Meer informatie over Noodstop

Wanneer de Nest Protect een gevaarlijke hoeveelheid rook of koolmonoxide detecteert, kan de Nest-thermostaat je verwarmingssysteem automatisch uitschakelen om je huis en de mensen in huis te helpen beschermen.

Met Noodstop laat de Nest Protect de Nest-thermostaat weten dat er een noodgeval in huis is. Tijdens een noodalarm voor koolmonoxide schakelt de Nest-thermostaat je verwarmingssysteem bij wijze van voorzorgsmaatregel uit. Dit geldt alleen voor verwarmingssystemen die werken op fossiele brandstoffen, zoals gas of olie.

Wat je nodig hebt voor Noodstop

Of Noodstop beschikbaar is, hangt af van het type verwarmingssysteem dat je opgeeft bij het instellen van de thermostaat. Noodstop voor koolmonoxide werkt alleen voor systemen op gas, olie of andere fossiele brandstoffen. Heb je een elektrisch of ander type systeem, dan wordt Noodstop niet als optie weergegeven in de Nest-app of op de Nest-thermostaat.

Belangrijk: Noodstop is afhankelijk van een actief account in de Nest-app met zowel een Nest Protect als een Nest Learning Thermostat. Ook heb je een werkende internetverbinding in huis nodig en moeten de Nest Protect en de Nest Learning Thermostat met wifi zijn verbonden. Het stopsignaal wordt doorgegeven via internet. Dit werkt dus alleen als de internet- en wifi-verbinding in huis correct functioneren.

Toegang krijgen tot de Nest Protect via de app >

Wanneer de verwarming weer inschakelt na een noodgeval

Als de Nest Protect vaststelt dat het noodgeval met koolmonoxide
beëindigd is en dat de lucht in huis weer schoon wordt, geeft hij
dit door aan de Nest-thermostaat. De verwarming
moet handmatig weer worden ingeschakeld. Neem contact op
met een erkende installateur om de bron van koolmonoxide
op te sporen.

Wat je moet doen als er koolmonoxide wordt gedetecteerd in je
huis >

Nest Thermostat CO Warning

Belangrijk: Aangezien Nest niet zeker kan weten of een Noodalarm voor koolmonoxide daadwerkelijk wordt veroorzaakt door de ketel, moet je niet alleen op deze functie vertrouwen. Schakel deskundige hulp in om de bron van koolmonoxide te achterhalen. Ondanks de Noodstop moet je onmiddellijk het huis verlaten en buiten blijven totdat het alarm is opgeheven of de hulpdiensten zijn gearriveerd. Blijft het koolmonoxidealarm afgaan, laat dan een erkende installateur uitzoeken wat de oorzaak is.

Meer informatie over koolmonoxide in je huis >

De thermostaat houdt zich altijd aan de Veiligheidstemperaturen die je hebt ingesteld, zelfs tijdens een noodgeval met rook of koolmonoxide. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de temperatuur in huis tijdens een noodalarm zo ver daalt dat de Veiligheidstemperatuur wordt bereikt. In dat geval negeert de Nest-thermostaat de Noodstop en begint hij weer te verwarmen om te voorkomen dat de leidingen in huis bevriezen. Noodstop werkt dus samen met Veiligheidstemperaturen. Zorg er daarom voor dat Veiligheidstemperaturen zijn ingeschakeld en dat je de juiste waarden hebt ingesteld.

Opmerking: Als het wifi-netwerk uitvalt voordat het alarm afgaat, kan de Nest Protect pas aan de Nest-thermostaat doorgeven dat er een Noodstop nodig is of dat een noodgeval is beëindigd als het wifi-netwerk in huis weer werkt. De Nest Protects proberen nog wel met elkaar te communiceren. Deze communicatie maakt geen gebruik van het wifi-netwerk in huis. Bekijk Weave voor meer informatie.

Noodstop in- of uitschakelen

Noodstop voor koolmonoxide staat standaard op Aan. Je kunt Noodstop wijzigen met de Nest-app of op de Nest-thermostaat.

Met de Nest-app

1. Tik op je Nest Protect.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Tik op Werkt met Protect.
  4. Hier kun je Noodstop voor koolmonoxide in- of uitschakelen.

Op de Nest-thermostaat

1. Ga naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Selecteer Nest Protect.
  3. Selecteer Ja om de functie in te schakelen of Nee om deze uit te schakelen.
  4. Kies Gereed.

Opmerking: Deze optie wordt alleen weergegeven
in het menu Instellingen als er een Nest Protect aan
je account is toegevoegd.

Nest thermostat protect shutoff

Noodstop wordt niet geactiveerd als je huis handmatig of via de Thuis/Afwezig-functie op Afwezig is gezet. Hiermee wordt voorkomen dat er schade ontstaat als gevolg van extreme temperaturen als er niemand thuis is om een vals alarm uit te zetten.