To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Använda Nests produkter för ett litet företag

Google Nests produkter för energi och säkerhet är avsedda att användas i bostäder. Med några undantag kan de även användas på små kontor eller i mindre företagslokaler. Om du installerar en Nest-termostat, en Nest-kamera eller annan Nest-produkt hos ett mindre företag ska du se till att du efterlever alla tillämpliga lagar och lokala byggnadsnormer och säkerhetsregler för kommersiella fastigheter.

Obs! Det går inte att logga in i Nest-appen med ett Google Workspace-konto. Om den avancerade administratören har aktiverat Webb- och appaktivitet kan du länka ett Workspace-konto till Google Home-appen, men vissa appfunktioner är inte tillgängliga. Du får bäst resultat om du skapar ett personligt Google-konto och loggar in i den app där du lägger till dina produkter.

Använda en Nest-termostat i en företagslokal

Google Nest-termostater kan konfigureras så att de fungerar smidigt på ett kontor eller i en företagslokal med ett kompatibelt uppvärmnings- och nedkylningssystem. Du kan använda vårt kompatibilitetsverktyg för att avgöra om det går att installera en Nest-termostat i företagslokalen.

Följande funktioner på Nest-termostaten kan hjälpa dig att minska energiförbrukningen och samtidigt se till att temperaturen är behaglig för dig och dina kunder.

Temperaturschema

Ett temperaturschema ser till att termostaten automatiskt upprätthåller rätt temperatur vid rätt tidpunkt.

Läs mer om temperaturscheman för Nest-termostater

Eco Temperatures

När ingen befinner sig i lokalen behöver du inte upprätthålla en behaglig temperatur. Med inställningarna för Eco Temperatures kan du hålla koll på energiförbrukningen vid dessa tillfällen.

Läs mer om Eco Temperatures och hur du ändrar inställningarna

Temperaturstyrning i appen

Du kan använda Home- eller Nest-appen för att övervaka temperaturen i företagslokalen. I appen kan du t.ex. kontrollera att lokalen är tillräckligt varm när du är ute och ändra temperaturen om det behövs.

Styra Nest-termostaten med appen

Termostatlås

Vissa Nest-termostatmodeller kan låsas så att du kan begränsa vad anställda eller nyfikna kunder kan ändra. Endast personer som har pinkoden kan låsa upp termostaten och justera temperaturen utanför det angivna intervallet eller ändra termostatens inställningar.

När du låser termostaten kan temperaturen bara ändras inom ett anpassat intervall så att det inte blir för varmt eller kallt inomhus. Inga andra funktioner är tillgängliga. Termostaten följer dock fortfarande det vanliga temperaturschemat, byter automatiskt till Eco Temperatures när det är lämpligt och fungerar annars som vanligt.

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig i USA och Kanada på Nest Thermostat E och Nest Learning Thermostat.

Låsa och låsa upp Nest-termostaten

Använda kameror och dörrklockor från Nest i en företagslokal

Kameror och dörrklockor från Nest är i första hand avsedda för användning i hemmet och för personligt bruk, men de kan vara användbara för att övervaka företaget.

Du kanske också vill dela åtkomsten till videostreamen med fler anställda, till exempel en chef eller partner, så att de också kan hålla ett öga på verksamheten.

Dela livevideo från en Nest-kamera

Du kan även ställa in närvarodetektering så att kameran aktiveras eller inaktiveras när du kommer till jobbet eller när företagslokalen är tom. Om du har en kamera som du styr med Nest-appen kan du även programmera ett kameraschema.

Beroende på hur du använder kameran och var företaget ligger kan du även behöva sätta upp ett meddelande som informerar kunder och anställda om att du använder en kamera, eller deklarera att du använder en kamera för att få tillstånd från din lokala myndigheter. Läs mer om Nest-kamerornas säkerhets- och integritetsriktlinjer och våra tips om hur du respekterar andras integritet när du använder Nests produkter.

Tänk på att alltid kontrollera att kameran används i enlighet med lokala föreskrifter.

Beroende på dataskydds- och integritetslagstiftningarna där ditt företag finns kan du ha vissa ytterligare skyldigheter vid användning av Nest Cam eller Nest Doorbell på kontoret eller i företagslokalen.

Använda Nest Protect i en företagslokal

Du kan installera och använda Google Nest Protect i en företagslokal om du följer lokala byggnormer och regler för brandsäkerhet. Det finns dock några begränsningar eftersom Nest Protect är utformad för att upptäcka rök och kolmonoxid i bostadsmiljöer.

Enbart Nest Protect är inte ett lämpligt substitut för omfattande system för branddetektering i lagerbyggnader, industrilokaler, kommersiella fastigheter och fastigheter för särskilda ändamål utan bostäder, vilka kräver särskilda detekterings- och larmsystem för bränder. Beroende på lokala byggnormer kan Nest Protect däremot användas för att ge extra skydd i sådana fastigheter.

Läs mer om Nest Protects certifieringar

Använda Nest × Yale-lås i en företagslokal

Google Nest × Yale-lås kan ersätta de flesta vanliga kolvlås för privatpersoner. Innan du avinstallerar det nuvarande låset ska du kontrollera att dörren du vill installera det på är kompatibel.

Viktigt! Ge endast fullständig åtkomst till låset till personer du litar på eftersom de kan låsa och låsa upp dörren med appen, lägga till användare och lösenord samt ta bort låset från appen.

Läs mer om Nest × Yale-lås innan du köper