To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Tips om hur du respekterar andras integritet när du använder Nests produkter

Nests produkter kan hjälpa dig med mycket, som att spara energi och skydda ditt hem, delvis på grund av att de samlar in och skickar information till molnet. Här är några tips om hur du använder ansluta produkter, till exempel sådana från Nest, på ett omtänksamt sätt och hur du respekterar andras integritet.

Detta är möjligt tack vare att Nests produkter är smarta enheter med sensorer som samlar information från deras omedelbara närhet (till exempel video, rörelser och temperatur) och ansluter till internet för avancerade funktioner som mobilaviseringar.

Samma funktioner innebär att smarta enheter samlar in och skickar information till molnet (mer information finns nedan). Informationen kan gälla dig, men också andra personer som befinner sig i närheten av en smart enhet. Om till exempel en kamera är påslagen fångas alla i en dess synfält på video.

Här är några tips om hur du respekterar andras integritet när du använder smarta enheter, till exempel Nests produkter:

1. När det gäller integritet ska du ha den gyllene regeln i åtanke: Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
  2. När det gäller kameror eller videodörrklockor:
    • Kom ihåg att du bestämmer var kameror eller videodörrklockor placeras och att du ansvarar för att se till att de används på ett lämpligt sätt.
    • På vissa platser finns särskilda lagar som begränsar var kameror och videodörrklockor får placeras, huruvida du får filma eller spela in ljud, eller huruvida du måste få ett särskilt samtycke till att spela in andra personer om biometriska funktioner är aktiverade, till exempel Nests Familiar Face Alerts. Vi rekommenderar att du undviker att filma allmänna gångvägar eller grannarnas privata egendom och att du ber besökare om samtycke till att använda Familiar Face Alerts. Vrid kamerans gångjärn eller videodörrklockans kil för att justera kamerans synfält på lämpligt sätt. Se till att du känner till och följer lokala föreskrifter.
    • Filma inte områden där andra kan förvänta sig mer integritet än vanligt, till exempel i badrum och sovrum, såvida du inte fått personernas uttryckliga tillåtelse.
    • Be om tillåtelse innan du delar video eller ljud som innehåller någon annan än dig själv.
  3. Det är inte bara kameror som samlar information. En smart termostat kan till exempel avgöra om någon är hemma så att den kan spara energi. En smart brandvarnare kan avgöra om du går under den så att den kan lysa upp vägen för dig. Om du inte är säker på om rumskompisar, besökare eller hyresgäster bryr sig om dessa funktioner är det bäst att fråga.
  4. Var särskilt uppmärksam på besökares rättigheter. Oavsett hur gärna de vill komma på besök kanske de inte vill filmas eller spelas in när de är i ditt hem. Om du har en kamera eller en videodörrklocka som spelar in är det bra om du talar om det för dina gäster. Återigen: Lokala lagar gäller, så du kan behöva sätta upp ett anslag som informerar besökare om att du använder en kamera, eller meddela lokala myndigheter och få tillstånd från dem.
  5. Respektera dina hyresgästers rättigheter. Vi rekommenderar att hyresgästerna har åtkomst till kontot för eventuella smarta enheter som finns på egendomen du hyr ut, särskilt om de hyr under en längre tidsperiod. Smarta enheter är i allmänhet avsedda att användas av personerna som har dem i hemmet.

Om du hanterar Nest-produkter med ett Google-konto gäller Googles användarvillkor och de kompletterande användarvillkoren för Nest för användning av produkterna och integritetspolicyn beskriver hur data hanteras.

Om du hanterar Nest-produkter med ett Nest-konto gäller användarvillkoren för Nest för användning av produkterna och integritetsmeddelandet beskriver hur data hanteras.

Mer information finns i Vanliga frågor om integritet: Google Nest. Läs mer om vårt åtagande gällande integritet i hemmet.