Je Nest-thermostaat handmatig instellen op Verwarmen, Eco of Uit

De thermostaatmodus is Verwarmen, Eco of Uit. In dit artikel lees je wat elke modus doet en hoe je handmatig tussen deze modi kunt schakelen.

Je thermostaat en het systeem reageren anders, afhankelijk van welke modus op je thermostaat is ingesteld.

Thermostaatmodi:

Verwarmen

Thermostat heat icon

• Je thermostaat begint te verwarmen om een geplande
    temperatuur
     of een handmatig gekozen temperatuur te handhaven.

Uit

thermostat off icon

• Wanneer je systeem Uit staat, wordt er alleen verwarmd om op de
    Veiligheidstemperatuur te blijven.

• De verwarming wordt niet ingeschakeld om op te warmen tot een geplande temperatuur
    en je kunt de temperatuur niet handmatig wijzigen tot je
    de thermostaat op een andere modus zet.

• Als je thermostaat het warme water regelt, kun je dit nog altijd regelen in
    de Uit-modus.

Meer informatie over de Uit-modus >

Eco

leaf icon

• Je systeem warmt je huis op tot de Ecotemperatuur.

Opmerking: De Ecotemperatuur is ingesteld tijdens de installatie van de thermostaat,
    maar je kunt deze wijzigen wanneer je wilt.

• Als je de thermostaat handmatig op Eco zet of je huis instelt op
    Afwezig, wordt het temperatuurschema niet gevolgd. Je moet de thermostaat instellen
    op de modus Verwarmen voordat je de temperatuur kunt wijzigen of terug kunt gaan naar
    je normale schema.

• Als je thermostaat automatisch is ingesteld op Eco omdat je afwezig
    was, schakelt hij automatisch naar het normale schema zodra hij
    merkt dat er iemand is thuisgekomen.

Schakelen tussen de modus Verwarmen en Uit

Je kunt met de Nest-app makkelijk schakelen tussen de modi op de Nest-thermostaat.

Op de Nest-thermostaat:

1. Druk op de thermostaatring om het menu Overzicht te openen.

2. Selecteer een nieuwe modus:

• Nest Learning Thermostat: Draai de ring naar Modus thermostat off icon en druk erop om deze te activeren. Of selecteer Eco leaf icon  en druk om deze modus te selecteren.

Nest Thermostat E: Draai de ring om een modus te selecteren.

3. Druk op de ring om je keuze te bevestigen.

Met de Nest-app

1. Selecteer de thermostaat die je wilt regelen op het startscherm van de app.

2. Tik op het pictogram Modus thermostat off icon onderaan het scherm om het modusmenu weer te geven.

3. Tik op een nieuwe modus voor de thermostaat.

Ecotemperatuur instellen

Je kunt Ecotemperatuur op ongeveer dezelfde manier instellen als de modus Verwarmen of Uit, maar er zijn een aantal verschillen.

Waar je rekening mee moet houden

• Wanneer je de thermostaat handmatig op Eco zet, negeert de thermostaat alle geplande temperaturen totdat je hem weer handmatig op Verwarmen zet.

• Als de thermostaat automatisch is overgeschakeld naar Eco omdat iedereen afwezig was, stelt hij de normale temperaturen weer in zodra er iemand thuiskomt.

Meer informatie over Ecotemperatuur >

• Gebruik je een Works with Nest-product van een andere leverancier, vraag dan de fabrikant of en hoe Eco invloed heeft op het gedrag van dit product. Sommige Works with Nest-producten kunnen een andere instelling op je thermostaat kiezen.

Op de Nest-thermostaat:

1. Druk op de thermostaatring om het menu Overzicht te openen.

2. Draai naar Eco leaf icon  en druk om deze optie te selecteren.

3. Selecteer Eco starten.

Als je thermostaat al is ingesteld op Eco, selecteer je Eco stoppen. De thermostaat wordt nu ingesteld op het normale verwarmingsschema.

Met de Nest-app

1. Selecteer op het startscherm van de app de thermostaat die je wilt bedienen.

2. Selecteer Eco leaf icon  onderaan het scherm.

3. Tik op Eco starten. Als je meer dan één thermostaat hebt, selecteer je of je Ecotemperatuur alleen wilt starten op de thermostaat die je hebt gekozen of op alle thermostaten.

Eco uitschakelen:

1. Selecteer op het startscherm van de app de thermostaat die je wilt bedienen.

2. Selecteer Eco leaf icon  onderaan het scherm.

3. Tik Eco stoppen. Als je meer dan één thermostaat hebt, selecteer je op je Ecotemperatuur alleen wilt stoppen op de thermostaat die je hebt gekozen of op alle thermostaten.