To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Kontrollera kompatibilitet med Nest Doorbell

Google Nest Doorbell kan ersätta hemmets befintliga dörrklocka. Vissa dörrklockesystem är dock inte kompatibla med Nest Doorbell eller ger för lite ström. Om tänker ansluta en Nest Doorbell till den befintliga dörrklockans kablar ska du först kontrollera att du kan använda dörrklockans system.

Krav på spänning och strömförsörjning för Nest Doorbell

Nest Doorbell (med batteri) kan användas med enbart batterier eller så kan du ansluta den till ett dörrklockesystem så att den laddas kontinuerligt. Den kan på så sätt användas i hemmet även om systemet inte är kompatibelt.

Nest Doorbell (med kabel) måste anslutas till hemmets dörrklockesystem. Om systemet inte är kompatibelt kan du antingen kontakta en installatör som uppgraderar systemet eller så kan du installera dörrklockan med strömadaptern för inomhusbruk.

I tabellen visas en jämförelse med den spänning och strömförsörjning som krävs för att Nest Doorbell ska kunna användas med hemmets dörrklockesystem.

Nest Doorbell (batteri) Nest Doorbell (med ledning)
Spänning 8 till 24 V AC

16 till 24 V AC (Nordamerika)
12 till 24 V AC (Globalt)

Ström 10 till 40 VA

10 till 40 VA (Nordamerika)
8 till 40 VA (Globalt)

Frekvens 50 till 60 Hz 50 till 60 Hz

Tips för hem utan dörrklocka eller komplexa dörrklockesystem

Om du inte har en dörrklocka i hemmet

Du har några alternativ om det inte redan finns ett dörrklockesystem i hemmet:

Om du har en porttelefon, en fjärrstyrd grind eller någon annan integrerad enhet

Vissa dörrklockesystem har inbyggda porttelefoner, fjärrstyrda grindar eller dörrklockor som sitter långt från hemmet (till exempel på en grind). Dessa system fungerar vanligtvis inte med Nest Doorbell.

I så fall finns det några alternativ:

Installera Nest Doorbell (med ledning)
Installera Nest Doorbell (med batteri)

Kontrollera systemets kompatibilitet med Nest Doorbell

Följ nedanstående steg för att kontrollera om dörrklockesystemet är kompatibelt med Nest Doorbell.

1. Kontrollera hur dörrklockan och ljudenheten får ström.

1. Leta reda på dörrklockan och ljudenheten. Ljudenheter för dörrklockor monteras vanligtvis på väggen vid ytterdörren.
  2. Ta bort höljet på dörrklockans ljudenhet för att kontrollera ledningarna. Vissa höljen går att ta av utan verktyg, andra måste skruvas loss.
  3. Kontrollera ledningarna och dess etiketter i ljudenheten för att se om systemet är kompatibelt.

Om ljudenheten har två eller fler ledningar

Dörrklockan kan troligen användas med Nest Doorbell, men du måste kontrollera spänningen.

Mekanisk ljudenhet
two wires chime box

Om ljudenheten har både ledningar och batterier

Dörrklockan kan troligen användas med Nest Doorbell, men du måste kontrollera spänningen.

Digital ljudenhet
battery in electric chimebox

Om ljudenheten bara har batterier och inga kablar

Ljudenheter som endast använder batterier kan inte användas med Nest Doorbell. I vissa fall har en batteridriven dörrklocka och ljudenhet installerats över ledningarna till en gammal dörrklocka.

Om det finns ledningar under den batteridrivna ljudenheten och dörrklockan kan det gå att använda ledningarna till att installera Nest Doorbell. Kontakta en lokal Pro-installatör som kan kontrollera att ledningarna är kompatibla och installera en ny ljudenhet med ledningar.

Om det inte finns några ledningar bakom ljudenheten har du några alternativ:

Du kan inte använda ljudenheten med något av dessa alternativ. Om du vill använda ljudenheten med dörrklockan måste du kontakta en fackman som installerar ledningar till ett nytt dörrklockesystem i hemmet.

Trådlös ljudenhet
no wire battery chime box

Om ljudenheten har ledningsetiketter som inte är märkta T, F eller R

Om ljudenheten har ledningar som inte är märkta T (Trans) F (Front) eller R (Rear) kan den vara kompatibel, men du ska kontakta en lokal Pro-installatör som kan installera den åt dig.

Du kan även installera Nest Doorbell med strömadaptern för inomhusbruk och ansluta dörrklockan till ett eluttag inomhus.

Du kan dessutom välja att installera en batteridriven Nest Doorbell så att du inte behöver ansluta den till systemets kablar.

2. Kontrollera ledningarnas spänning.

Du måste kontrollera om den nuvarande dörrklockans system kan ge tillräckligt med ström för att det ska fungera.

Du kan kontrollera spänningen på några olika sätt. Välj ett alternativ om du vill läsa mer om det.

Ta reda på dörrklockans transformatorspänning

Elektriska transformatorer är vanligtvis märkta med en spänningsklass. Spänningsklassen är oftast graverad eller etsad in i transformatorns hölje.

Det kan vara svårt att hitta transformatorn. Transformatorer är ofta placerade på följande ställen:

• Lådan med dörrklockans ljudenhet.
  • I närheten av elcentralen eller säkringsskåpet.
  • I källaren eller krypgrunden under huset.

Om ledningarna är dragna ut från ljudenheten eller dörrklockan kan du kanske följande dem till transformatorn om den har installerats i närheten.

Dörrklockans system ska vara kompatibelt med Nest Doorbell om transformatorn är märkt med något inom följande spänningsnivåer:

Nest Doorbell (batteri)

Nest Doorbell (med ledning)

Krav på spänning (Nordamerika)

8 till 24 V AC

16 till 24 V AC

Krav på spänning (globalt)

8 till 24 V AC

12 till 24 V AC

Dörrklockans ledningssystem är inte kompatibelt med Nest Doorbell om något av följande stämmer:

• Transformatorn saknar etikett.
  • Spänningen är högre eller lägre än kravet för Nest Doorbell.

Om dörrklockans system inte är kompatibelt med Nest Doorbell finns det några alternativ:

Mäta spänningen med en multimeter (mest exakt)

Varning! Var försiktig när du arbetar med elektricitet för att undvika risk för stötar, personskador eller dödsfall. Om du inte känner dig bekväm med att arbeta med elektriska ledningar rekommenderar vi att du anlitar en lokal Pro-installatör.

Det mest exakta sättet att kontrollera om dörrklockans ledningssystem är kompatibelt är att mäta spänningen i ledningarna.

Så här kontrollerar du spänningen i dörrklockans ledningar.

Viktigt! Använd en multimeter som har metallsonder. Kontaktlösa spänningsprovare (ofta formade som en penna) kanske inte är tillräckligt känsliga för att ge en korrekt avläsning.

1. Ta bort den nuvarande dörrklockan från väggen.
  2. Koppla loss ledningarna till dörrklockan. Det går inte att mäta spänningen samtidigt som de är anslutna till dörrklockan.
  3. Följ anvisningarna för multimetern och mät spänningen i ledningarna.
  4. Jämför multimeterns avläsning av spänningen med spänningskraven för dörrklockan i tabellen nedan.

Nest Doorbell (batteri)

Nest Doorbell (med ledning)

Krav på spänning (Nordamerika)

8 till 24 V AC

16 till 24 V AC

Krav på spänning (globalt)

8 till 24 V AC

12 till 24 V AC

Om multimeterns avläsning är inom spänningskravet ska systemledningarna fungera med Nest Doorbell.

Om den uppmätta spänningen ligger under eller över kraven har du några alternativ:

Kontakta en lokal Pro-installatör eller en elektriker

En lokal Pro-installatör eller en utbildad elektriker kan mäta spänningen i dörrklockans ledningar eller uppgradera systemet om det inte är kompatibelt. De kan även installera Nest Doorbell åt dig.

3. Installera adaptern för ljudenheten om det behövs

Viktigt! Nest Doorbell (med kabel) måste installeras med adaptern för ljudenheten som medföljer i förpackningen. Nest Doorbell (med batteri) behöver inte adaptern för ljudenheten vid installation med kabel eller batteri.

Med adaptern för ljudenheten kan ljudenhetens ledningar leverera konstant ström till Nest Doorbell (med kabel) samtidigt som ljudenheten skyddas från skador. Utan adaptern för ljudenheten kan det dessutom uppstå surrande ljud från ljudenheten eller oväntade signaler från den.

Installera adaptern för ljudenheten genom att följa stegen i appen.

common final wiring chime image