To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Symptomen van koolmonoxidevergiftiging

De symptomen van koolmonoxidevergiftiging lijken op griepverschijnselen, waardoor makkelijk een verkeerde diagnose kan worden gesteld. Reageer daarom altijd op een koolmonoxide-alarm, ook al merk je niets van de effecten.

Volgens de Amerikaanse National Fire Protection Association (NFPA) hebben de volgende symptomen te maken met koolmonoxidevergiftiging:

• Milde blootstelling:
    lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, vermoeidheid (vaak beschreven als 'griepachtige' symptomen).
  • Middelmatige blootstelling:
    ernstige, kloppende hoofdpijn, slaperigheid, verwarring, versnelde hartslag.
  • Extreme blootstelling:
    verlies van bewustzijn, stuiptrekkingen, hart-longfalen, overlijden.

Iedereen in het huishouden moet bekend zijn met deze symptomen. In veel gerapporteerde gevallen van koolmonoxidevergiftiging blijkt dat slachtoffers wel beseffen dat ze onwel zijn, maar zo gedesoriënteerd raken dat ze zichzelf niet meer in veiligheid kunnen brengen door het pand te verlaten of hulp in te schakelen.

Volgens het Center for Disease Control zijn bepaalde groepen, zoals huisdieren, kinderen en mensen met een chronische hartziekte, bloedarmoede of ademhalingsproblemen, vatbaarder voor de effecten van koolmonoxidevergiftiging.

Een koolmonoxidemelder, zoals de Google Nest Protect, waarschuwt je voor gevaarlijke hoeveelheden koolmonoxide in je huis.

Ook al merk je niks dat op koolmonoxidevergiftiging lijkt, dan nog moet je de juiste voorzorgsmaatregelen nemen als je alarm afgaat.

Wat je moet doen als er koolmonoxide wordt gemeten in je huis