Meer informatie over internetbandbreedte en snelheidsvereisten voor Nest-camera's

Google Nest-camera's en de Google Nest Hello streamen video door beelden te uploaden naar de Nest-service in de cloud. Deze beelden worden vervolgens vanuit de cloud naar je telefoon of tablet gedownload. Beide acties maken gebruik van de bandbreedte van je internetverbinding. Je kunt de camera opdracht geven minder bandbreedte te gebruiken bij het uploaden van videobeelden. Dit kan helpen als je verbinding niet snel genoeg is en zorgt er ook voor dat je minder snel je maandelijkse datalimiet bereikt (als je die hebt).

Bandbreedte wordt vaak internetsnelheid genoemd, en geeft dus aan hoe snel je verbinding is. Bij Nest-camera's spelen zowel de uploadbandbreedte als de downloadbandbreedte een belangrijke rol.

Tip: Je kunt van je internetprovider meer informatie krijgen over de upload- en downloadsnelheden van jouw abonnement, zodat je weet of je aan de onderstaande vereisten voldoet.

Uploadbandbreedte die wordt gebruikt door Nest-camera's en de Nest Hello

De camera uploadt videobeelden naar de Nest-service in de cloud en gebruikt daarbij een deel van de internetbandbreedte in huis.

Wanneer je de instelling Kwaliteit en bandbreedte kiest, stel je daarmee de maximale videokwaliteit van de camera in. Welke kwaliteit je ook instelt, de camera past automatisch de resolutie en compressie aan de beschikbare bandbreedte aan.

Selecteer hieronder je camera om te zien hoeveel bandbreedte hij ongeveer gebruikt:

Nest Cam IQ indoor, Nest Cam IQ outdoor

Instelling voor
'Kwaliteit en
bandbreedte'

Laag

Middellaag

Middelhoog

Hoog

Maximale
upload-
bandbreedte

800 Kbps
(0,8 Mbps)

1320 Kbps
(1,3 Mbps)

2000 Kbps
(2,0 Mbps)

4000 Kbps
(4,0 Mbps)

Normale
resolutie¹
tot

720p

1080p

1080p

1080p

¹ Je camera past de videoresolutie automatisch aan op basis van de beschikbare bandbreedte
en andere factoren.

Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor en Dropcam

Instelling voor
'Kwaliteit en
bandbreedte'

Laag

Gemiddeld

Hoog²

Maximale
upload-
bandbreedte

150 Kbps
(0,15 Mbps)

500 Kbps
(0,5 Mbps)

1200 Kbps
(1,2 Mbps)

Normale
resolutie¹
tot

360p

720p

1080p

¹ Je camera past de videoresolutie automatisch aan op basis van de beschikbare bandbreedte
en andere factoren.

² Niet beschikbaar voor de oorspronkelijke Dropcam of Dropcam HD

Nest Hello videodeurbel

Instelling voor
'Kwaliteit en
bandbreedte'

Laag

Gemiddeld

Hoog

Maximale
upload-
bandbreedte

125 Kbps
(0,12 Mbps)

800 Kbps
(0,8 Mbps)

1300 Kbps
(1,25 Mbps)

Normale
resolutie¹
tot

512 x 384

1152 x 864

1600 x 1200

¹ Je camera past waar mogelijk automatisch de bitsnelheid van video's aan op basis van de
beschikbare bandbreedte.

Wanneer de camera bandbreedte gebruikt om video te streamen

Hoe vaak de camera de bovenstaande bandbreedte gebruikt, hangt af van of je een abonnement op Google Nest Aware hebt.

• Met Nest Aware: Wanneer de camera is ingeschakeld, blijft hij continu video uploaden en dus ook bandbreedte gebruiken. Hierdoor kunnen de geavanceerde Nest-algoritmen in de cloud je videogeschiedenis opnemen en intelligente meldingen versturen, zoals Persoonsmeldingen.
Wat een Nest Aware-abonnement je te bieden heeft >
  • Zonder Nest Aware: De camera uploadt alleen video naar de Nest-service wanneer iemand de live beelden bekijkt op een telefoon, tablet of computer. Kijkt er niemand, dan uploadt de camera geen video, ook niet als hij is ingeschakeld. Hij gebruikt wel een klein beetje bandbreedte om momentopnamen van recente activiteit voor je Beeldlijn te uploaden en om meldingen te versturen.
De bandbreedte beperken die de camera gebruikt

Als je problemen hebt met de bandbreedte wanneer de camera video uploadt naar de Nest-service, kun je de instelling Kwaliteit en bandbreedte lager zetten.

De instelling voor de videokwaliteit van je camera wijzigen >

Downloadbandbreedte die wordt gebruikt door Nest-camera's

Over het algemeen gebruik je alleen downloadbandbreedte wanneer je de camerabeelden in de Nest-app bekijkt. Het werkt dus net als andere streamingservices voor bijvoorbeeld films en televisie. De camera gebruikt ook een beetje bandbreedte om software-updates en andere informatie van de Nest-service te downloaden.

• Als je een wifi-verbinding gebruikt, vereist het bekijken van de videobeelden ongeveer dezelfde hoeveelheid bandbreedte als het uploaden van de beelden naar de Nest-service. Zie de tabel in het bovenstaande gedeelte over de uploadbandbreedte voor een schatting van het gebruik.
  • Als je een mobiele netwerkverbinding gebruikt (zoals 4G of 3G op een telefoon), past de Nest-app zich automatisch op de tragere verbinding aan door de kwaliteit van de videostream uit de cloud te verlagen. Op deze manier kunnen vertragingen, onderbrekingen of haperingen zoveel mogelijk worden voorkomen.

Opmerking: Ongeacht de verbinding van jouw specifieke telefoon of tablet uploadt je camera altijd video naar de Nest-service volgens de instelling voor Kwaliteit en bandbreedte die je hierboven kiest. Heb je een abonnement op Nest Aware, dan wordt de videogeschiedenis ook op basis van deze instelling opgenomen.

Totaal maandelijks datagebruik van Nest-camera's

Sommige internetproviders beperken de hoeveelheid data die je per maand kunt up- en downloaden. Of ze brengen extra kosten in rekening als je over de limiet heen gaat. Dit is iets anders dan de upload- en downloadbandbreedte (de snelheid) die in de bovenstaande gedeelten is besproken. Vraag je internetprovider naar de opties van je mobiele abonnement, zoals de limiet op je maandelijkse datagebruik.

Het datagebruik van je camera kan variëren

De totale hoeveelheid data die de camera per maand gebruikt, hangt af van een paar factoren.

• Ten eerste: de activiteit die de camera ziet. Als er veel gebeurt, bijvoorbeeld mensen die voorbij lopen, auto's die passeren en bladeren die ritselen, gebruikt je camera meer data dan wanneer alles relatief stil en rustig is.
  • Ten tweede: of je een abonnement op Nest Aware hebt.

• Met Nest Aware: De camera uploadt altijd videobeelden wanneer hij is ingeschakeld. Het maandelijkse datagebruik kan dus net zo hoog zijn als in de onderstaande voorbeelden.Zonder Nest Aware: De camera uploadt alleen videobeelden wanneer er iemand kijkt. Het maandelijkse datagebruik is dus waarschijnlijk veel lager dan in de onderstaande voorbeelden. Maar als je dag en nacht de videobeelden bekijkt, of als je de video openbaar deelt, kan het verbruik net zo hoog zijn als in de onderstaande voorbeelden.
  • Ten derde: de instelling voor 'Kwaliteit en bandbreedte'.

Deze drie factoren zijn meestal niet de hele maand hetzelfde. Daarom geven we je een schatting die aan de hoge kant is. Aan de hand van deze gegevens kun je ongeveer bepalen hoe hoog het maandelijkse datagebruik van elke Nest-camera in je huis is. Selecteer je product om een paar voorbeelden te bekijken.

Nest Cam IQ indoor, Nest Cam IQ outdoor

Instelling voor 'Kwaliteit en bandbreedte'

Laag

Middellaag

Middelhoog

Hoog

Normaal maandelijks datagebruik

100 GB

200 GB

300 GB

400 GB

Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor en Dropcam

Instelling voor 'Kwaliteit en bandbreedte'

Laag

Gemiddeld

Hoog1

Maximaal maandelijks datagebruik

30 GB

120 GB

300 GB

1 Niet beschikbaar voor de oorspronkelijke Dropcam of Dropcam HD

Nest Hello videodeurbel

Instelling voor 'Kwaliteit en bandbreedte'

Laag

Gemiddeld

Hoog

Normaal maandelijks datagebruik

50 GB

150 GB

300 GB

Het maandelijkse datagebruik van de camera beperken

Als je het datagebruik van de camera wilt verminderen, kun je het volgende proberen:

Opmerking: We raden niet aan video van de camera te streamen via een mobiele hotspot. Meer informatie.

Hoe het datagebruik van de camera andere apparaten in huis beïnvloedt

HD-films streamen, videochatten, bestanden delen en online games spelen zijn activiteiten die een groot deel van de beschikbare bandbreedte in beslag kunnen nemen. Voeg je een of meer camera's toe, dan kan dit de bandbreedte nog verder belasten.
  • Als de camerabeelden die je bekijkt op je telefoon, tablet of computer steeds worden onderbroken of haperen, schakel dan andere met internet verbonden apps en apparaten uit om te zien of er hierdoor meer bandbreedte beschikbaar komt.
  • Als je een met internet verbonden app of apparaat gebruikt dat met de camera om de bandbreedte concurreert, kun je de camera volgens een schema uitschakelen op tijden dat je de internetverbinding voor andere dingen wilt gebruiken.

Meer informatie over de planning van je camera >