Problemen oplossen bij het toevoegen van de Nest-thermostaat aan de app

Hier vind je aan aantal stappen die je kunt proberen als het niet lukt om je thermostaat aan je account toe te voegen in de Nest-app. Misschien lukt het niet om een toegangscode op te halen of wordt er een foutmelding over de toegangscode weergegeven op je thermostaat.

Als je wel wifi-verbinding kunt maken op je Google Nest-thermostaat,
maar je de thermostaat niet aan je account kunt toevoegen in de Nest-app,
als je geen toegangscode kunt ophalen of je een foutmelding voor
de toegangscode op je thermostaat ziet, volg je deze stappen
om het probleem op te lossen.

Opmerking: Als je geen wifi-verbinding kunt maken
op je thermostaat, als je een probleem met een ander
Nest-product wilt oplossen of als al je Nest-producten
offline zijn, volg je deze link:

Wifi- en andere verbindingsproblemen oplossen >

Nest thermostat entry key error display image.

Problemen oplossen bij het toevoegen van je Nest-thermostaat aan de app:

1. Controleer of het wifi-netwerk in huis goed werkt

De Nest-thermostaat maakt gebruik van het wifi-netwerk in je huis. Het is daarom een goed idee om eerst te controleren of je met een ander apparaat in huis wel online kunt gaan. Ga bijvoorbeeld naar nest.com om te kijken of de verbinding goed werkt. Als je een telefoon gebruikt, moet je zorgen dat je de verbinding niet via mobiele data test.

Tip: Zet je telefoon in de vliegtuigmodus en schakel vervolgens alleen wifi in. Zo weet je zeker dat je niet je mobiele dataverbinding gebruikt.

Kun je geen verbinding maken, probeer het dan voor de zekerheid nog een keer met een ander apparaat. Als je via geen enkel apparaat verbinding kunt maken, vraag dan je internetprovider of er een storing bij jou in de buurt is.

2. Controleer de status van de Nest-service

Klik hier om de status van de Nest-service te bekijken.

Als de Nest-service niet beschikbaar is, kun je je thermostaat niet via de app aan je account toevoegen. Mogelijk zie je ook de melding De Nest-service kan momenteel niet worden bereikt in de Nest-app.

Wanneer de Nest-service weer online is, kun je je thermostaat via de app aan je account toevoegen.

3. Controleer je app-versie

Zorg dat je de nieuwste versie van de Nest-app op je mobiel of tablet hebt. Je kunt de app gratis downloaden via de   .

Bekijk het volgende artikel voor de nieuwste informatie over de app en hoe je deze kunt updaten:

Je Nest-producten en de Nest-app up-to-date houden >

4. Start je Nest-thermostaat opnieuw op

Als je de thermostaat opnieuw opstart, wordt de verbinding opnieuw ingesteld.

1. Selecteer op je thermostaat Instellingen Pictogram van Nest-instellingen  Resetten  Opnieuw opstarten.
4. Draai de ring tot OK op het scherm verschijnt en druk om deze optie te selecteren en de thermostaat opnieuw op te starten.

Nadat je thermostaat opnieuw is opgestart, probeer je deze opnieuw via de app aan je account toe te voegen.

Op de Nest-thermostaat:

1. Druk op de ring om het menu Overzicht te openen.
2. Draai de ring naar Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en druk om deze optie te selecteren.
3. Kies Nest-app  Toegangscode ontvangen.
4. Als het goed is, wordt er nu een toegangscode van zeven tekens op de thermostaat weergegeven. Deze kun je invoeren in de Nest-app.

In de app:

1. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen.
2. Tik op Product toevoegen en kies vervolgens Nest-thermostaat.
3. Volg de instructies in de Nest-app. Voer de toegangscode in die wordt weergegeven op de thermostaat wanneer daarom wordt gevraagd.

5. Start de router opnieuw op

Als je de router opnieuw opstart, wordt de internetverbinding gereset. Heb je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd), dan moet je deze ook opnieuw opstarten.

Je kunt de router als volgt opnieuw opstarten:

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
2. Wacht dertig seconden en sluit je modem en router weer aan op het stopcontact.
3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.
4. Probeer opnieuw om je Nest-thermostaat via de app toe te voegen aan je account.

Opmerking: Elke router is anders. Controleer daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor het opnieuw opstarten.

6. Controleer de instellingen van je wifi-router of -toegangspunt

Als je de Nest-thermostaat niet via de app aan je account kunt toevoegen, kan dat komen door instellingen op je wifi-router of -toegangspunt in huis die deze verbinding niet toestaan.

Kinderbeveiliging of firewall

Een zeer streng afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren.

Raadpleeg de documentatie van je wifi-router of -toegangspunt om te zien hoe je een uitzondering voor de Nest-thermostaat kunt maken.

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met je thermostaat nadat je de kinderbeveiliging hebt gecontroleerd of de beveiliging van je firewall lager hebt ingesteld, controleer of je instellingen gebruikt waarmee je thermostaat verbinding mag maken met je account in de app. Volg deze link voor meer informatie:

Aanbevolen instellingen van wifi-netwerken en routers voor Nest-producten >

7. Controleer de lijst met niet-geschikte apparaten

Als je de instellingen van je router hebt gecontroleerd en je je thermostaat nog steeds niet via de app kunt toevoegen aan je account, controleer je of je router of modem misschien op de lijst met niet-geschikte apparaten staat.

Opmerking: Als je router op de lijst met niet-geschikte apparaten staat, kunnen sommige incompatibiliteitsproblemen nog steeds worden opgelost door de routerinstellingen te wijzigen of de firmware te updaten.

Routers die problemen kunnen veroorzaken als je een Nest-product of wifi-verbinding toevoegt >