De Nest-camera in- of uitschakelen

Belangrijk om te weten

• Je kunt de camera op verschillende manieren in- of uitschakelen met de Nest-app.
  • Als je de Nest Cam of Dropcam uitschakelt met de Nest-app, wordt alle video- en audio-activiteit gestopt.
  • Heb je een abonnement op Nest Aware, dan stopt ook de videogeschiedenis.
  • De camera blijft wel aangesloten op stroom en internet, zodat hij op afstand en zonder vertraging kan worden ingeschakeld met de Nest-app.
  • Als je de camera volledig wilt uitschakelen, kun je hem loskoppelen. Je kunt dan niet langer de camera bedienen met de app of de videostream bekijken totdat je de camera weer aansluit.

De camera in- en uitschakelen met de Nest-app

De camera in- of uitschakelen via Instellingen

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen
  2. Selecteer de camera die je wilt aanpassen.
  3. Tik op Camera aan/uit om de schakelaar weer te geven.
  4. Tik op de schakelaar om de camera in of uit te schakelen.

Een schema maken voor de camera

Met de Nest-app kun je zelf instellen wanneer je de Nest Cam wilt laten in- en uitschakelen. Je kunt gemakkelijk een uniek schema maken voor elke dag van de week of elke dag hetzelfde schema gebruiken. Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies.

Een cameraschema maken

De camera automatisch in- of uitschakelen als je weggaat of thuiskomt

De camera kan automatisch worden in- of uitgeschakeld als je weggaat of thuiskomt, dus daarvoor hoef je geen schema in te stellen. Lees het volgende artikel voor meer informatie.

Hoe de camera automatisch overschakelt naar de modus Thuis of Afwezig

De camera inschakelen in de weergave Vensters

Als de camera al is uitgeschakeld, kun je in de weergave Vensters op het videovenster tikken om de camera in te schakelen.

Wat gebeurt er wanneer ik mijn camera in- of uitschakel met de Nest-app?

• Jij bepaalt wanneer de camera begint of stopt met streamen en opnemen van videomateriaal.
  • Als je de Nest Cam of Dropcam uitschakelt met de Nest-app, wordt alle video- en audio-activiteit gestopt.
  • Heb je een abonnement op Nest Aware, dan stopt ook de videogeschiedenis.
  • De camera blijft wel aangesloten op stroom en internet, zelfs als hij is uitgeschakeld via de app. Op die manier kan de camera op afstand worden ingeschakeld met de Nest-app, automatisch in- of uitschakelen volgens een schema of automatisch beginnen met opnemen in geval van nood.
Als je bijvoorbeeld een Nest Protect hebt die een grote hoeveelheid rook detecteert, kan de Nest Cam snel worden ingeschakeld, zodat je een opname hebt van hoe een brand is ontstaan en zich heeft verspreid. Dit kan nuttig zijn voor de verzekering.

De camera loskoppelen om hem volledig uit te schakelen

Als je de camera volledig wilt uitschakelen, haal je gewoon de stekker uit het stopcontact. Je kunt dan niet langer de camera bedienen of de videostream bekijken met de Nest-app. Nadat je de camera weer op het stopcontact hebt aangesloten, duurt het even (meestal minder dan een minuut) voordat hij opnieuw is opgestart, verbinding heeft gemaakt met je wifi-netwerk en internet en weer begint met streamen.