To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Vinkkejä toisten yksityisyyden kunnioittamiseen Nest-tuotteiden käytössä

Nest-tuotteiden avulla voit tehdä monia asioita, kuten säästää energiaa ja pitää kotisi turvallisena, osittain siksi, että ne keräävät ja lähettävät tietoja pilveen. Tässä on vinkkejä Nest-tuotteiden ja muiden älylaitteiden huomaavaiseen ja muiden yksityisyyden huomioivaan käyttöön.

Tämä on mahdollista, koska Nest-tuotteet ovat älylaitteita, joiden anturit keräävät tietoja lähiympäristöstä (esimerkiksi videokuvaa, liikettä ja lämpötilatietoja) ja muodostavat internetyhteyden mobiili-ilmoituksia ja muita kehittyneitä ominaisuuksia varten.

Samojen ominaisuuksien vuoksi älylaitteet myös keräävät ja lähettävät tietoa pilveen käsiteltäviksi (lue lisää alta). Tiedot voivat koskea sinua, mutta myös muita älylaitteen lähellä olevia ihmisiä: esimerkiksi kaikki kameran näkökentän alueella olevat ihmiset kuvataan videolle, jos kamera on päällä.

Tässä on muutama vinkki toisten yksityisyyden kunnioittamiseen Nest-tuotteiden ja muiden älylaitteiden käytön aikana:

1. Kun mietit yksityisyyttä, muista tämä kultainen sääntö: Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.
  2. Kamerat ja video-ovikellot:
    • Päätät itse, minne asetat kamerasi tai video-ovikellosi, ja olet vastuussa niiden asianmukaisesta käytöstä.
    • Joillakin alueilla lait rajoittavat, minne kameran tai video-ovikellon saa asettaa, saako videota tai ääntä tallentaa tai tarvitsetko erityissuostumuksen toisten kuvaamiseen laitteilla, joissa on käytössä biometrisiä ominaisuuksia (kuten Nestin Tutut kasvot havaittu ‑ilmoitukset). Suosittelemme välttämään yleisten kulkureittien tai naapurisi yksityisomaisuuden kuvaamista ja pyytämään luvan kodissasi käyviltä ihmisiltä, kun tuttujen kasvojen havaitseminen on käytössä. Säädä kameran näkökenttää sopivaksi kameran saranan tai video-ovikellon kiilan avulla. Varmista, että tunnet paikalliset vaatimukset ja noudatat niitä.
    • Älä kuvaa tiloissa, joita ihmiset pitävät tavallista yksityisempinä (esim. kylpyhuoneissa tai makuuhuoneissa), ellet ole saanut heiltä nimenomaista suostumusta siihen.
    • Pyydä lupaa, ennen kuin jaat videon tai äänitiedoston, jolle on tallennettu sisältöä muista ihmisistä.
  3. Muutkin laitteet kuin kamerat keräävät tietoja. Esimerkiksi älytermostaatti havaitsee, jos joku on kotona. Näin säästetään energiaa. Älykäs palovaroitin havaitsee sen alta kulkemisen valaistakseen kulkureittisi. Jos et ole varma, miten kämppikset, vieraat tai vuokralaiset suhtautuvat näihin ominaisuuksiin, kysy heiltä.
  4. Kiinnitä erityistä huomiota vieraidesi oikeuksiin. Vaikka he käyvät luonasi mielellään, he eivät ehkä halua tulla kuvatuiksi tai nauhoitetuiksi kotonasi. Jos sinulla on nauhoittava kamera tai ovikello, siitä kannattaa ilmoittaa vieraille. Myös näihin seikkoihin sovelletaan ehkä paikallisia lakeja, joten voit esimerkiksi joutua kertomaan kameran tai video-ovikellon käytöstä näkyvästi kotonasi käyville tai ilmoittamaan siitä paikallisille viranomaisille ja pyytämään luvan.
  5. Kunnioita vuokralaisten oikeuksia. Vuokralainen kannattaa ehkä asettaa vuokratussa tilassa olevan älylaitteen tilinomistajaksi, varsinkin jos kyse on pitkäaikaisesta vuokralaisesta. Älylaitteet on yleensä tarkoitettu niiden henkilöiden käyttöön, joiden asuintiloihin ne on asennettu.

Jos hallitset Nest-tuotteita Google-tilillä, Googlen käyttöehtoja ja niitä täydentäviä Nest-käyttöehtoja sovelletaan tuotteiden käyttöön. Tietosuojakäytännössä kuvataan, miten dataa käsitellään.

Jos hallitset Nest-tuotteita Nest-tilillä, Nest-käyttöehtoja sovelletaan tuotteiden käyttöön. Tietosuojalausunnossa kuvataan, miten dataa käsitellään.

Lue lisätietoja Tietosuojasta usein kysyttyä: Google Nest ‑osiosta. Lue lisää sitoumuksestamme kotien tietosuojaan.