To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De Nest-camera aan- of uitzetten

Je kunt je Google Nest-camera of -deurbel op elk moment aan- of uitzetten, zodat je altijd de controle houdt over videostreams en -opnamen. Je kunt je Nest-camera op verschillende manieren aan- of uitzetten met de app:

Wat er gebeurt

Als je de Nest-camera uitzet met de Home- of Nest-app, neemt de camera geen geluid of beweging waar, streamt deze geen live video en wordt er geen activiteit opgenomen en opgeslagen.

Bovendien blijft je camera aanstaan en verbonden met wifi als je deze uitzet. Op die manier kun je de camera weer aanzetten en op afstand bedienen via de app. Je camera kan ook automatisch worden aangezet via het schema, als je weggaat of in een noodgeval.

Je camera aan- of uitzetten

Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten en dan Camera's.
    • Als je één camera wilt aan- of uitzetten, tik je in het live weergavescherm op Aanzetten of Uitzetten.
    • Als je alle Nest-camera's wilt uitzetten, tik je bovenaan op Meer 3 dot menu icon en dan Alle Nest-camera's uitzetten.

Nest-app

Camera-instellingen

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Selecteer je camera op het startscherm.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  4. Tik op de schakelaar naast Camera aan/uit.

De weergave Vensters

Als je camera al is uitgezet, tik je op je camera in de weergave Vensters van het startscherm om deze weer aan te zetten.

Stekker uit het stopcontact halen om je camera helemaal uit te zetten

Als je camera netvoeding krijgt of moet zijn aangesloten op een voedingsbron, kun je de camera gewoon loskoppelen om deze helemaal uit te zetten.

Maar als je een camera op batterijvoeding loskoppelt, blijft de camera werken zolang de batterij is opgeladen. Als je een camera op batterijvoeding volledig wilt uitzetten, moet je de batterij dus laten leeglopen.

Opmerking: Als je de stroom voor je camera volledig uitzet, kun je deze niet bedienen of de video bekijken via de app.

Als je de camera weer aansluit op een stroombron, duurt het enige tijd (meestal minder dan een minuut) voordat je camera opnieuw opstart, verbinding maakt met het wifi-netwerk en internet en weer begint met streamen.