To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Kan de Nest-thermostaat niet verbinden met de app

Als je de Google Nest-thermostaat kunt verbinden met wifi, maar niet kunt toevoegen aan je account in de Nest- of Google Home-app of als je een foutmelding ziet op de thermostaat, volg je deze stappen om het probleem op te lossen.

Opmerking: Als je de thermostaat niet met wifi kunt verbinden of als al je Nest-producten offline zijn, lees je het artikel Wifi- en andere verbindingsproblemen oplossen.

Nest thermostat entry key error display image.

1. Check of de internetverbinding werkt

Check of je online kunt komen met een ander apparaat in je huis. Als je een telefoon gebruikt, moet je zorgen dat je de verbinding niet via mobiele data test. Zet de vliegtuigmodus aan en zet daarna wifi aan. Ga naar google.com om te zien of je verbinding werkt.

Kun je geen verbinding maken, probeer het dan voor de zekerheid nog een keer met een ander apparaat. Kun je met geen enkel apparaat verbinding maken, informeer dan bij je internetprovider of er een storing in jouw buurt is.

2. Check je app-versie

Zorg dat je de nieuwste versie van de Nest-app (voor de Nest Learning Thermostat of Nest Thermostat E) of de Home-app (voor de Nest Thermostat) op je telefoon of tablet hebt. Je kunt ze downloaden via de Google Play Store.

Je Nest-producten en de app up-to-date houden

3. Start de Nest-thermostaat opnieuw op

Start de thermostaat opnieuw op om de verbinding te vernieuwen. Probeer dan opnieuw de thermostaat aan je account in de app toe te voegen.

Op de Nest Thermostat

1. Tik op de rechterkant van de thermostaat om het menu te openen.
  2. Scroll en tik om Instellingen Icoon van Nest-instellingen Opnieuw opstarten te openen.
  3. Selecteer Opnieuw opstarten en kies Ja.

Op de Nest Learning Thermostat en de Nest Thermostat E

1. Druk op de ring om het menu Overzicht te openen.
  2. Draai de ring naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en druk om deze optie te selecteren.
  3. Kies Nest-app Toegangscode ontvangen.
  4. Als het goed is, zie je nu een toegangscode van 7 tekens op de thermostaat. Deze kun je opgeven in de Nest-app.

4. Start je router en modem opnieuw op

Start de router en modem opnieuw op om de internetverbinding te resetten. Heb je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd), dan moet je deze ook opnieuw opstarten.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht 30 seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.
  4. Probeer opnieuw om je Nest-thermostaat aan je account in de app toe te voegen.

Opmerking: Elke router is anders. Check daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor het opnieuw opstarten.

5. Check de instellingen van je wifi-router of -toegangspunt

Beperkende instellingen voor firewallbeveiliging of ouderlijk toezicht op je wifi-router kunnen de communicatie met de Nest-servers blokkeren.

Bekijk de documentatie van je wifi-router of -toegangspunt om te zien hoe je een uitzondering voor de Nest-thermostaat kunt maken.

Zorg ook dat je instellingen gebruikt waarmee de thermostaat verbinding kan maken met je account in de app.

Aanbevolen instellingen van wifi-netwerken en routers voor Nest-producten