To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Symptom på kolmonoxidförgiftning

Symptomen i samband med förgiftning med kolmonoxid (CO) kan feltolkas eftersom de liknar influensasymptom. Om larmet ljuder ska du uppmärksamma det även om du inte märker några effekter.

Enligt US National Fire Protection Association (NFPA) är följande symptom relaterade till kolmonoxidförgiftning:

• Låg exponering:
    Lätt huvudvärk, illamående, kräkningar, utmattning (beskrivs ofta som influensaliknande symptom).
  • Medelhög exponering:
    Kraftig pulserande huvudvärk, dåsighet, förvirring, hög puls.
  • Extrem exponering:
    Medvetslöshet, konvulsioner, hjärt- och andningsstillestånd, döden.

Alla i hushållet bör känna till dessa symptom. I många rapporterade fall av kolmonoxidförgiftning verkar det som att offren är medvetna om att de inte mår bra, men att de blir så desorienterade att de inte kan rädda sig genom att lämna byggnaden eller tillkalla hjälp.

Enligt Center for Disease Control är vissa grupper, till exempel husdjur, barn och personer med kronisk hjärtsjukdom, anemi eller andningssvårigheter mer sårbara för dess effekter.

Ett kolmonoxidlarm, till exempel Google Nest Protect, varnar dig ifall halterna av kolmonoxid i hemmet gör att det inte är säkert att vistas där.

Även om du inte lägger märke till symptom av kolmonoxidförgiftning bör du vidta lämpliga försiktighetsåtgärder om alarmet ringer.

Vad ska du göra om kolmonoxid detekteras hemma?