To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Aktivera eller inaktivera Nest-kameran

Du kan aktivera eller inaktivera kameran eller dörrklockan från Google Nest när som helst, så att du alltid har kontroll över när den streamar och spelar in video. Det finns några sätt att aktivera eller inaktivera Nest-kameran med appen:

Det här händer

När Nest-kameran stängs av med Home- eller Nest-appen identifieras varken ljud eller rörelser, ingen livevideo streamas och ingen aktivitet upptäcks eller spelas in.

Kameran förblir ansluten till elnätet och till wifi när den är avstängd. På så sätt kan du aktivera och fjärrstyra den i appen. Kameran kan också aktiveras automatiskt enligt schemat, när du går hemifrån eller om en nödsituation uppstår.

Aktivera eller inaktivera kameran

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter följt av Kameror.
    • Om du vill slå på eller stänga av en kamera trycker du på Slå på eller Stäng av på skärmen för livesändning.
    • Om du vill stänga av alla Nest-kameror trycker du på Mer 3 dot menu icon högst upp följt av Stäng av alla Nest-kameror.

Nest-appen

Kamerainställningar

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Välj kameran på startskärmen.
  3. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar.
  4. Tryck på reglaget bredvid Camera On/Off (aktivera/inaktivera kameran).

Vyn Spaces

Om kameran redan har inaktiverats trycker du bara på den i vyn Spaces på startskärmen för att aktivera den.

Koppla ur enheten helt för att stänga av den

Om kameran måste vara ansluten till en strömkälla för att fungera kopplar du bara ur den för att stänga av den helt.

Om du kopplar ur en batteridriven kamera fortsätter den dock att fungera så länge batteriet är laddat. Det betyder att du måste låta batteriet ta slut om du vill att den batteridrivna kameran ska stängas av helt.

Obs! När du stänger av strömmen helt för kameran kan du inte styra den eller titta på videon med appen.

När du kopplar in kameran igen tar det lite tid (oftast mindre än en minut) att starta om och återansluta till wifi-nätverket och internet för att börja streama igen.