To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Veelgestelde vragen over de proefperiode van 30 dagen voor Nest Aware

Met de kosteloze proefperiode van Nest Aware kun je veel functies van een Nest Aware-abonnement 30 dagen uitproberen.

Selecteer hieronder een versie voor specifieke informatie over je proefperiode, afhankelijk van het apparaat dat je wilt gebruiken om je camera te installeren.

Hoe de proefperiode van 30 dagen werkt

• Als je een geschikte camera instelt met een proefperiode van 30 dagen voor Nest Aware, kun je Nest Aware (2e generatie) 30 dagen uitproberen.
  • Je kunt Nest Aware-functies beginnen te gebruiken door cameraopnamen aan te zetten en herkenning van bekende gezichten in te stellen.
  • Na de proefperiode van 30 dagen kun je een betaald abonnement op Nest Aware nemen, zodat je de abonnementsfuncties kunt blijven gebruiken. Anders eindigt de proefperiode automatisch en worden er geen kosten in rekening gebracht. Meer informatie over wat er gebeurt als je proefperiode afloopt
  • Als je de proefperiode niet meer wilt gebruiken, kun je cameraopnamen, herkenning van bekende gezichten en geluidsdetectie uitzetten. Verder kun je de videogeschiedenis in de Nest-app en de geluidsdetectiegebeurtenissen in de Google Home-app verwijderen.
  • Neem contact op met Nest Support als je de proefperiode wilt stopzetten. Meer informatie over wat er gebeurt als je proefperiode wordt stopgezet
  • Je komt alleen in aanmerking voor een proefperiode van 30 dagen als je huis in een land staat waar abonnementen op Nest Aware verkrijgbaar zijn.
  • De specifieke Nest Aware-functies kunnen per regio en apparaat verschillen.
  • Er geldt een maximum van 1 proefperiode van 30 dagen per huis.
  • Je hebt een Google-account nodig om je aan te melden voor Nest Aware.

Inbegrepen bij de proefperiode

Je krijgt 30 dagen lang een voorproefje van het abonnement op Nest Aware. Bepaalde functies, zoals noodoproepen, zijn echter alleen beschikbaar bij een betaald Nest Aware-abonnement en als je de Verenigde Staten woont.

Tijdens de proefperiode kun je:

• Intelligentere meldingen krijgen, waaronder specifieke meldingen als je camera een bekend of onbekend gezicht waarneemt.
    Opmerking: Bekend gezicht-meldingen zijn niet beschikbaar op Nest Cams die worden gebruikt in Illinois en zijn mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde Nest Cams in de EU.
  • Activiteitszones maken om gebieden te markeren die de camera extra goed in de gaten moet houden, en speciale meldingen krijgen als daar beweging wordt waargenomen. Voor activiteitszones heb je geen Nest Aware-abonnement nodig bij de Nest Cam (batterij), Nest Doorbell (batterij), Nest Cam (netvoeding) of Nest Cam-spotlight. Als je activiteitszones wilt gebruiken met de Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor, Nest Cam IQ indoor, Nest Cam IQ outdoor, Nest Doorbell (netvoeding) en Nest Hub Max, heb je een abonnement op Nest Aware nodig.
  • 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen (clips) gebruiken.
  • Heb je al een Nest Aware-abonnement met een langere videogeschiedenis gekocht, dan heb je na afloop van de proefperiode toegang tot de volledige videogeschiedenis die bij je abonnement hoort.
  • Videoclips of time-lapses maken en delen.

Aanmelden voor een proefperiode van 30 dagen

Voor geschikte camera's wordt automatisch een proefperiode van 30 dagen voor Nest Aware gestart nadat je klaar bent met het instelproces in de Nest-app. Video-opnamen worden alleen aangezet als je je aanmeldt voor videogeschiedenis.

Als je eerder een camera hebt ingesteld en nog geen proefperiode van 30 dagen op Nest Aware hebt gebruikt in je huis, kun je je online aanmelden voor een proefperiode van 30 dagen.

1. Ga naar home.nest.com.
  2. Log in op je account.
  3. Klik rechtsboven op je account en dan Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Nest Aware.
  4. Volg de stappen op de pagina om een proefperiode te starten.

Hoe gebruik je de proefperiode van 30 dagen als je een 1e generatie Nest Aware-abonnement hebt?

Als je momenteel een abonnement op de 1e generatie Nest Aware-service hebt, betaal je € 0 voor je eerste maand als je overstapt op een Nest Aware-abonnement (2e generatie).

Maak je gebruik van een Nest-account, dan moet je overstappen op een Google-account als je overschakelt op Nest Aware. Je kunt dan geen 1e generatie Nest Aware-abonnementen meer aan je account toevoegen.

Checken wanneer de proefperiode begint en eindigt

Als je in aanmerking komt, krijg je de proefperiode van 30 dagen zodra je een geschikt product toevoegt aan de Nest-app. In sommige regio's is geen proefperiode van 30 dagen beschikbaar. Je kunt zowel tijdens als na de proefperiode een abonnement op Nest Aware nemen.

Home-app

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer Nest Aware onder Functies.

Nest-app

1. Open Instellingen Icoon van Nest-instellingen via het startscherm.
  2. Tik op Nest Aware.

Webbrowser

1. Ga naar de Google Store.
    • Log in op je account, als dat nog nodig is.
    • Heb je meer dan 1 huis, dan gebruik je het dropdownmenu bovenaan om het huis te selecteren met de proefperiode van 30 dagen die je wilt bekijken.
  2. In het gedeelte Nest Aware zie je de datum waarop de proefperiode afloopt.
    • Als je je al hebt aangemeld voor een betaald abonnement, verschijnt de datum als de facturering van start gaat.
    • Als er geen datum verschijnt, heb je misschien geen actieve proefperiode van 30 dagen.

Wat er gebeurt aan het eind van de proefperiode

• Als je de functies uit de proefperiode van Nest Aware wilt blijven gebruiken, moet je een abonnement op Nest Aware nemen.
  • Als je al een abonnement via de Google Store hebt gekocht, gaat dat abonnement automatisch van start na afloop van de proefperiode van 30 dagen. Je hoeft verder niets te doen om Nest Aware te blijven gebruiken.
  • Als je geen Nest Aware-abonnement koopt voordat de proefperiode is afgelopen, stopt de toegang tot de geavanceerde functies van Nest Aware, zoals herkenning van bekende gezichten, geluidsdetectie en opgenomen videogeschiedenis. Met de Nest Cam (batterij), Nest Doorbell (batterij), Nest Cam (netvoeding) en Nest Cam met spotlight houd je de inbegrepen 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen. Je houdt dan wel toegang tot eventuele videoclips of time-lapses die je hebt opgeslagen, maar de rest van je opgenomen videogeschiedenis wordt na afloop van de proefperiode gewist. De geschiedenis van de geluidsdetectie verloopt uiteindelijk en wordt dan verwijderd.

Opmerking: Er worden geen kosten in rekening gebracht als je geen Nest Aware-abonnement koopt.

Wat gebeurt er als je je proefabonnement stopzet

Als je je proefperiode van Nest Aware stopzet, stopt de toegang tot de premium functies van Nest Aware, zoals herkenning van bekende gezichten, geluidsdetectie en opgenomen videogeschiedenis. Met de Nest Cam (batterij), Nest Doorbell (batterij), Nest Cam (netvoeding) en Nest Cam met spotlight houd je de inbegrepen 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen. Je houdt dan wel toegang tot eventuele videoclips of time-lapses die je hebt opgeslagen, maar de rest van je opgenomen videogeschiedenis wordt na afloop van de proefperiode gewist. De geschiedenis van de geluidsdetectie verloopt uiteindelijk en wordt dan verwijderd.

Als je abonnement is stopgezet, kun je het blijven gebruiken totdat de betaalcyclus is afgelopen. Je kunt specifieke Nest Aware-functies op elk moment uitzetten door de instellingen te wijzigen in de Nest-app of de Google Home-app.

Als je het abonnement tijdens de proefperiode opzegt, heb je nog tot het einde van de proefperiode Nest Aware. Na afloop worden er geen kosten in rekening gebracht. Je kunt de service altijd opnieuw activeren voordat de proefperiode voorbij is.

Neem contact op met Nest Support om de proefperiode stop te zetten.

Nauwkeurigheid van gebeurtenisdetectie

Nest-camera's en deurbellen laten je zien wat in je huis gebeurt, maar de technologie zelf is niet perfect. We proberen onze cameragebeurtenissen zo nauwkeurig mogelijk te maken, maar toch kan de camera of deurbel het soms mis hebben, zoals:

• Een foto kan worden aangezien voor een echte gebeurtenis. Een T-shirt met een afbeelding van een hond kan bijvoorbeeld een dierdetectiegebeurtenis activeren.
  • Een persoon die over de grond kruipt, kan ten onrechte als huisdier worden geïdentificeerd.
  • Gezinsleden die op elkaar lijken kunnen onjuist worden geïdentificeerd.