Veelgestelde vragen over Nest Aware-abonnementen via onze partners

Je kunt rechtstreeks bij Nest of via een van onze partners een abonnement op Google Nest Aware nemen. Als je via een partner een Nest Aware-abonnement voor je camera neemt, moet je een activeringscode invoeren voordat je het abonnement kunt gebruiken. Daarnaast werkt de facturering iets anders en heeft de partner mogelijk een ander beleid voor het beheren van je abonnement.

Als je via een van onze partners een abonnement op Nest Aware hebt genomen, kun je over het algemeen het beste contact met deze partner opnemen als je vragen hebt over de facturering, de betaalmethoden of als je het abonnement wilt wijzigen of opzeggen.

Opmerking: De Nest-ondersteuningssite is de beste informatiebron als je meer wilt weten over de functies van Nest Aware, zoals videogeschiedenis, intelligente meldingen, activiteitszones, clips en time-lapses. Je kunt gewoon je vraag in het zoekvak typen. Nest kan je helpen met vrijwel alles wat betrekking heeft op het gebruik van Nest Aware en je camera (met uitzondering van vragen over de facturering en betaling van abonnementen die via onze partners lopen).

Hieronder vind je antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over Nest Aware-abonnementen aanschaffen via een van onze partners.

Hoe neem ik een abonnement op Nest Aware?

Via een van de partners van Nest

Over het algemeen kun je het beste contact opnemen met de partner als je meer wilt weten over de verschillende abonnementsopties voor Nest Aware. Een van onze partners in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld T-Mobile.

De partner handelt de aanschaf en betaling van het abonnement af, waaronder de registratie van je betaalgegevens en het beheer van de transactiegegevens. Daarnaast is de partner verantwoordelijk voor de maandelijkse of jaarlijkse facturering.

Nadat je een abonnement hebt genomen, ontvang je een activeringscode van de partner. Die code vul je in op de website van Nest, waarna je Nest Aware voor je camera kunt gaan gebruiken. In het volgende gedeelte vind je meer informatie over activeringscodes.

Via Nest

Je kunt niet alleen via een van onze partners, maar ook rechtstreeks bij Nest een abonnement op Nest Aware nemen. Dat doe je zo.

Hoe activeer ik na aanschaf mijn Nest Aware-abonnement?

Voor het activeren van je Nest Aware-abonnement hoef je alleen maar kosteloos een account in te stellen, je camera aan de Nest-app toe te voegen en de activeringscode in te voeren die je van onze partner hebt ontvangen.

Hieronder vind je alle informatie:

1. Maak een Nest-account als je er nog geen hebt.
  2. Stel je camera in met de Nest-app als je dat nog niet hebt gedaan.
  3. ​Controleer of de camera klaar is voor gebruik. Je kunt nu via de volgende stappen de Nest Aware-activeringscode invoeren.
    1. Ga naar store.nest.com en klik rechtsboven op het pictogram Account Nest Account web menu icon. .
    2. Selecteer Abonnementen. Log in met het e-mailadres en wachtwoord van het account dat je gebruikt om in te loggen bij de Nest-app.
    3. Tik bovenaan het scherm Abonnementen onder de naam van je huis op de link Activeringscode invoeren. Voer vervolgens de activeringscode in die je van onze partner hebt gekregen en tik op Verzenden. Controleer de gegevens van het abonnement dat op het scherm wordt weergegeven en tik op Abonnement instellen.
    4. Selecteer de camera waaraan je het abonnement wilt toevoegen (als je meerdere camera's zonder Nest Aware-abonnement hebt). Tik vervolgens op Instellen voltooien.

Het Nest Aware-abonnement wordt nu aan de camera toegevoegd.

Wat als ik mijn activeringscode kwijt ben of niet ontvangen heb?

Neem contact op met de partner bij wie je het abonnement op Nest Aware hebt aangeschaft. Deze partner kan je helpen als je de activeringscode kwijt bent, of je de code opnieuw toesturen als je hem niet hebt ontvangen. Nest heeft geen toegang tot deze informatie.

Wanneer moet ik betalen voor mijn abonnement op Nest Aware?

De partner bij wie je het abonnement hebt aangeschaft, kan je hier meer informatie over geven. Elke partner kan een ander beleid hanteren voor bijvoorbeeld de begin- en einddatum van de betaalcyclus, wat er gebeurt als je een abonnement neemt tijdens de kosteloze proefperiode van Nest Aware, en andere zaken.

Belangrijk: Het beleid van de partner kan voorschrijven dat je vanaf de datum van aanschaf moet betalen, ook als je het abonnement nog niet aan een camera hebt toegewezen. In dat geval kun je het beste direct na de aanschaf de activeringscode invoeren en Nest Aware aan de camera toewijzen, zodat je je abonnement zo goed mogelijk kunt benutten.

Hoe kan ik zien of ik een Nest Aware-abonnement via Nest of via een partner heb aangeschaft?

In het accountscherm in de Nest Store kun je in één oogopslag zien waar je een abonnement hebt aangeschaft, en met wie je contact moet opnemen als je iets wilt veranderen.

1. Ga naar store.nest.com en klik rechtsboven op het pictogram Account Nest Account web menu icon. .
  2. Selecteer Abonnementen. Log in met het e-mailadres en wachtwoord van het account dat je gebruikt om in te loggen bij de Nest-app.
  3. Bekijk de lijst met Nest Aware-abonnementen in je account.
    • Bij een abonnement dat je rechtstreeks bij Nest hebt aangeschaft, staat alleen Nest Aware. Er is geen abonnement-ID.
    • ​Bij een abonnement dat je via een van onze partners hebt aangeschaft, staat Nest Aware via (naam partner). Daaronder staat een alfanumerieke abonnement-ID. Hou deze ID bij de hand als je contact opneemt met de partner.

Hoe zeg ik een Nest Aware-abonnement bij een partner op?

Als je het abonnement bij een van de partners van Nest hebt aangeschaft, moet je rechtstreeks contact opnemen met de partner om het abonnement op te zeggen. Nest kan geen abonnementen opzeggen die je bij een partner hebt aangeschaft.

Bovendien kan de partner een ander annuleringsbeleid hanteren dan Nest. Neem dus contact op met de partner als je wilt weten wanneer je het abonnement kunt opzeggen, wat er gebeurt als je het abonnement in het midden van een betaalcyclus opzegt, of als je andere vragen hebt.

Belangrijk: Een annulering kan niet ongedaan worden gemaakt. De videogeschiedenis, instellingen en voorkeuren van je Nest Aware-abonnement worden allemaal gewist. Je kunt ze dus niet meer herstellen. Er worden geen back-ups bewaard. De clips en time-lapses die je hebt gemaakt, blijven echter opgeslagen in de Nest-app. Je kunt ze nog steeds bekijken op een computer.

Als je alleen de videogeschiedenis wilt verwijderen, kun je dat doen via de Nest-app. Je hoeft hiervoor niet je abonnement op Nest Aware op te zeggen.

De videogeschiedenis verwijderen zonder je Nest Aware-abonnement op te zeggen >

Wat als ik meer vragen over Nest Aware of het beheer van mijn account heb?

Je kunt het beste contact opnemen met de partner bij wie je het abonnement op Nest Aware hebt aangeschaft. Deze partner kan je helpen met vragen over de facturering en over je account, bijvoorbeeld:

• Hoe kan ik een Nest Aware-abonnement aanschaffen, opzeggen of wijzigen?
  • Hoe kan ik de creditcard updaten of wijzigen die ik voor de betaling gebruik?
  • ​Hoe kan ik meer informatie krijgen over een afschrijving voor Nest Aware die op mijn afschrift staat?

Opmerking: Nest heeft geen toegang tot deze informatie als je het abonnement via een partner hebt aangeschaft.

Heb je vragen over hoe je Nest Aware gebruikt met je camera? Op deze ondersteuningssite van Nest vind je een grote hoeveelheid nuttige informatie. We kunnen je ook helpen bij het oplossen van problemen met de camera. Bijvoorbeeld als de wifi-verbinding niet goed werkt of als je instellingen wilt veranderen om minder activiteitsmeldingen te ontvangen. Typ gewoon je vraag in het zoekvak op deze pagina.