To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Tietoja Emergency Shutoffista

Kun Google Nest Protect havaitsee vaarallisia määriä häkää (CO), Nest-termostaatti voi sammuttaa lämmitysjärjestelmän automaattisesti kodin ja siellä olevien ihmisten suojaamiseksi.

Emergency Shutoffin avulla Nest Protect voi ilmoittaa Nest-termostaatille, että kotona on vaaratilanne. Häästä johtuvan Emergency Alarminaikana Nest-termostaatti sammuttaa turvallisuussyistä fossiilisia polttoaineita (esim. kaasua tai öljyä) käyttävän lämmitysjärjestelmän.

Mitä Emergency Shutoffin toimintaan tarvitaan?

Emergency Shutoff perustuu järjestelmätyyppiin, jonka valitset termostaatin käyttöönoton yhteydessä. Häästä johtuva Shutoff toimii vain järjestelmissä, jotka käyttävät kaasua, öljyä tai muita fossiilisia polttoaineita. Jos järjestelmä toimii esimerkiksi sähköllä, se ei näy vaihtoehtona Nest-sovelluksessa tai Nest-termostaatissa.

Tärkeää: Emergency Shutoff edellyttää Nest-sovelluksessa olevaa aktiivista tiliä, jolla on sekä Nest Protect että Nest Learning Thermostat. Lisäksi kotona on oltava toimiva internetpalvelu ja Wi-Fi-yhteys Nest Protectiin ja Nest Learning Thermostatiin. Signaali välittyy internetyhteyden kautta ja toimii vain, jos kodin internet- ja Wi-Fi-yhteys toimivat.

Nest Protectin käyttö sovelluksella

Milloin lämmitys käynnistyy uudelleen vaaratilanteen jälkeen?

Kun Nest Protect havaitsee, että häästä aiheutunut vaaratilanne on ohi ja kodin ilma puhdistuu, Nest Protect on yhteydessä Nest-termostaattiin. Sinun on laitettava lämmitys päälle manuaalisesti. Selvitä häästä johtuvan vaaratilanteen lähde ammattiasentajan avulla.

Mitä tehdä, jos kotona havaitaan häkää?

Tärkeää: Nest ei saa selville, onko häästä johtuva Emergency Alarm peräisin boilerista, joten älä luota pelkästään tähän ominaisuuteen. Pyydä ammattiasentajaa selvittämään hään lähde. Emergency Shutoffista huolimatta sinun tulee poistua kotona välittömästi ja odottaa ulkona, kunnes hälytys on päättynyt tai pelastustyöntekijät ovat saapuneet. Jos häkähälytykset toistuvat, selvitä syy asiantuntijan avulla.

Lisätietoja kodin häkäpitoisuuksista

Termostaatti käyttää Turvalämpötiloja myös häästä johtuvan vaaratilanteen aikana. Jos kodin lämpötila laskee alle tietyn pisteen Emergency Alarmin aikana, Nest Thermostat ohittaa Emergency Shutoffin ja käynnistyy uudelleen estääkseen putkien halkeamisen. Emergency Shutoff ja Turvalämpötilat toimivat yhdessä, joten varmista, että Turvalämpötilat ovat käytössä ja niille on valittu haluamasi asetukset.

Huom. Jos Wi-Fi-yhteys katkeaa ennen hälytystä, Nest Protect ei voi ilmoittaa Emergency Shutoffista tai vaaratilanteen päättymisestä Nest Thermostatille ennen kuin kodin Wi-Fi-verkko toimii taas. Nest Protectit yrittävät silti olla yhteydessä toisiinsa. Niiden välinen yhteys ei käytä kodin Wi-Fi-verkkoa. Katso lisätietoja Nest Weavesta.

Emergency Shutoffin käyttöönotto tai käytöstä poistaminen

Häkään liittyvä Emergency Shutoff on oletuksena Päällä. Voit muuttaa Emergency Shutoffin asetusta Nest-sovelluksella tai Nest-termostaatista.

Nest-sovelluksella

1. Avaa Nest-sovellus.
  2. Napauta Nest Protectia.
  3. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  4. Valitse Works with Protect.
  5. Täällä voit ottaa Emergency Shutoffin häkähälytykset käyttöön tai pois käytöstä.

Nest-termostaatista

1. Avaa Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  2. Valitse Nest Protect.
  3. Ota ominaisuus käyttöön valitsemalla Kyllä tai pois käytöstä valitsemalla Ei.
  4. Valitse Valmis.

Huom. Sovelluksessa olevalla tilillä on oltava Nest Protect, jotta tämä vaihtoehto näkyy asetusvalikossa.

Emergency Shutoff poistetaan käytöstä, jos kodin tilaksi vaihdetaan Poissa manuaalisesti tai automaattisesti. Tämä auttaa estämään äärimmäisten lämpötilojen aiheuttamia vahinkoja, jos kukaan ei ole kotona hiljentämässä hälytystä.