Vereisten voor internetbandbreedte en -snelheid voor Nest-camera's

Google Nest-camera's en -deurbellen uploaden video naar de cloud. Hierbij gebruiken ze een deel van je internetbandbreedte.

Je kunt de instellingen van de camera wijzigen om minder bandbreedte te gebruiken. Dit kan helpen als je verbinding niet snel genoeg is. Het zorgt er ook voor dat je minder snel je maandelijkse datalimiet bereikt (als je internetabonnement een limiet heeft). Als je een camera of deurbel op batterijen hebt, kun je hiermee ook de batterij sparen.

Belangrijk: Vraag je internetprovider wat de upload- en downloadsnelheid van je abonnement is en check of deze aan de onderstaande vereisten voldoen.

Als de camera bandbreedte gebruikt om video te streamen

• De camera gebruikt de internetbandbreedte in huis om live videobeelden naar de Nest-service in de cloud te streamen.
  • Als je camera video opneemt met 24/7 videogeschiedenis of videogeschiedenis van gebeurtenissen, streamt deze live video en wordt er bandbreedte gebruikt als de camera aanstaat.
  • Als de camera geen 24/7 videogeschiedenis of videogeschiedenis van gebeurtenissen heeft, uploadt deze alleen video naar de Nest-service als iemand de live video bekijkt. De camera gebruikt wel een klein beetje bandbreedte om momentopnamen van recente activiteit voor je te uploaden en om meldingen te versturen.

De uploadbandbreedte die camera's en deurbellen gebruiken

Als je de instellingen voor videokwaliteit en bandbreedte kiest, stel je de maximale videokwaliteit voor je camera in.De camera past automatisch de resolutie en compressie aan op basis van de beschikbare bandbreedte.

Selecteer hieronder de camera of deurbel voor een schatting van hoeveel bandbreedte deze gebruikt.

Nest Cam (batterij)

Instelling voor videokwaliteit

Hoge videokwaliteit

Max. videokwaliteit

Maximale uploadbandbreedte

700 Kbps (0,7 Mbps)

Tijdens gebeurtenisopname: 2000 Kbps (2,0 Mbps)

1000 Kbps (1,0 Mbps)

Tijdens gebeurtenisopname: ongeveer 3000 Kbps (3,0 Mbps)

Normale resolutie1 tot

1920 x 1080

1920 x 1080

1 De camera past de videoresolutie automatisch aan op basis van de beschikbare bandbreedte en andere factoren.

Nest Cam IQ Indoor, Nest Cam IQ Outdoor

Instellingen voor
kwaliteit en bandbreedte

Laag

Middellaag

Middelhoog

Hoog

Maximale
uploadbandbreedte

800 Kbps
(0,8 Mbps)

1320 Kbps
(1,3 Mbps)

2000 Kbps
(2,0 Mbps)

4000 Kbps
(4,0 Mbps)

Normale resolutie¹ tot

720p

1080p

1080p

1080p

¹ De camera past de videoresolutie automatisch aan op basis van de beschikbare bandbreedte en andere factoren.

Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor en Dropcam

Instelling voor
kwaliteit en bandbreedte

Laag

Gemiddeld

Hoog²

Maximale
uploadbandbreedte

150 Kbps
(0,15 Mbps)

500 Kbps
(0,5 Mbps)

1200 Kbps
(1,2 Mbps)

Normale resolutie¹ tot

360p

720p

1080p

¹ De camera past de videoresolutie automatisch aan op basis van de beschikbare bandbreedte en andere factoren.

² Niet beschikbaar voor de oorspronkelijke Dropcam of Dropcam HD.

Nest Doorbell (batterij)

Instelling voor videokwaliteit

Hoge videokwaliteit

Max. videokwaliteit

Maximale uploadbandbreedte

700 Kbps (0,7 Mbps)

Tijdens gebeurtenissen: 2000 Kbps (2,0 Mbps)

1000 Kbps (1,0 Mbps)

Tijdens gebeurtenissen: ongeveer 3000 Kbps (3,0 Mbps)

Normale resolutie1 tot

960 x 1280

960 x 1280

1 De camera past de videoresolutie automatisch aan op basis van de beschikbare bandbreedte en andere factoren.

Nest Doorbell (netvoeding)

Instelling voor
kwaliteit en bandbreedte

Laag

Gemiddeld

Hoog

Maximale uploadbandbreedte

125 Kbps
(0,12 Mbps)

800 Kbps
(0,8 Mbps)

1300 Kbps
(1,25 Mbps)

Normale resolutie¹ tot

512 x 384

1152 x 864

1600 x 1200

¹ Waar mogelijk past de camera de bitsnelheid automatisch aan op basis van de beschikbare bandbreedte.

De bandbreedte beperken die de camera gebruikt

Als je problemen hebt met de bandbreedte als de camera video uploadt naar de Nest-service, kun je in de instellingen de kwaliteit en bandbreedte lager zetten.

Downloadbandbreedte die wordt gebruikt door Nest-camera's

Over het algemeen gebruik je alleen downloadbandbreedte als je een video in de app bekijkt via wifi. Hiervoor is meestal evenveel bandbreedte nodig als het uploaden van de video.

Als je bent verbonden met een mobiel netwerk, compenseert de app de tragere verbinding als je de kwaliteit van de videostream verlaagt. Op deze manier kunnen vertragingen, onderbrekingen of haperingen zoveel mogelijk worden voorkomen.

De camera gebruikt ook een beetje bandbreedte om software-updates en andere informatie van de Nest-service te downloaden.

Opmerking: Welke verbinding je telefoon ook gebruikt, de camera uploadt de video altijd naar de Nest-service op basis van de internetverbinding van de camera en de kwaliteit en bandbreedte die je ervoor hebt ingesteld.

Totaal maandelijks datagebruik van Nest-camera's

Sommige internetproviders beperken de hoeveelheid data die je per maand kunt gebruiken. Of ze rekenen extra kosten als je over de limiet heen gaat. Dit is iets anders dan de upload- en downloadbandbreedte die in de bovenstaande gedeelten is besproken.

Neem contact op met je internetprovider voor meer informatie over je data-abonnement, inclusief eventuele maandelijkse databeperkingen.

Het datagebruik van je camera kan uiteenlopen

De totale hoeveelheid data die de camera per maand gebruikt, hangt af van een paar factoren:

Hoeveel activiteit door je camera wordt waargenomen

Als er veel beweging in het gezichtsveld van de camera is, bijvoorbeeld mensen die voorbij lopen, auto's die passeren en bladeren die ritselen, gebruikt je camera meer data dan als alles relatief stil en rustig is.

Hoe Nest-camera's geluid en beweging waarnemen

Als de camera live video streamt

Sommige Nest-camera's streamen video en gebruiken hierbij bandbreedte.

Nieuwere Nest-camera's en -deurbellen, zoals de Nest Cam (netvoeding), Nest Cam (batterij) of Nest Doorbell (batterij), streamen alleen video als iemand de livestream bekijkt of als de camera waargenomen gebeurtenissen opneemt. Het datagebruik is dus waarschijnlijk lager dan de onderstaande voorbeelden.

De instelling voor kwaliteit en bandbreedte die je kiest

Hoe hoger de instelling, hoe meer data de camera gebruikt.

De videokwaliteit van de camera wijzigen

Deze 3 factoren kunnen uiteenlopen. Daarom staan hier mogelijke gebruiksgegevens die aan de hoge kant zijn. Aan de hand van deze gegevens kun je ongeveer bepalen hoe hoog het maandelijkse datagebruik van elke Nest-camera in je huis is.

Nest Cam (batterij)

Instelling voor videokwaliteit

Hoge videokwaliteit

Max. videokwaliteit

Normaal maandelijks datagebruik

200 GB

300 GB

Opmerking: Het maandelijkse datagebruik van je deurbel kan variëren.

Nest Cam IQ Indoor, Nest Cam IQ Outdoor

Instelling voor kwaliteit en bandbreedte

Laag

Middellaag

Middelhoog

Hoog

Normaal maandelijks datagebruik

100 GB

200 GB

300 GB

400 GB

Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor en Dropcam

Instelling voor kwaliteit en bandbreedte

Laag

Gemiddeld

Hoog¹

Maximaal maandelijks datagebruik

30 GB

120 GB

300 GB

¹ Niet beschikbaar voor de oorspronkelijke Dropcam of Dropcam HD.

Nest Doorbell (batterij)

Instelling voor kwaliteit en bandbreedte

Geoptimaliseerd

Premium

Normaal maandelijks datagebruik

200 GB

300 GB

Opmerking: Het maandelijkse datagebruik van je deurbel kan variëren.

Nest Doorbell (netvoeding)

Instelling voor kwaliteit en bandbreedte

Laag

Gemiddeld

Hoog

Normaal maandelijks datagebruik

50 GB

150 GB

300 GB

Het maandelijkse datagebruik van de camera beperken

Als je het datagebruik van de camera in de loop van een maand wilt verminderen, kun je het volgende proberen:

Opmerking: We raden je af camerabeelden te streamen via een mobiele hotspot.

Het datagebruik heeft invloed op andere apparaten in huis

Veelvoorkomende activiteiten die een groot deel van de beschikbare bandbreedte van je internetverbinding thuis in beslag kunnen nemen, zijn onder andere:

• HD-films streamen
  • Videochats
  • Online gamen
  • Bestanden delen

Als de camerabeelden die je bekijkt worden onderbroken of haperen, zet je andere met internet verbonden apparaten uit om te zien of er hierdoor meer bandbreedte beschikbaar komt.

Heb je andere apps of apparaten die op bepaalde momenten waarschijnlijk meer bandbreedte nodig hebben, dan kun je de camera volgens een schema op zulke momenten uitzetten.

Schema's voor Nest-camera's