To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Så byter Nest-kameror automatiskt mellan Hemma och Borta

Med närvarodetektering kan en kamera eller dörrklocka från Google Nest börja streama video automatiskt när du inte är hemma och sluta streama när du kommer hem utifrån din telefons plats. Du behöver inte ställa in ett schema eller stänga av eller slå på kameran manuellt.

Följande måste gälla om kamerans videostream ska kunna slås på och stängas av automatiskt (gäller även kameran på dörrklockan):

• Kameran eller dörrklockan måste ha konfigurerats med antingen rutinerna Hemma och Borta i Google Home-appen eller Home/Away Assist i Nest-appen.
    • Nest-kameror du konfigurerar i Home-appen går endast att konfigurera med rutinerna Hemma och Borta i Home-appen.
    • Nest-kameror du konfigurera i Nest-appen går att konfigurera med antingen rutinerna Hemma och Borta i Home-appen (du måste du använda ett Google-konto med Nests enheter och tjänster) eller Home/Away Assist i Nest-appen.
  • Viktigt! Med närvarodetektering kan kameran slås på eller stängas av automatiskt om platsdelning har aktiverats för telefonen.

Viktigt om hur kameran fungerar

• Till skillnad från andra Nest-produkter som kan använda både telefonens plats och sensordata för att avgöra om du är hemma så använder kameran enbart telefonens plats.
  • Andra personer som delar åtkomst till hemmet måste ha med sig sina telefoner när de åker hemifrån och kommer tillbaka för att videostreamingen ska starta eller avslutas automatiskt.
  • Kameran slås på när alla med delad åtkomst har gått hemifrån med sina telefoner. Detta kallas för bortaläge.
  • Kameran slås av när den första personen kommer hem. Detta kallas för hemmaläge.
  • Kameran stängs inte av om andra Nest-produkter upptäcker aktivitet i hemmet eftersom de inte kan avgöra om aktiviteten kommer från dig eller någon annan. Detta är av säkerhetsskäl.
  • När du går hemifrån kan det uppstå en kort fördröjning innan kameran slås på automatiskt. Den kan även stängas av en kort stund innan du går genom dörren.
  • Videostreamingen avslutas när kamerans hemmaläge aktiveras eller när den stängs av manuellt, men kameran har fortfarande ström så att du kan styra den i appen.

Obs! Om du vill använda rutinerna Hemma och Borta med en Nest-enhet måste du ansluta till hemmet med ett Google-konto och använda Home-appen. Läs de vanliga frågorna om konton i Nest-appen i vårt hjälpcenter.

Detta händer när du kommer och går

När du är borta: Video börjar streamas automatisk eftersom kameran kan avgöra att du inte är hemma med hjälp av telefonens plats.

Om kameran upptäcker aktivitet när du är borta kan du få en avisering om aktivitet i hemmet. I vissa fall får du en avisering om att kameran har upptäckt en person.

När du är hemma: Kameran slutar streama video automatiskt. Kameran meddelar dig inte om din egen aktivitet i hemmet. Den minskade belastningen på internetanslutningen ger mer bandbredd för andra aktiviteter, till exempel streaming av filmer eller onlinespel.

I tabellen nedan finns en sammanfattning av vad kameran gör när du är hemma med telefonen och när du lämnar bostaden med den.

Hemma

Borta

Videostreaming

Av

Activity Alerts

Av

Video History sparas i molnet

(tillgänglig med en prenumeration på Nest Aware)

Av

Strömförsörjning till kameran (för Wi-Fi-anslutning)

Obs! Du måste ha telefonen med dig om Nest-kameran ska kunna avgöra automatiskt om du är hemma eller inte. Om du till exempel glömmer telefonen hemma så slås kameran inte på automatiskt eftersom den fortfarande tror att du är där.

Automatiska byten kan åsidosätta manuella byten

När du manuellt byter läge till Hemma eller Borta i Home-appen eller Nest-appen ändras inställningarna för kameran och andra Nest-produkter.

Närvarodetekteringen kan åsidosätta det manuella hemma- eller bortaläget och automatiskt byta läge för kameran om du går hemifrån eller kommer hem.

Om du till exempel manuellt byter till Borta när du går hemifrån börjar video streamas från kameran. När kameran upptäcker att telefonen har kommit hem igen byter den automatiskt till Hemma och avslutar videostreamingen. Den väntar inte på att du manuellt ska byta till Hemma.

Så här fungerar automatiskt byte i Nest-kameror vid delad åtkomst

Om fler än en person delar åtkomst till hemmet börjar kameran bara streama video när allas telefoner inte är i hemmet. Det innebär att kameran börjar streama video när den sista personen har gått hemifrån och slutar när den första personen kommer hem.

Alla måste logga in med sina egna konton på telefonen och få delad åtkomst till hemmet, annars vet inte kameran om någon är hemma eller inte.

Viktigt! Alla som delar åtkomst till ett uppkopplat hem måste använda ett eget konto på sin telefon. Det kan uppstå problem med automatiskt byte när samma konto finns på två eller fler telefoner. Kameran kan till exempel inte avgöra om en viss person är hemma eller inte eftersom det finns två platser för samma konto: en i hemmet och en på en annan plats.

Problem som kan uppstå med scheman och automatiskt byte

Vi rekommenderar att du antingen ställer in ett schema för kameran eller ställer in att kameran ska slås på och av automatiskt när du kommer och går, men inte använder båda samtidigt. Om du använder båda funktionerna kan det orsaka oväntat beteende och bli förvirrande.

Om kameran till exempel är schemalagd att vara påslagen från kl. 8.00 till 18.00 och du kommer hem med telefonen kl. 14.00 så stängs kameran av automatiskt. När du åker hemifrån med telefonen kl. 15.00 slås kameran på igen automatiskt. Sedan stängs av den av enligt schemat kl. 18.00, även om ingen är hemma då.

Använda olika inställningar för olika kameror

Automatiskt, schema eller alltid på

Om du har flera kameror kan du välja mellan att låta streamingen slås på och av automatiskt när du kommer och går, ställa in ett schema eller att alltid ha videostreamingen på för de olika kamerorna i hemmet.

Du kan till exempel ställa in så att utomhuskamerorna eller videodörrklockan alltid är på så att du kan hålla koll på besökare eller få en varning om någon går in i trädgården. Du kan samtidigt ställa in kökskameran på att streama video automatiskt när du inte är hemma och stänga av videoströmmen när du kommer hem.

Aviseringsinställningar

Du kan välja om du alltid vill få aktivitetsvarningar för de olika kamerorna eller bara när ingen är hemma. Alla med delad åtkomst kan ange sina egna inställningar för aviseringar på telefonen.

I stället för att låta kameran slås på och av automatiskt kan du till exempel ställa in den på att alltid vara på och ange att du bara vill ha aviseringar på telefonen när ingen är hemma. Kameran förblir påslagen och skickar bara varningar när du eller någon med delad åtkomst har åkt hemifrån.

Aktivera eller inaktivera automatiskt byte för kameran

Du aktiverar eller inaktiverar automatiskt byte för kameran i appinställningarna för hemmet. Alla som har åtkomst till enheterna kan göra detta.

Obs! Om du inaktiverar platsdelning på telefonen för närvarodetekteringen slås kameran inte längre på och av automatiskt när du kommer och går. Det beror på att kameran avgör om du är hemma eller inte utifrån telefonens plats.

Ändra inställningarna för rutinerna Hemma och Borta i Home-appen. De är bara tillgängliga för personer som använder enheter och tjänster från Nest med ett Google-konto.

Ändra inställningarna för Home/Away Assist i Nest-appen.