To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Vanliga frågor om provperioden på Nest Aware i 30 dagar

Med den kostnadsfria provperioden på Nest Aware kan du testa många av funktionerna i prenumerationstjänsten Nest Aware i 30 dagar.

Du kan läsa mer om vad som gäller för din provperiod genom att välja en version nedan utifrån vilken enhet du använder för att installera kameran.

Så fungerar provperioden på 30 dagar

• När du konfigurerar en enhet som uppfyller villkoren i antingen Google Home-appen eller Nest-appen kan du testa Nest Aware (2:a generationen) i 30 dagar.
  • När provperioden är slut kan du prenumerera på Nest Aware om du vill fortsätta använda prenumerationsfunktionerna. Det finns en maxgräns på en 30 dagars provperiod per hem.
  • När du påbörjar provperioden kan du inte avbryta den, men du kan stänga av kamerainspelning och ljuddetektering om du vill. Du kan även radera din videohistorik och dina ljuddetekteringsklipp i appen.
  • För att vara berättigad till en provperiod på 30 dagar måste du bo i ett land där det går att köpa prenumerationer på Nest Aware.
  • Specifika Nest Aware-funktioner kan variera mellan regioner och enheter.
  • Du behöver ett Google-konto när du registrerar dig för Nest Aware.

Det här ingår i provperioden

Du får en inblick i prenumerationstjänsten på Nest Aware i 30 dagar. Det kan dock hända att vissa funktioner, till exempel nödsamtal, endast är tillgängliga med en betalprenumeration på Nest Aware och när man befinner sig i USA.

Under provperioden får du tillgång till följande:

• Du får smartare varningar, inklusive specifika varningar när din Nest-kamera upptäcker ett bekant eller obekant ansikte.
    Obs! Familiar Face Alerts är inte tillgängligt på Nest Cams som används i Illinois och är kanske inte tillgängligt för vissa Nest Cams i EU.
  • Du kan skapa Activity Zones på områden som du vill hålla extra koll på och få anpassade varningar när kameran upptäcker rörelser där Ingen Nest Aware-prenumeration krävs för aktivitetszoner med Nest Cam (med batteri), Nest Doorbell (med batteri), Nest Cam (med kabel) eller Nest Cam-strålkastare. En prenumeration på Nest Aware krävs för att använda aktivitetszoner med Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor, Nest Cam IQ för inomhusbruk, Nest Cam IQ för utomhusbruk, Nest Doorbell (med kabel) och Nest Hub Max.
  • Du får 30 dagars Video History för händelser (klipp).
  • Om du redan har köpt en prenumeration på Nest Aware där en längre videohistorik ingår får du fortsättningsvis åtkomst till hela videohistoriken som ingår i prenumerationen när provperioden löper ut.
  • Du kan skapa och dela videor eller timelapse-videor.

Så här registrerar du dig för en provperiod på 30 dagar

När du konfigurerar en Google- eller Nest-produkt i hemmet med antingen Home- eller Nest-appen blir du tillfrågad om du vill påbörja en 30 dagars provperiod på Nest Aware (om produkten uppfyller villkoren). Du kan påbörja provperioden på 30 dagar när du vill.

Öppna appen och gå till Inställningar (Home-appen)/Settings (Nest-appen) följt av Nest Aware och slutför registreringsprocessen för provperioden.

Så här använder du provperioden på 30 dagar om du har en prenumeration på 1:a generationens Nest Aware

Om du för närvarande prenumererar på 1:a generationens Nest Aware får du den första månaden för 0 USD när du byter till en prenumeration på 2:a generationens Nest Aware.

Om du för närvarande använder ett Nest-konto måste du migrera till ett Google-konto när du byter till Nest Aware. När du gjort det kan du inte lägga till prenumerationer på 1:a generationens Nest Aware i kontot.

Kontrollera när provperioden börjar och slutar

• Om du är berättigad kan du välja att påbörja din 30 dagars provperiod på Nest Aware när du lägger till en produkt som uppfyller villkoren i Home-appen eller Nest-appen. Beroende på vilken region du bor i kanske provperioden på 30 dagar inte är tillgänglig.
  • Du kan köpa en prenumeration på Nest Aware när som helst under provperioden eller när den tagit slut.
  • Du får en avisering i appen och flera e-postmeddelanden med information om när provperioden löper ut.

Obs! Om du prenumererar på Nest Aware via någon av våra partner kan provperioden på 30 dagar sluta när du köper en prenumeration från dem. Kontakta den aktuella partnern om du vill veta mer.

Du kan alltid kontrollera när provperioden löper ut i webbläsaren eller i appen:

Webbläsare

1. Besök store.google.com/subscriptions. Logga in på kontot om det behövs.
    • Om du har mer än ett hem använder du rullgardinsmenyn i överkanten och väljer det hem som har provperioden på 30 dagar du vill visa.
  2. Du hittar datumet då provperioden slutar i avsnittet Nest Aware.
    • Om du redan har registrerat dig för en betalprenumeration visas datumet då faktureringsperioden startar.
    • Om du inte ser något datum kanske du inte har någon aktiv provperiod på 30 dagar.

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Välj Nest Aware under Funktioner.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar följt av Nest Aware.

Vad händer när provperioden är slut

• Om du vill fortsätta använda funktionerna som ingår i provperioden på Nest Aware måste du köpa en prenumeration på Nest Aware.
  • Om du redan har köpt en prenumeration från Google Store startar den automatiskt när provperioden på 30 dagar tar slut. Du behöver inte göra något annat för att fortsätta använda Nest Aware.
  • Om du inte köper en prenumeration på Nest Aware innan provperioden avslutas förlorar du åtkomsten till premiumfunktionerna i Nest Aware, inklusive bekanta ansikten, ljuddetektering och inspelad videohistorik. Med Nest Cam (med batteri), Nest Doorbell (med batteri), Nest Cam (med kabel) och Nest Cam med strålkastare fortsätter du att ha tillgång till de inkluderade tre timmarnas videohistorik för händelser. Även om du fortfarande har åtkomst till eventuella videor eller timelapse-videor som du har sparat raderas resten av den inspelade videohistoriken när provperioden tar slut. Ljuddetekteringshistoriken upphör och raderas allt eftersom.

Exakthet vid händelsedetektering

Med Nest-kameror och -dörrklockor kan du se vad som händer hemma, men tekniken är inte perfekt. Vi försöker få kamerahändelserna så exakta som möjligt, men kameran eller dörrklockan kan göra felregistreringar som dessa:

• En bild kan misstas för det som bilden föreställer. Till exempel kan en t-shirt med en bild på en hund registreras som ett djur.
  • En person som kryper på marken kan felaktigt identifieras som ett husdjur.
  • Nära släktingar kan felidentifieras.