To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Je Nest-thermostaat vergrendelen en ontgrendelen

Dit artikel is van toepassing op de volgende Google Nest-thermostaatmodellen in de Verenigde Staten en Canada:

Nest Thermostat E

Nest thermostat e cooling

Nest Learning Thermostat

Nest thermostat gen 3 cooling

Hoe kan ik zien welke Nest-thermostaat ik heb?

• Als je de Google Nest-thermostaat vergrendelt, kunnen anderen met de thermostaat de instellingen niet wijzigen en de temperatuur buiten een beperkt bereik niet wijzigen.
  • Iedereen die de toegang tot je huis deelt via de Home- of Nest-app, kan de temperatuur en instellingen nog steeds wijzigen of de thermostaat ontgrendelen met de app.
  • Je kunt de thermostaat vergrendelen in het menu Instellingen op de thermostaat of via de Home- of Nest-app.
  • Als je een thermostaat wilt ontgrendelen, moet je de 4-cijferige pincode op de thermostaat invoeren of de app gebruiken.
  • Als een Nest-thermostaat is vergrendeld, blijft deze verwarmen of koelen tot de temperaturen in het schema, ook als deze buiten het vergrendelde temperatuurbereik vallen. De thermostaat volgt ook je Ecotemperatuur.

Hoe het werkt

De Nest-thermostaat vergrendelen in de verwarmings- of koelstand

Als je de Nest-thermostaat vergrendelt in de stand Verwarmen of Koelen, stel je een temperatuurbereik in nadat je een pincode van 4 cijfers hebt gemaakt. Anderen kunnen aan de thermostaatring draaien om de temperatuur aan te passen binnen het bereik dat je hebt ingesteld, maar ze kunnen de temperatuur niet buiten je bereik instellen of je instellingen wijzigen.

Opmerking: Als je de thermostaat vergrendelt met de Nest- of Home-app, is het kleinste temperatuurbereik 3 ºC (bijvoorbeeld 21-24 ºC). Stel je de vergrendeling rechtstreeks in op de Nest-thermostaat, dan is er geen minimum temperatuurbereik. Wil je een kleiner bereik instellen of de thermostaat op één temperatuur vergrendelen, dan moet je dit op de thermostaat zelf doen.

De Nest-thermostaat vergrendelen in de stand Verwarmen • Koelen

Als je de Nest-thermostaat op Verwarmen • Koelen zet, kun je een temperatuurbereik kiezen. De thermostaat verwarmt of koelt om binnen dit bereik te blijven. Het kleinste bereik dat je op je thermostaat kunt instellen, is 1 ºC (bijvoorbeeld 20-21 ºC).

Als je de vergrendeling instelt, maak je een pincode. Daarna wordt de thermostaat vergrendeld op het door jou gekozen bereik. Tenzij je de pincode opgeeft en de thermostaat ontgrendelt, kun je de thermostaat niet gebruiken om de temperatuur aan te passen of instellingen te wijzigen.

Wil je je temperatuurbereik of instellingen wijzigen, dan kun je de Nest- of Home-app gebruiken of je thermostaat ontgrendelen.

De Nest-thermostaat vergrendelen

Op de thermostaat

Opmerking: De Nest Thermostat E kan niet op het apparaat zelf worden vergrendeld. Gebruik de app om deze te vergrendelen of te ontgrendelen.

Volg deze stappen om de Nest-thermostaat te vergrendelen:

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
  2. Draai de ring naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en druk om deze optie te selecteren.
  3. Draai de ring naar Vergrendelen.
  4. Druk nog een keer op de ring om te bevestigen dat je de thermostaat wilt vergrendelen.
  5. Geef een makkelijk te onthouden pincode van 4 cijfers op en geef de code nogmaals op om te bevestigen.
    • Opmerking: Als je de pincode bent vergeten, kun je de thermostaat ontgrendelen met de Nest- of Home-app.
  6. Als je de thermostaat vergrendelt in de stand Verwarmen • Koelen, verschijnt het hangsloticoon onderaan het scherm.
  7. Als je de thermostaat vergrendelt in de stand Verwarmen of Koelen, moet je een temperatuurbereik instellen. Draai de ring om de minimum- en maximumtemperatuur van het bereik in te stellen. Druk om door te gaan.
  8. Druk op de thermostaatring om Klaar te kiezen en de thermostaat te vergrendelen. Of selecteer Wijzigen als je de vergrendelinstellingen wilt wijzigen.
  9. Het hangsloticoon onderaan het scherm geeft ook aan dat de thermostaat is vergrendeld.

"Set locked range" screen on Thermostat

Via de Nest-app

1. Tik op de Nest-thermostaat die je wilt vergrendelen.
  2. Tik rechtsboven op het icoon Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Scroll omlaag in het menu en tik op Vergrendelen.
  4. Geef een makkelijk te onthouden pincode op en geef de code nogmaals op om te bevestigen.
  5. Als je de thermostaat vergrendelt in de stand Verwarmen of Koelen, moet je een temperatuurbereik instellen. Sleep de schuifregelaar om de minimum- en maximumtemperatuur van het bereik in te stellen. Tik onderaan het scherm op Vergrendelen als je klaar bent.
  6. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen om na te gaan of de thermostaat is vergrendeld. Je vindt nu de optie Ontgrendelen in plaats van Vergrendelen.

Via de Home-app

Je kunt de thermostaat op één temperatuur of een temperatuurbereik vergrendelen.

1. Je kunt de thermostaat op één temperatuur of een temperatuurbereik vergrendelen.

2. Open de Home-app.
  3. Tik op Favorieten of Apparaten
  4. Houd je vinger op de tegel van het apparaat tik op Instellingen  of Meer More menu tik op Instellingen .
  5. Tik op Vergrendelen geef een pincode van 4 cijfers op tik op Volgende.
  6. In het gedeelte Temperatuuraanpassing:
    • Als je één temperatuur wilt instellen, tik je op Temperatuur instellen geef de temperatuur op die de thermostaat moet aanhouden tik op Volgende.
    • Als je een temperatuurbereik wilt instellen, tik je op Bereik geef de hoogste en laagste temperaturen op die je wilt tik op Volgende

De Nest-thermostaat ontgrendelen

Op de thermostaat

Volg deze stappen om de Nest-thermostaat te ontgrendelen via de thermostaatring. Je hebt de pincode nodig die is ingesteld toen de thermostaat werd vergrendeld. Als je geen pincode hebt, kun je de thermostaat nog steeds ontgrendelen via de Nest- of Home-app.

1. Druk op de thermostaatring om de thermostaat te activeren. Het hangsloticoon onderaan het scherm geeft ook aan dat de thermostaat is vergrendeld.
  2. Druk nog een keer op de thermostaatring.
  3. Geef de pincode op om de thermostaat te ontgrendelen. Draai de ring om een cijfer te kiezen en druk op de ring om het cijfer op te geven.
  4. Als de pincode juist is, verdwijnt het hangsloticoon. De thermostaat is nu ontgrendeld.
Nest thermostat PIN unlock screen

Via de Nest-app

Iedereen die toegang tot je Nest-huis heeft, kan de Nest-app gebruiken om de Nest-thermostaat te ontgrendelen. Daar is geen pincode voor nodig.

Opmerking: Je kunt de Nest-thermostaat alleen met de Nest-app ontgrendelen als de thermostaat online is. Is de Nest-thermostaat vergrendeld, offline en heb je geen pincode? Neem dan contact met ons op voor hulp.

Volg deze stappen om de Nest-thermostaat te ontgrendelen met de Nest-app:

1. Tik op de Nest-thermostaat die je wilt ontgrendelen.
  2. Tik rechtsboven op het icoon Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Scroll omlaag in het menu en tik op Ontgrendelen.
app unlock

Via de Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de naam van de Nest-thermostaat Instellingen .
  3. Tik op Ontgrendelen bevestig dat je de thermostaat wilt ontgrendelen.

De vergrendelingscode wijzigen

Je moet de Home- of Nest-app gebruiken om de pincode van de thermostaat te wijzigen.

Nest-app

Je moet de Nest-app op je telefoon of tablet gebruiken om de pincode van de thermostaat te wijzigen.

1. Open de Nest-app.
  2. Selecteer de Nest-thermostaat waarvan je de pincode wilt wijzigen.
  3. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen Ontgrendelen.
  4. Als de Nest-thermostaat is ontgrendeld, kun je Vergrendelen selecteren in de instellingen van de Nest-thermostaat om deze opnieuw te vergrendelen en een nieuwe pincode in te stellen.

Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de naam van de Nest-thermostaat Instellingen .
  3. Tik op Ontgrendelen bevestig dat je de thermostaat wilt ontgrendelen.
  4. Als de Nest-thermostaat is ontgrendeld, kun je deze opnieuw vergrendelen en een nieuwe pincode instellen.