Wacht tot 30 minuten om te zien of ze warm worden.
    • De systeemtest duurt 35 minuten en stopt dan automatisch. Selecteer zo nodig Blijven testen op je thermostaat of start de test opnieuw door op je thermostaat naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Apparatuur te gaan en eerst Doorgaan en dan Testen te selecteren.
  2. Controleren of de ketel en Heat Link van stroom worden voorzien

• Controleer of de schakelaar of de zekering is ingeschakeld waarmee de stroomtoevoer naar het systeem wordt aangestuurd.

Let op: Het is belangrijk dat je jezelf, je systeem en je thermostaat beschermt. Wanneer je de thermostaat installeert, moet de stroomtoevoer uitgeschakeld zijn om te voorkomen dat er een zekering doorslaat. Als je het systeem test, moet de stroomtoevoer ingeschakeld zijn.

• Controleer ook de schakelaars voor andere systeemonderdelen. Ze kunnen een afzonderlijke schakelaar hebben die ook moet worden ingeschakeld.

• Sommige mensen schakelen hun ketel tijdens de zomer uit wanneer er geen verwarming nodig is. Je kunt daarom het beste even controleren of de ketel en de hieraan gekoppelde schakelaar zijn ingeschakeld en of de ketel stroom krijgt.

• Zorg dat de batterijen van de Heat Link voldoende zijn geladen. Druk op de knop op de Heat Link. Als het lampje niet gaat branden, vervang je de batterijen door nieuwe L91 Energizer Lithium AA-batterijen. Gebruik geen gewone alkalinebatterijen.
  3. De bedrading van de Heat Link controleren

Je moet de Heat Link opnieuw instellen via de app om de bedrading te controleren:

1. Schakel via de schakelaar of zekeringkast de stroomtoevoer naar het systeem uit.
    2. Verwijder de kap van de Heat Link.
    3. Controleer of de draden correct zijn aangesloten op de Heat Link:
    4. Als de draden op de juiste manier zijn aangesloten op de Heat Link:
      • Controleer of elke draad helemaal in de aansluiting is gestoken en of alle draden zijn vastgezet met de schroeven.
      • Controleer of elk draadeinde 6 mm is gestript.
      • Er mag geen corrosie of stof op de draden zitten. Knip zo nodig de uiteinden af en strip een nieuw stukje draad.
    5. Schakel via de schakelaar of zekeringkast de stroomtoevoer naar het systeem weer in.
    6. Test het systeem opnieuw. Ga op je thermostaat naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Apparatuur. Selecteer Doorgaan en dan Testen.
    7. Als je nog steeds problemen ondervindt, laat je de installatie nakijken door een Nest Pro bij jou in de buurt.
  4. Stappen voor specifieke typen systemen

Controleer of een van de onderstaande situaties van toepassing is op je systeem of fout en voer de systeemtest zo nodig opnieuw uit.

• Als je systeem radiatoren bevat (T06-fout): Zorg ervoor dat de radiatorkranen helemaal zijn opengedraaid, zodat het warme water uit de ketel naar de radiator kan stromen. De kranen zijn misschien dichtgedraaid als het warm genoeg is en er geen verwarming nodig is.

• Controleer of de programmer de bediening van de ketel niet verstoort: Als je al een programmer gebruikte voordat de Google Nest Learning Thermostat werd geïnstalleerd, is het belangrijk dat het verwarmingskanaal is uitgeschakeld, zodat dit de verwarming niet beïnvloedt.

Wat doe je met een programmer nadat je een Nest-thermostaat hebt geïnstalleerd? >

• Controleer de verwarmingskraan: Als je een handbediende kraan hebt om de verwarming in te schakelen, controleer je of de kraan is opengedraaid, anders kan er geen warm water door de verwarmingsleidingen stromen.

• Als je een fil pilote-systeem (met stuurdraad) hebt: je moet je thermostaat door een professional laten installeren om je te beschermen en beschadiging van je systeem of je Nest-thermostaat te voorkomen. Neem contact op met een Nest Pro bij jou in de buurt. De Nest Pro kan de Nest-thermostaat correct voor je instellen. Meer informatie over fil pilote en Nest

5. De oude thermostaat terugplaatsen en contact opnemen met een Nest Pro

De Google Nest Thermostat E is ontworpen om zelf te installeren, maar sommige systemen zijn complex en in dat geval is installatie niet zo eenvoudig. Bovendien kan er een probleem zijn met je systeem.

Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de zekering van het systeem doorslaat als de thermostaatdraden tijdens de installatie contact met elkaar maken.

1. Als je alle bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt uitgevoerd, sluit je de oude thermostaat weer aan op je systeem.

2. Neem daarna contact op met een Nest Pro bij jou in de buurt om de Google Nest Learning Thermostat op je systeem aan te sluiten en correct te installeren.