De Nest-camera aan- of uitzetten

Je kunt je Google Nest-camera of -deurbel op elk moment aan- of uitzetten, zodat je altijd de controle houdt over videostreams en -opnamen. Je kunt je Nest-camera op verschillende manieren aan- of uitzetten met de app:

Wat er gebeurt

Als je de Nest-camera uitzet met de Home- of Nest-app, neemt hij geen geluid of beweging waar, streamt hij geen live video en wordt er geen activiteit opgenomen en opgeslagen.

Bovendien blijft je camera aanstaan en verbonden met wifi als je hem uitzet. Op die manier kun je de camera weer aanzetten en op afstand bedienen via de app. Je camera kan ook automatisch worden aangezet via het schema, als je weggaat of in een noodgeval.

Je camera aan- of uitzetten

Home-app

Opmerking: Als je meer dan één camera hebt, kun je ook al je camera's aan- of uitzetten vanaf dezelfde plaats in de app.

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Selecteer je camera op het startscherm om de live videostream te bekijken.
    Opmerking: Als je camera op batterijvoeding werkt, wordt als eerste het batterijstatusscherm weergegeven. Tik op Live video om live te gaan.
  3. Tik in het live weergavescherm op Meer opties 3 dot menu icon.
  4. Selecteer Camera aanzetten of Camera uitzetten.
Opmerking: Als de camera al is uitgezet, zie je Camera aanzetten  ook onderaan het live weergavescherm.

Nest-app

Camera-instellingen

1. Open de Nest-app Nest app icon.
  2. Selecteer je camera op het startscherm.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  4. Tik op de schakelaar naast 'Camera aan/uit'.

De weergave Vensters

Als je camera al is uitgezet, tik je op je camera in de weergave Vensters van het startscherm om hem weer aan te zetten.

Haal de stekker uit het stopcontact om je camera volledig uit te schakelen

Als je camera is aangesloten op een voedingsbron, kun je hem makkelijk volledig uitzetten door de stekker uit het stopcontact te halen.

Maar als je een camera op batterijvoeding loskoppelt, blijft hij werken zolang de batterij is opgeladen. Als je een camera op batterijvoeding volledig wilt uitzetten, moet je de batterij dus laten leeglopen.

Opmerking: Als je de stroom voor je camera volledig uitschakelt, kun je hem niet bedienen of de video bekijken via de app.

Als je hem weer aansluit op een stroombron, duurt het enige tijd (meestal minder dan een minuut) voordat je camera opnieuw opstart, verbinding maakt met het wifi-netwerk en internet en weer begint met streamen.