To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Veelgestelde vragen over de proefperiode van 30 dagen voor Nest Aware

Met de kosteloze proefperiode van Nest Aware kun je veel functies van een Nest Aware-abonnement 30 dagen uitproberen.

Selecteer hieronder een versie voor specifieke informatie over je proefperiode, afhankelijk van het apparaat dat je wilt gebruiken om je camera te installeren.

Proefperiode van 30 dagen voor Nest Aware (2e generatie)

Hoe de proefperiode van 30 dagen werkt

• Als je een geschikt apparaat instelt via de Google Home- of Nest-app, kun je 30 dagen lang een abonnement op Nest Aware (2e generatie) proberen.
  • Na de proefperiode kun je een betaald abonnement op Nest Aware nemen, zodat je de abonnementsfuncties kunt blijven gebruiken. Er geldt een maximum van 1 proefperiode van 30 dagen per huis.
  • Als je de proefperiode start, kun je die niet meer annuleren. Wel kun je cameraopnamen en geluidsdetectie uitzetten als je wilt. Je kunt ook je videogeschiedenis en geluidsdetectiegebeurtenissen verwijderen via de app.
  • Je komt alleen in aanmerking voor een proefperiode van 30 dagen als je huis in een land staat waar abonnementen op Nest Aware te koop zijn.
  • De specifieke Nest Aware-functies kunnen per regio en apparaat verschillen.
  • Je hebt een Google-account nodig om je aan te melden voor Nest Aware.

Inbegrepen bij de proefperiode

Je krijgt 30 dagen lang een voorproefje van het Nest Aware-abonnement. Bepaalde functies, zoals noodoproepen, zijn echter alleen beschikbaar bij een betaald Nest Aware-abonnement en als je in de Verenigde Staten woont.

Tijdens de proefperiode kun je:

• Intelligentere meldingen krijgen, zoals specifieke meldingen wanneer de Nest-camera een bekend of onbekend gezicht waarneemt.
    Opmerking: Bekend gezicht-meldingen zijn niet beschikbaar op Nest Cams die worden gebruikt in Illinois en zijn mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde Nest Cams in de EU.
  • Activiteitszones maken om gebieden te markeren die de camera extra goed in de gaten moet houden, en speciale meldingen krijgen als daar beweging wordt waargenomen. Voor activiteitszones heb je geen Nest Aware-abonnement nodig bij de Nest Cam (batterij), Nest Doorbell (batterij), Nest Cam (netvoeding) of Nest Cam-spotlight. Als je activiteitszones wilt gebruiken met de Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor, Nest Cam IQ indoor, Nest Cam IQ outdoor, Nest Doorbell (netvoeding) en Nest Hub Max, heb je een abonnement op Nest Aware nodig.
  • 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen (clips) gebruiken.
  • Heb je al een Nest Aware-abonnement met een langere videogeschiedenis gekocht, dan heb je na afloop van de proefperiode toegang tot de volledige videogeschiedenis die bij je abonnement hoort.
  • Videoclips of time-lapses maken en delen.

Aanmelden voor een proefperiode van 30 dagen

Als je een geschikt Google- of Nest-product via de Home- of Nest-app in je huis instelt, wordt je gevraagd of je een proefperiode van 30 dagen voor Nest Aware wilt uitproberen. Je kunt de proefperiode van 30 dagen op elk moment starten.

Ga in de app naar Instellingen en dan Nest Aware om je aan te melden voor de proefperiode.

Hoe gebruik je de proefperiode van 30 dagen als je een 1e generatie Nest Aware-abonnement hebt?

Als je momenteel een abonnement op de 1e generatie Nest Aware-service hebt, betaal je € 0 voor je eerste maand als je overstapt op een Nest Aware-abonnement (2e generatie).

Maak je gebruik van een Nest-account, dan moet je overstappen op een Google-account als je overschakelt op Nest Aware. Je kunt dan geen 1e generatie Nest Aware-abonnementen meer aan je account toevoegen.

Checken wanneer de proefperiode begint en eindigt

• Als je hiervoor in aanmerking komt, kun je je aanmelden voor de proefperiode van 30 dagen voor Nest Aware. Je moet hiervoor een geschikt product toevoegen aan de Home- of Nest-app. In sommige regio's is geen proefperiode van 30 dagen beschikbaar.
  • Je kunt zowel tijdens als na de proefperiode een abonnement op Nest Aware nemen.
  • Je krijgt een melding in de app en ontvangt diverse e-mails waarin staat wanneer de proefperiode afloopt.

Opmerking: Als je via een van onze partners een Nest Aware-abonnement hebt genomen, kan het zijn dat de proefperiode van 30 dagen op dat moment wordt beëindigd. Neem contact op met de partner voor meer informatie.

Je kunt ook altijd via een webbrowser of in de app kijken wanneer de proefperiode afloopt:

Webbrowser

1. Ga naar store.google.com/subscriptions. Log in op je account, als dat nog nodig is.
    • Heb je meer dan één huis, dan gebruik je het dropdownmenu bovenaan om het huis te selecteren met de proefperiode van 30 dagen die je wilt bekijken.
  2. In het gedeelte Nest Aware zie je de datum waarop de proefperiode afloopt.
    • Als je je al hebt aangemeld voor een betaald abonnement, zie je de datum waarop de facturering van start gaat.
    • Als er geen datum verschijnt, heb je misschien geen actieve proefperiode van 30 dagen.

Home-app

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer Nest Aware onder Functies.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Nest Aware.

Wat er gebeurt aan het eind van de proefperiode

• Wil je de functies uit de proefperiode van Nest Aware blijven gebruiken, dan moet je een abonnement op Nest Aware nemen.
  • Als je al een abonnement via de Google Store hebt gekocht, gaat dat abonnement automatisch van start na afloop van de proefperiode van 30 dagen. Je hoeft verder niets te doen om Nest Aware te blijven gebruiken.
  • Als je geen Nest Aware-abonnement koopt voordat de proefperiode is afgelopen, stopt de toegang tot de geavanceerde functies van Nest Aware, zoals herkenning van bekende gezichten, geluidsdetectie en opgenomen videogeschiedenis. Met de Nest Cam (batterij), Nest Doorbell (batterij), Nest Cam (netvoeding) en Nest Cam met spotlight houd je de inbegrepen 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen.Je houdt dan wel toegang tot eventuele videoclips of time-lapses die je hebt opgeslagen, maar de rest van je opgenomen videogeschiedenis wordt na afloop van de proefperiode gewist. De geschiedenis van de geluidsdetectie verloopt uiteindelijk en wordt dan verwijderd.

Nauwkeurigheid van gebeurtenisdetectie

Camera's en deurbellen maken gebruik van machine learning om te zorgen dat meldingen zo nauwkeurig mogelijk zijn. De technologie is echter niet altijd perfect. De camera kan voorwerpen die groter, dichtbij en duidelijk in beeld zijn waarschijnlijk nauwkeuriger waarnemen. Je camera of deurbel kan zaken ook verkeerd herkennen:

• Een foto kan worden aangezien voor een echte gebeurtenis. Een foto van een hond op een T-shirt kan bijvoorbeeld een gebeurtenis van het type 'Activiteit of dier' activeren.
  • In sommige situaties kan een persoon worden aangezien voor een dier, bijvoorbeeld als de persoon over de grond kruipt of voorovergebogen zit om huiswerk te maken.
  • Gezinsleden die op elkaar lijken, kunnen onjuist worden geïdentificeerd.
  • Andere voorwerpen, zoals een schaduw of struik, kunnen verkeerd worden geïdentificeerd door de gebeurtenisdetectie.
Opmerking: In sommige gevallen herkent de camera of deurbel mogelijk een voorwerp dat je moeilijk kunt terugvinden in de opname. Dit kan gebeuren als het voorwerp ver weg was, moeilijk te zien is in de opname of maar korte tijd zichtbaar was.

Proefperiode van € 0 voor 1e generatie Nest Aware

Als je niet bent overgestapt op een Google-account, kom je misschien in aanmerking voor een proefperiode van € 0 voor het 1e generatie Nest Aware. De abonnementen voor 1e generatie Nest Aware zijn per camera beschikbaar en hebben minder functies dan Nest Aware (2e generatie).

Het 1e generatie Nest Aware-abonnement is niet beschikbaar voor de Nest Cam (batterij), Nest Doorbell (batterij), Nest Cam (netvoeding) en Nest Cam met spotlight.

Bekijk de bovenstaande informatie over het nieuwere Nest Aware (2e generatie) en deze producten. Hier lees je meer over wat je allemaal krijgt bij de verschillende Nest Aware-abonnementen.

Hoe de proefperiode van € 0 werkt

• Als je een Google Nest-camera koopt, krijg je daarbij misschien een proefperiode voor het 1e generatie Nest Aware cadeau.
  • Je komt alleen in aanmerking voor een proefperiode als je huis in een land staat waar abonnementen op Nest Aware verkrijgbaar zijn. In bepaalde regio's is een proefperiode misschien ook niet beschikbaar vanwege privacyregels.
  • Na afloop van de proefperiode kun je een abonnement op Nest Aware nemen, zodat je alle functies kunt blijven gebruiken.

Opmerking: Klanten die een vooraf betaald Nest Aware-abonnement kopen (als onderdeel van een bundel met een camera of deurbel), krijgen geen proefperiode. Je service start zodra je je camera aan de app hebt toegevoegd.

Landen waar Nest Aware beschikbaar is

Inbegrepen bij de proefperiode

Je krijgt een voorproefje van de 1e generatie Nest Aware-abonnementsservice. Je kunt gebruikmaken van de volgende mogelijkheden:

• Intelligentere meldingen krijgen, inclusief specifieke meldingen als je camera een persoon detecteert.
  • Activiteitszones maken om aangepaste meldingen te krijgen als daar beweging wordt waargenomen.
  • Videoclips of time-lapses maken en delen.
  • Tot 5 opeenvolgende dagen videogeschiedenis opnemen en bekijken.
  • Heb je al een abonnement op Nest Aware genomen met een langere videogeschiedenis? Dan wordt de videogeschiedenis tijdens de proefperiode niet beperkt tot 5 dagen. Je hebt in dat geval toegang tot de volledige videogeschiedenis van je abonnement. Maar als je een abonnement via een van onze partners hebt aangeschaft, is het mogelijk dat deze partner een ander beleid voor de proefperiode hanteert. Neem contact op met de partner voor meer informatie.

Hoe kun je deelnemen aan de proefperiode als je de Nest-camera niet via Google Nest hebt gekocht?

In het algemeen heb je ook toegang tot de proefperiode van € 0 voor Nest Aware als je de Nest-camera niet bij Nest hebt gekocht. Maar in bepaalde regio's is een proefperiode van € 0 voor Nest Aware misschien niet beschikbaar.

Als je via een van onze partners een abonnement op Nest Aware hebt genomen, kan het zijn dat de proefperiode op dat moment is beëindigd. Neem contact op met de partner voor meer informatie.

Nagaan wanneer de proefperiode afloopt

Als je voor de Nest Aware-proefperiode in aanmerking komt, gaat die van start op het moment dat je de camera aan de Nest-app toevoegt. In sommige regio's is geen proefperiode van € 0 beschikbaar. Je kunt zowel tijdens als na de proefperiode een abonnement op Nest Aware (2e generatie) nemen.

1. Ga in een webbrowser naar store.nest.com.
    • In een mobiele webbrowser tik je linksboven op Menu.
    • Als je een webbrowser op je computer gebruikt, klik je rechtsboven op Account Nest Account web menu icon. .
  2. Selecteer Abonnementen. Als je een telefoon gebruikt, moet je mogelijk een stukje omlaag scrollen om deze optie te zien.
  3. Log in op je account.
  4. Heb je meer dan 1 huis, selecteer dan eerst het huis met de proefperiode die je wilt bekijken.
  5. Onder elke camera met een proefperiode van Nest Aware staat de datum waarop de proefperiode afloopt. Als er geen datum verschijnt, heb je misschien geen actieve proefperiode.

Als de proefperiode voorbij is

Als je geen abonnement hebt afgesloten voor het einde van de proefperiode, verlies je de toegang tot de geavanceerde functies van Nest Aware, zoals persoonsdetectie en de opgenomen videogeschiedenis.

Je hebt nog wel toegang tot eventuele videoclips of time-lapses die je hebt opgeslagen, maar de rest van je opgenomen videogeschiedenis wordt gewist.

Als je de functies uit de proefperiode van Nest Aware wilt blijven gebruiken, moet je een betaald abonnement op Nest Aware nemen.

• Heb je al rechtstreeks bij Nest een abonnement aangeschaft, dan gaat dit automatisch in na afloop van de proefperiode. Je hoeft verder niets te doen om de geavanceerde functies van Nest Aware te blijven gebruiken.
  • Heb je via een van onze partners een abonnement aangeschaft, dan moet je de activeringscode invoeren die je van de partner hebt gekregen. Bekijk voor meer informatie het artikel over abonneren op Nest Aware via een van onze partners.

Proefperiode van € 0 opzeggen of je afmelden voor de proefperiode

Als je je hebt aangemeld via de Google Home-app, kun je de proefperiode niet annuleren. Je kunt er wel voor kiezen de functies niet te gebruiken. Heb je de proefperiode via een andere methode gekregen en wil je je ervoor afmelden, volg dan deze stappen:

Nest-app

1. Tik in de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen. Opmerking: Als je meerdere huizen hebt, moet je het juiste huis en de juiste camera selecteren.
  2. Tik op Nest Aware.
  3. Bekijk het scherm met Nest Aware-functies dat wordt geopend. Selecteer onderaan de optie Een abonnement op Nest Aware nemen. Je wordt nu naar een pagina gebracht waar je de proefperiode kunt opzeggen.
  4. Er wordt een webpagina van de Nest Store geopend. Heb je meer dan 1 huis, dan selecteer je eerst het huis met de proefperiode die je wilt opzeggen.
  5. Selecteer Beheren naast de camera waarvoor je de proefperiode wilt opzeggen.
  6. Selecteer Service annuleren. Volg de instructies op het scherm om je keuze te bevestigen.

Computer

1. Log met een computer in op je account op home.nest.com.
  2. Klik op de camera. Opmerking: Als je meerdere huizen hebt, moet je het juiste huis en de juiste camera selecteren.
  3. Klik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen rechtsboven in het scherm.
  4. Klik op Nest Aware. Er wordt een scherm met Nest Aware-functies geopend. Klik onderaan op Abonnementen beheren. Je wordt nu naar een pagina gebracht waar je de proefperiode kunt opzeggen.
  5. Er wordt een webpagina van de Nest Store geopend. Heb je meer dan 1 huis, dan selecteer je eerst het huis met de proefperiode die je wilt opzeggen.
  6. Selecteer Beheren naast de camera waarvoor je de proefperiode wilt opzeggen.
  7. Selecteer Service annuleren. Volg de instructies op het scherm om je keuze te bevestigen.