Wat je kunt doen als je de Nest-camera niet kunt vinden in de app of als deze in het verkeerde huis staat

Een klein aantal van onze klanten ziet de Google Nest-camera niet in de Nest-app of de camera staat in het verkeerde huis. Er kunnen verschillende oorzaken voor dit probleem zijn. Hieronder vind je een aantal manieren om het probleem op te lossen.

In het volgende overzicht worden enkele mogelijke oorzaken en oplossingen weergegeven, beginnend met de meest voor de hand liggende oorzaak die het makkelijkst op te lossen is. Daaronder vind je gedetailleerde stappen om het probleem op te lossen:

1. Controleer of je het juiste huis bekijkt in de Nest-app.
  2. Als al je Nest-producten correct zijn gegroepeerd, maar de huizen zijn omgewisseld, kun je eenvoudig de naam van de huizen wijzigen.
  3. Heb je een abonnement op Google Nest Aware, dan kun je ons bellen zodat we de camera's voor je kunnen omwisselen. Houd er rekening mee dat je videogeschiedenis wordt verwijderd als je een camera verplaatst. Zorg er dus voor dat je belangrijke clips eerst opslaat. Je andere Nest-producten kun je vervolgens eenvoudig zelf verplaatsen.
  4. Als je geen betaald Nest Aware-abonnement hebt, verwijder je de camera's uit de app en voeg je ze opnieuw toe aan het juiste huis.

1. Controleren of je het juiste huis bekijkt in de Nest-app

Als je de camera niet ziet in de Nest-app, wordt
deze waarschijnlijk vermeld in een ander huis.

Je kunt zien of dit het geval is door
linksboven op de homepage van de Nest-app op Menu Nest menu icon.
te tikken. Als je onderaan de accountpagina meer dan één huis
ziet (bekijk het screenshot aan de rechterkant),
selecteer je een ander huis. Je gaat automatisch terug
naar de homepage van de Nest-app. Je zou je
'ontbrekende' camera nu moeten zien.

Nest app account settings home screen

2. De naam en informatie van je huis wijzigen

Als al je Nest-producten correct zijn gegroepeerd, maar in het verkeerde huis staan, kun je de naam en informatie van je huis wijzigen. Dit doe je als volgt:

1. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen op het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik bovenaan het volgende menu op Informatie over je huis.
  3. Controleer en wijzig alle menu-items die je hier ziet, te beginnen met de naam van het huis. Controleer ook of alle informatie in het submenu Over wordt geüpdatet, zoals het type, de afmetingen en de constructie van het huis. Dit is vooral belangrijk als je een Nest-thermostaat hebt, omdat deze informatie wordt gebruikt om je te helpen energie te besparen.
  4. Update ook het adres om er zeker van te zijn dat de lokale weersinformatie, het temperatuurschema, de Energiegeschiedenis en de Protect-geschiedenis correct worden weergegeven.
  5. Neem je deel aan Piektijdvoordelen, controleer dan tot slot of de energieleverancier van het huis correct staat vermeld.

3. Contact met ons opnemen als je een betaald Nest Aware-abonnement hebt

Heb je een betaald abonnement, dan kun je ons supportteam bellen. We lossen het probleem graag voor je op. We hebben alleen wat algemene informatie nodig over je account en waar je je camera's naartoe wilt verplaatsen. Houd er rekening mee dat je videogeschiedenis wordt verwijderd als een camera naar een ander huis wordt verplaatst. Wil je bepaalde beelden graag bewaren, zorg dan dat je clips of time-lapses maakt en deze downloadt voordat je de camera verplaatst.

Het kan ook gebeuren dat de camera's wel in het juiste huis staan, maar de andere Nest-producten niet. Je kunt je andere producten naar het juiste huis verplaatsen zonder dat dit van invloed op je videogeschiedenis is. Mogelijk worden je Protect-geschiedenis en Energiegeschiedenis wel gereset, wat op zijn beurt weer invloed heeft op de resultaten van je volgende Nest-rapport. Als je een van je andere Nest-producten wilt verplaatsen, moet je het uit de app verwijderen en weer toevoegen aan het juiste huis.

Een Nest-product verwijderen uit de app >

Wanneer je een Nest-product opnieuw toevoegt aan je account, controleer dan of het juiste huis is geactiveerd in de Nest-app. De naam van het actieve huis staat vermeld onder het huispictogram op het startscherm van de Nest-app. Als je wilt wisselen, tik je op het pictogram Menu Nest menu icon.  en selecteer je het juiste huis.

4. Camera's verwijderen en opnieuw toevoegen als je geen Nest Aware-abonnement hebt

Als je geen betaald Nest Aware-abonnement hebt, kun je het probleem het gemakkelijkst oplossen door de camera's uit de app te verwijderen en ze vervolgens weer toe te voegen aan het juiste huis. Omdat het instellen van de camera eenvoudig is, zou dit slechts een paar minuten moeten duren. Dit doe je als volgt:

1. Selecteer de camera die je wilt verwijderen op het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en vervolgens op Camera verwijderen.
  3. Bevestig dat je de camera uit je account wilt verwijderen.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Een Nest-product verwijderen uit de app >

Nest app remove camera confirm image.

Nadat je de camera's hebt verwijderd, schakel je over naar het huis waar je de camera's naartoe wilt verplaatsen.

1. Tik linksboven op het startscherm van de Nest-app op Menu Nest menu icon. .
  2. Selecteer het gewenste huis onderaan het scherm. Je gaat automatisch terug naar de homepage van de Nest-app.

Voeg nu elke camera aan het juiste huis toe.

Je camera toevoegen aan de Nest-app >