To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Finn ut mer om Emergency Shutoff

Når Google Nest Protect registrerer farlige nivåer av karbonmonoksid (CO), kan Nest-termostaten slå av varmesystemet automatisk for å beskytte hjemmet ditt og familien din.

Med Emergency Shutoff kan Nest Protect fortelle Nest-termostaten at det er en nødssituasjon i hjemmet ditt. Når det utløses en Emergency Alarm som følge av karbonmonoksid, slår Nest-termostaten av varmesystemet for sikkerhets skyld hvis det går på fossilt brennstoff (som gass eller olje).

Dette trenger du for at Emergency Shutoff skal fungere

Emergency Shutoff er basert på systemtypen du oppgir når du konfigurerer termostaten. Emergency Shutoff for karbonmonoksid fungerer bare med systemer som bruker gass, olje eller annet fossilt brennstoff. Hvis systemet ditt er elektrisk eller av annen type, er ikke Emergency Shutoff et alternativ i Nest-appen eller på Nest-termostaten.

Viktig: Emergency Shutoff krever en aktiv konto i Nest-appen som har både en Nest Protect-enhet og en Nest Learning Thermostat. Det krever også at du har fungerende internett og Wi-Fi-tilkobling til både Nest Protect og Nest Learning Thermostat. Signalet sendes via internett, og dette fungerer bare hvis internett og Wi-Fi-nettverket i hjemmet ditt fungerer.

Slik får du tilgang til Nest Protect med appen

Når varmen slås på etter en nødssituasjon

Når Nest Protect har registrert at en nødssituasjon relatert til karbonmonoksid er over, og at luften i hjemmet blir bedre, formidler Nest Protect dette til Nest-termostaten. Du må slå på varmen igjen manuelt. Ta kontakt med en tekniker for å finne kilden til utslippet av karbonmonoksid.

Dette må du gjøre hvis det oppdages karbonmonoksid i hjemmet ditt

Viktig: Nest kan ikke vite om fyrkjelen var årsaken til karbonmonoksidalarmen, så du må ikke feste for stor lit til denne funksjonen. Snakk med en tekniker for å finne kilden til utslippet av karbonmonoksid. Emergency Shutoff er ikke nok i seg selv. Du må fortsatt komme deg ut av huset så raskt som mulig, og ikke gå inn igjen før alarmen har stoppet eller nødtjenestene har ankommet. Hvis karbonmonoksidalarmen fortsetter, må du finne årsaken ved å kontakte en kvalifisert tekniker.

Finn ut mer om karbonmonoksid i hjemmet

Termostaten opprettholder temperaturområdet du har angitt, selv om det pågår en nødssituasjon relatert til karbonmonoksid. Så hvis temperaturen i hjemmet synker lavt nok mens det pågår en Emergency Alarm, overstyres Emergency Shutoff av Nest Thermostat som også starter varmen på nytt for å beskytte mot rørbrudd. Siden Emergency Shutoff og Temperaturområde samarbeider, må du passe på at Temperaturområde er slått på og at du har angitt ønskede temperaturene.

Merk: Hvis Wi-Fi-nettverket slutter å fungere før en alarm, kan ikke Nest Protect formidle en Emergency Shutoff eller at et nødstilfelle er over, til Nest Thermostat før Wi-Fi-nettverket i hjemmet fungerer igjen. Nest Protect-enhetene kommer fortsatt til å prøve å kommunisere med hverandre. Denne kommunikasjonen bruker ikke Wi-Fi-nettverket i hjemmet. Gå til Nest Weave for å få mer informasjon.

Slå Emergency Shutoff av eller på

Emergency Shutoff for karbonmonoksid er som standard. Du kan endre Emergency Shutoff i Nest-appen eller på Nest-termostaten.

I Nest-appen

1. Åpne Nest-appen.
  2. Trykk på Nest Protect-enheten din.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon.
  4. Trykk på Works with Protect.
  5. Slå Emergency Shutoff for karbonmonoksid av eller på her.

På Nest-termostaten

1. Gå til Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon.
  2. Velg Nest Protect.
  3. Velg Ja for å slå funksjonen på eller Nei for å slå den av.
  4. Velg Ferdig.

Merk: Du må ha en Nest Protect i kontoen din i appen for at dette alternativet skal vises i innstillingsmenyen.

Emergency Shutoff slås av når hjemmet settes til Borte manuelt eller automatisk. Dette er for å forhindre skader som følge av ekstreme temperaturer hvis det ikke er noen hjemme som kan slå av eventuelle falske alarmer.