To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest-tuotteiden käyttö pienyrityksessä

Google Nestin energia-, turvallisuus- ja valvontatuotteet on suunniteltu käytettäväksi kodeissa. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta niitä voi yleensä käyttää myös pienissä toimistoissa tai yrityksissä. Jos asennat Nest-termostaatin, ‑kameran tai muun Nest‑tuotteen pienyritykseen, varmista, että noudatat kaikkia sovellettavia lakeja sekä paikallisia yrityskiinteistöjen rakennus‑ ja turvallisuusmääräyksiä.

Huomaa: Nest-sovellukseen ei voi kirjautua Google Workspace ‑tilillä. Jos pääkäyttäjä on laittanut verkko‑ ja sovellustoiminnan päälle, voit linkittää Workspace-tilin Google Home ‐sovellukseen, mutta jotkin sovelluksen ominaisuudet eivät ole käytettävissä. Käyttökokemus on paras, kun luot henkilökohtaisen Google-tilin sovellukseen kirjautumista varten ja lisäät tuotteet siihen.

Nest-termostaatin käyttö yrityksessä

Google Nest ‑termostaatit voidaan määrittää toimimaan saumattomasti toimistossa tai yrityksessä, jossa on yhteensopiva lämmitys‑ tai viilennysjärjestelmä. Yhteensopivuustyökalulla voit selvittää, voitko asentaa Nest-termostaatin yritykseesi.

Seuraavat Nest-termostaatin ominaisuudet voivat auttaa sinua säästämään energiaa ja pitämään sinun ja asiakkaidesi olon miellyttävänä.

Lämpötila-aikataulu

Lämpötila-aikataulu varmistaa, että termostaatti ylläpitää oikeaa lämpötilaa automaattisesti oikeaan aikaan.

Lue lisää Nest-termostaatin lämpötila-aikatauluista.

Ekolämpötilat

Kun yrityksesi tilat ovat tyhjät, sinun ei tarvitse ylläpitää niissä miellyttävää huoneenlämpöä. Ekolämpötilojen asetusten avulla voit säästää energiaa tällaisina aikoina.

Lue lisää ekolämpötiloista ja asetusten muuttamisesta

Lämpötilan säätäminen sovelluksella

Voit seurata yrityksesi lämpötilaa Home- tai Nest-sovelluksella. Sovelluksen avulla voit esimerkiksi tarkistaa, että yrityksesi pysyy riittävän lämpimänä ollessasi poissa, ja muuttaa lämpötilaa tarvittaessa.

Nest-termostaatin ohjaaminen sovelluksella

Termostaatin lukitus

Jotkin Nest-termostaattimallit voidaan lukita, jotta voit rajoittaa, mitä työntekijät tai uteliaat asiakkaat voivat muuttaa. Vain henkilöt, jotka tietävät PIN-koodin termostaatin lukituksen avaamiseen, voivat avata lukituksen ja säätää lämpötilaa valitun alueen ulkopuolelle tai muuttaa termostaatin asetuksia.

Kun lukitset termostaatin, lämpötilaa voidaan muuttaa vain valitulla alueella, joten sisällä ei tule liian kuuma eikä kylmä. Muita ominaisuuksia ei voi käyttää. Termostaatti noudattaa silti normaalia lämpötila-aikatauluaan, vaihtaa automaattisesti ekolämpötilaan tarvittaessa ja toimii muuten normaalisti.

Huom. Tämä ominaisuus on saatavilla vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa Nest Thermostat E:llä ja Nest Learning Thermostatilla.

Nest-termostaatin lukitseminen ja lukituksen avaaminen

Nest-kameroiden ja ‑ovikellojen käyttö yrityksessä

Nest-kamerat ja ‐ovikellot on tarkoitettu ensisijaisesti henkilökohtaiseen ja kotitalouksien käyttöön, mutta niistä voi olla apua yrityksen valvonnassa.

Voit myös jakaa pääsyn videotoistoon muille työntekijöille, esimerkiksi esihenkilölle tai yhteistyökumppanille, jotta hekin voivat pitää yritystä silmällä.

Nest-kameran livevideon jakaminen

Voit myös ottaa käyttöön paikallaolotunnistimen, joka laittaa kameran päälle tai pois päältä, kun saavut tai yrityksen tiloissa ei ole ketään. Jos sinulla on kamera, jota ohjaat Nest-sovelluksella, voit myös ohjelmoida kameran aikataulun.

Riippuen siitä, miten käytät kameraa ja missä yrityksesi sijaitsee, sinun on ehkä myös laitettava esille ilmoitus, jossa asiakkaille ja työntekijöille kerrotaan kameran käytöstä, tai ilmoitettava paikallisviranomaisille, että käytät kameraa, ja saatava lupa sen käyttöön. Lue lisää Nest-kameran turvallisuus- ja tietosuojasäännöistä ja vinkeistä toisten yksityisyyden kunnioittamiseen, kun käytät Nest-tuotteita.

Muista aina tarkistaa, että käytät kameraa paikallisten määräysten mukaisesti.

Yrityksesi sijaintipaikan tietosuoja- ja yksityisyyslaeissa voidaan määrätä tiettyjä lisävelvollisuuksia, jotka koskevat sinua ja Nest Camin tai Nest-ovikellon käyttöäsi toimistolla tai yrityksessä.

Nest Protectin käyttö yrityksessä

Voit mahdollisesti asentaa Google Nest Protectin ja käyttää sitä yrityksessäsi, kunhan noudatat paikallisia rakennus‑ ja paloturvallisuusmääräyksiä. Joitakin rajoituksia kuitenkin on, sillä Nest Protect on suunniteltu havaitsemaan savua ja häkää asuinympäristössä.

Nest Protect ei sovellu käytettäväksi yksinään kattavien palonilmaisujärjestelmien sijasta varastoissa, teollisuusrakennuksissa, liikerakennuksissa ja muuhun kuin asuinkäyttöön tarkoitetuissa erityisrakennuksissa. Näissä tiloissa on käytettävä erikoisvalmisteisia palovaroitus‑ ja hälytysjärjestelmiä. Alueen rakennusmääräyksistä riippuen Nest Protectia voi kuitenkin mahdollisesti käyttää kyseisten tilojen lisäsuojana.

Lisätietoa Nest Protectin sertifioinneista

Nest x Yale ‐lukon käyttö yrityksessä

Google Nest × Yale ‐lukko voi korvata yleisimmät asuinkäyttöön tarkoitetut suoratelkilukot. Tarkista ennen nykyisen lukon poistamista, että uusi lukko sopii oveen, johon haluat asentaa sen.

Tärkeää: Myönnä täysi pääsy lukkoon vain luotettaville henkilöille, sillä he voivat lukita oven ja avata sen lukituksen sovelluksella, lisätä käyttäjiä ja tunnuskoodeja sekä poistaa lukon sovelluksessa.

Lue lisää Nest × Yale ‐lukosta ennen ostamista