Learn about Nest thermostats before you buy

Nest-thermostaten zijn ontworpen om meer te zijn dan gewoon slim. Ze maken deel uit van een huis dat rekening met je houdt. Ze leren van jou en je huis. Ook zorgen ze voor energiebesparing en comfort in huis.

Maak kennis met de Nest-thermostaat

Kun je me laten zien hoe het werkt? (Video's)

Dit is de Nest Learning Thermostat

Dit is de Nest Thermostat E

Nest Thermostat E - mat beeldscherm (Noord-Amerika)

De Nest Learning Thermostat installeren

We raden je aan de Nest Learning Thermostat door een professional te laten installeren.

De Nest Learning Thermostat installeren >

Kan ik energie besparen met een Nest-thermostaat?

We hebben gegevens verzameld van de Nest-thermostaten die sinds 2014 in echte huizen in Europa actief zijn. Daarom hebben we een goed inzicht in hoeveel energie mensen verbruiken met hun Nest-thermostaat en weten we dat hij je energie kan besparen terwijl je huis toch comfortabel blijft.

Hoogtepunten van energiebesparing:

• Energiebesparende functies zoals het Nest Blaadje, waarmee je een temperatuur kunt kiezen die je energie bespaart.
  • Nest-thermostaten kunnen de temperatuur verlagen wanneer je afwezig bent. Dit voorkomt dat je een leeg huis verwarmt.

Je vindt hier meer informatie over hoe de Nest-thermostaat heeft bewezen energie te besparen:

Energiebesparingen van Nest >

Op welke manier verschillen de Nest Learning Thermostat en de Nest Thermostat E van elkaar?

Zowel de Nest Learning Thermostat als de Nest Thermostat E biedt energiebesparende functies en de mogelijkheid om hem te bedienen met je telefoon of tablet. Hier zijn een aantal overeenkomsten en een aantal belangrijke verschillende tussen de thermostaten.

Nest Learning
Thermostat

Nest thermostat front view

Nest Thermostat E

Nest thermostat E

Bedien hem overal vandaan met de Nest-app

check mark icon

check mark icon

Bewezen energiebesparende functies

check mark icon

check mark icon

Kan de Thuis/Afwezig-functie gebruiken om de verwarming lager te zetten als je weg bent

check mark icon

check mark icon

Gemonteerd op standaard

check mark icon
Optioneel, afzonderlijk
verkrijgbaar

check mark icon
Ingebouwd

Twee jaar garantie

check mark icon

check mark icon

Mat scherm gaat op in de achtergrond

check mark icon

Kleurenscherm met hoge resolutie

check mark icon

Leerfuncties zoals Auto-Schema

check mark icon

check mark icon

Optioneel vooraf gegenereerd basisschema

check mark icon

Afstandsweergave toont de tijd, de temperatuur of het weer vanaf de andere kant van de kamer

check mark icon

Metalen ring in verschillende uitvoeringen

check mark icon

Afwerking die aanvoelt als keramiek

check mark icon

Regelt warm water voor huishoudelijk gebruik

Meer informatie >

check mark icon

Alleen combiketels met OpenTherm

Werkt met de meeste cv-installaties

Compatibiliteit controleren >

check mark icon

check mark icon

Installatie door Nest Pro aanbevolen

check mark icon

* In bepaalde gebieden
kan installatie door een professional vereist zijn

Eenvoudig zelf te installeren

check mark icon

* Aangezien de installatie van de Nest Heat Link mogelijk toegang tot de cv-ketel of wijzigingen in de bedrading in je huis vereist, kun je de installatie van de Nest Learning Thermostat het beste laten uitvoeren door een professional. Zo blijf je veilig en voorkom je dat het verwarmingssysteem of je Nest-thermostaat beschadigd raakt.

In welke kleuren wordt hij geleverd?

De Nest Thermostat E is alleen beschikbaar in het wit. De Nest Learning Thermostat is beschikbaar in verschillende kleuren, afhankelijk van de regio waar je je bevindt.

Nest Learning Thermostat

nest thermostat 3rd gen steel
Roestvrij staal

nest thermostat 3rd gen copper
Koper

nest thermostat 3rd gen white
Wit

nest thermostat 3rd gen black
Zwart

Opmerking: Niet alle kleuren zijn beschikbaar in alle landen.

Nest Thermostat E

Nest thermostat E
Wit

Compatibiliteit

Hoe weet ik of mijn systeem compatibel is met Nest?

Je kunt onze online compatibiliteitstool gebruiken om te controleren of je huidige verwarmingssysteem compatibel is met de Nest-thermostaat.

Als je verwarmingssysteem compatibel is, kun je bekijken welke Nest-thermostaten kunnen werken met je systeem.

Compatibiliteit controleren >

Nest-thermostaten zijn ontworpen voor gebruik met veel verschillende verwarmingssystemen in heel Europa, inclusief cv-ketels. Je vindt hier meer informatie over welke soorten systemen compatibel zijn met de Nest-thermostaat:

Compatibiliteit van verwarmingssystemen met Nest-thermostaten >

Moet ik al mijn thermostaten vervangen door Nest-thermostaten?

Nee. Als je meerdere thermostaten in je huis hebt, kun je zelf kiezen hoeveel je er wilt vervangen door Nest-thermostaten. Als je slechts één thermostaat vervangt, is het een goed idee om de meest gebruikte thermostaat te vervangen om energie te besparen.

Je oude thermostaten blijven je systeem regelen zoals zij dit altijd hebben gedaan, maar kunnen geen voordeel halen uit de energiebesparende functies van je Nest-thermostaat.

Meerdere Nest-thermostaten in hetzelfde huis gebruiken >

Werkt hij met oudere systemen?

Je Nest-thermostaat vervangt je huidige thermostaat, dus zolang je huidige verwarmingssysteem compatibel is, werkt je systeem met de Nest-thermostaat. Je kunt de geschiktheid van je systeem controleren met de compatibiliteitschecker. Als je op dit moment geen thermostaat hebt, kun je een Nest Pro laten controleren of je systeem compatibel is en hem vervolgens je Nest-thermostaat laten installeren.

Compatibiliteit controleren >

Nest-thermostaten zijn ontworpen voor gebruik met veel verschillende verwarmingssystemen in heel Europa, inclusief cv-ketels.Je vindt hier meer informatie over welke soorten systemen compatibel zijn met de Nest-thermostaat:

Compatibiliteit van verwarmingssystemen met Nest-thermostaten >

Werkt hij met zonesystemen of systemen met meerdere thermostaten?

De Nest-thermostaat is compatibel met zonesystemen en systemen met meerdere thermostaten. Je hebt echter voor elke zone in huis een Nest-thermostaat nodig.

Je vindt hier meer informatie over hoe Nest-thermostaten werken met zonesystemen:

Nest-thermostaten en zonesystemen >

Instelling en installatie

Kan ik de installatie zelf doen?

Nest Learning Thermostat

Aangezien de installatie van de Nest Heat Link mogelijk toegang tot de cv-ketel of wijzigingen in de bedrading in je huis vereist, kun je de installatie van de Nest Learning Thermostat het beste laten uitvoeren door een professional. Zo blijf je veilig en voorkom je dat het verwarmingssysteem of de Nest-thermostaat beschadigd raakt.

Een Nest Pro vinden >

Opmerking: Nest Pro's zijn onafhankelijke bedrijven of aannemers waarmee Nest samenwerkt om je te helpen Nest-producten te installeren. Hoewel zij niet in dienst zijn van Nest, proberen we een netwerk te onderhouden van goed beoordeelde installateurs met wie onze klanten kunnen werken.

Nest Thermostat E

De Nest Thermostat E gebruikt de bedrading van je bestaande thermostaat, dus in de meeste gevallen kun je hem zelf installeren. De Nest-app leidt je door de installatie en laat zien waar je de draden moet aansluiten.

Kan ik de installatie door een professional laten uitvoeren?

Als je een Nest Learning Thermostat installeert, een installatie hebt waarvoor toegang tot de cv-ketel nodig is of als je gewoon graag hulp wilt, kun je de installatie van de thermostaat laten uitvoeren door een Nest Pro.

Een Nest Pro vinden >

Opmerking: Nest Pro's zijn onafhankelijke bedrijven of aannemers waarmee Nest samenwerkt om je te helpen Nest-producten te installeren. Hoewel zij niet in dienst zijn van Nest, proberen we een netwerk te onderhouden van goed beoordeelde installateurs met wie onze klanten kunnen werken.

Moet de thermostaat verbonden zijn met wifi?

Je hoeft de thermostaat niet te verbinden met wifi om hem te gebruiken. Je thermostaat kan je huis nog altijd verwarmen en je helpen energie te besparen.

Je hebt echter geen toegang tot alle functies van de thermostaat, waaronder bepaalde energiebesparende functies. De volgende functies werken bijvoorbeeld niet wanneer de thermostaat niet is verbonden met wifi:

• De thermostaat kan geen gegevens over de lokale weersomstandigheden ontvangen.
  • De thermostaat kan geen software-updates downloaden.
  • Je kunt de thermostaat niet bedienen met je telefoon of tablet.

Hoe verbind ik de thermostaat met mijn telefoon?

Nest Learning Thermostat

Nadat de thermostaat is geïnstalleerd, word je door stappen geleid om de thermostaat te verbinden met je telefoon. Hierdoor kun je de temperatuur en instellingen wijzigen, zelfs als je niet thuis bent.

Als je deze stap overslaat tijdens de installatie, kun je later altijd terugkomen en de thermostaat met je telefoon verbinden via de app.

De thermostaat verbinden met de app >

Nest Thermostat E

Je hebt een telefoon of tablet nodig om de Nest Thermostat E te installeren.

1. Download de Nest-app via de Apple App Store of Google Play en open hem.
  2. Je wordt in de app door de installatie geleid.
  3. De thermostaat wordt hierna toegevoegd aan de app, zodat je hem kunt gebruiken via je telefoon. Tik op het startscherm van de app op het thermostaatpictogram om de thermostaat te gebruiken.

Waar moet ik mijn thermostaat installeren?

Als je een Nest Learning Thermostat installeert, kan hij de thermostaat vervangen die op dit moment aan de wand is bevestigd. Je kunt ook een optionele standaard aanschaffen om hem ergens anders in je huis te installeren.

De Nest Thermostat E wordt geleverd met een standaard. Je moet alleen nog een goede plek kiezen om hem neer te zetten na de installatie. De Heat Link vervangt de thermostaat die momenteel aan de wand is bevestigd.

Er zijn een paar punten waar je rekening mee moet houden wanneer je bepaalt waar de thermostaat komt te staan:

• Zet de thermostaat ergens waar hij eenvoudig te gebruiken is.
  • De thermostaat moet zich dicht genoeg bij de Heat Link bevinden om hier verbinding mee te maken.
  • Vermijd tochtige ruimten, ramen en bronnen van warmte of kou.
  • Zodra je de thermostaat ergens plaatst, moet je hem niet meer verplaatsen, dus kies een handige plek.

Je vindt meer informatie over een goede plek voor de thermostaat in het volgende artikel:

Wat is de beste plek voor de Nest-thermostaat? >

Functies

Hoe en wat leert een Nest-thermostaat?

De Nest-thermostaat leert de temperaturen die je prettig vindt en wanneer je deze wilt bereiken. Daarnaast leert hij wanneer je waarschijnlijk thuis of afwezig bent. Hij maakt een aangepast temperatuurschema waarmee je energie kunt besparen en je huis comfortabel houdt.

Als je True Radiant gebruikt, leert de thermostaat je systeem iets eerder aan of uit te zetten om de ingestelde temperaturen op tijd te bereiken of om oververhitting van je huis te voorkomen.

Hoe Nest-thermostaten leren >

Bespaart de Nest-thermostaat energie wanneer ik wegga?

De Nest-thermostaat kan de Thuis/Afwezig-functie gebruiken om automatisch over te schakelen naar Ecotemperatuur wanneer je weggaat om energie te besparen. Je kunt de Thuis/Afwezig-functie inschakelen op je thermostaat of in de app.

De Thuis/Afwezig-functie gebruikt activiteitssensoren in je Nest-producten en de locatie van je telefoon. Op basis van deze gegevens kan de functie je Nest-producten in huis automatisch aanpassen wanneer je weggaat en thuiskomt.

Meer informatie over de Thuis/Afwezig-functie >

Meer informatie over Ecotemperatuur >

Wat is Nest Sense?

Nest Sense vormt de kern van wat onze producten betekenisvol maakt. Het is een combinatie van geavanceerde sensoren en software-algoritmen.

Met de Nest Sense-functies op je Nest-thermostaat kun je je huis comfortabel warm houden en energie besparen. Het Nest Blaadje geeft bijvoorbeeld aan wanneer je een energiebesparende temperatuur hebt gekozen.

Meer informatie over Nest Sense >

Zijn er kortingen beschikbaar?

Als je in bepaalde gebieden woont, kun je in aanmerking komen voor korting bij aanschaf van een Nest-thermostaat. Controleer je postcode op nest.com/rebates-and-rewards om te kijken of er in jouw regio kortingen beschikbaar zijn.

De Nest-thermostaat gebruiken

Hoe gebruik ik de Nest-thermostaat?

Nadat je de thermostaat hebt ingesteld, kun je hem bedienen op de thermostaat zelf of via de app op je telefoon of tablet.

Op je telefoon of tablet

1. Download de Nest-app via de Apple App Store of Google Play en open hem.
  2. Voeg de thermostaat toe aan de app.
  3. Tik op het startscherm van de app op het thermostaatpictogram om de thermostaat te gebruiken.

Opmerking: Als je een Nest Thermostat E hebt, moet je hem in plaats daarvan toevoegen aan de app tijdens de installatie.

Je kunt op de pijl-omhoog en -omlaag tikken om de temperatuur aan te passen, de ventilator aan of uit te zetten, je energiegeschiedenis te bekijken en meer. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

De thermostaat bedienen met de app >

De thermostaat gebruiken

Nest-thermostaten hebben geen touchscreen. Gebruik de thermostaat als een normale thermostaat en draai aan de ring om hem warmer of kouder te zetten.

• Druk op de ring van de thermostaat voor meer opties.
  • Draai aan de ring om een optie te selecteren.
  • Druk opnieuw op de ring om je selectie te bevestigen.

Opmerking: Als je thermostaat op een standaard is gemonteerd, houd je de basis van de thermostaat met één hand vast en druk je met de andere hand op de ring.

Het scherm van de thermostaat

Nest Learning Thermostat Nest Thermostat E
thermostat heating example nest e thermostat example

De achtergrond van het scherm wordt oranje als het systeem bezig is met verwarmen en zwart als het systeem niet actief is. Je ziet een pictogram op je scherm wanneer warm water is ingeschakeld.

(A) De gewenste temperatuur is de temperatuur die je systeem probeert te bereiken door je huis te verwarmen.

(B) De huidige temperatuur is de omgevingstemperatuur die de thermostaat meet in de kamer.

Meer informatie over wat je ziet op je Nest-thermostaat >

Hoe gebruik ik mijn telefoon om mijn thermostaat te bedienen?

Als je de thermostaat wilt bedienen met je telefoon, moet je de thermostaat verbinden met de app.

Zodra hij verbonden is, kun je je telefoon gebruiken om de temperatuur aan te passen, instellingen te wijzigen en meer, zelfs als je niet thuis bent.

De thermostaat bedienen met de app >

Als je een huis deelt met andere mensen en je wilt dat ook zij de thermostaat kunnen bedienen, kun je ze uitnodigen om de toegang tot je Nest-huis te delen via een Gezinsaccount.

Meer informatie over Gezinsaccounts en toegang delen >

Kan ik een verwarmingsschema instellen?

De Nest-thermostaat kan automatisch een temperatuurschema voor je leren, maar je kunt dit altijd wijzigen of je eigen aangepaste schema maken. Je vindt hier meer informatie over het Auto-Schema en het maken van een temperatuurschema:

Meer informatie over temperatuurschema's en hoe je deze kunt wijzigen >

Als je thermostaat het warme water voor huishoudelijk gebruik regelt, kun je ook een schema voor warm water instellen:

Een warmwaterschema maken voor je huis >

Hoe regel ik mijn warme water?

Als je een Nest Learning Thermostat van de 3e generatie hebt geïnstalleerd met een compatibel systeem, kun je het warme water voor huishoudelijk gebruik regelen met je thermostaat.

Hoeveel je kunt regelen, hangt af van het type cv-ketel in huis. Als je thermostaat het warme water regelt, zijn er een aantal instellingen die je kunt wijzigen op je thermostaat of in de app:

Regeling van warm water voor huishoudelijk gebruik met de Nest-thermostaat >

Wat is de Ecotemperatuur?

De Nest-thermostaat schakelt automatisch over naar de Ecotemperatuur wanneer hij detecteert dat er niemand thuis is. Je kunt deze temperatuur op elk gewenst moment wijzigen met de app.

Meer informatie over de Ecotemperatuur en hoe je instellingen kunt wijzigen >

Veiligheid en beveiliging

Wat gebeurt er als mijn wifi uitvalt?

Als de wifi in je huis uitvalt of iets anders ervoor zorgt dat je Nest-thermostaat offline gaat, blijft de thermostaat het verwarmingssysteem regelen. Hij blijft op de laatste temperatuur staan waarop je hem hebt ingesteld en blijft vervolgens je verwarmingsschema volgen.

Je kunt de thermostaat niet bedienen met de app totdat hij weer verbinding maakt, maar je kunt de temperatuur wel aanpassen door aan de ring op je thermostaat te draaien.

De thermostaat probeert periodiek verbinding te maken met je netwerk, maar als het netwerk een tijd lang is uitgevallen, controleert hij de verbinding minder vaak om de batterij te sparen.

Is er een probleem en kun je de verwarming niet met je thermostaat bedienen? Druk dan op de knop op de Heat Link om Handmatige verwarming in te schakelen zodat je huis comfortabel warm blijft.

Bekijk het artikel over foutcodes oplossen voor meer informatie over het inschakelen van Handmatige verwarming.

Wat gebeurt er als er een stroomstoring is?

Als er een stroomstoring is, zit je verwarmingssysteem waarschijnlijk ook zonder stroom. Als dat het geval is, kan de Nest-thermostaat de verwarming niet bedienen. Je moet wachten tot de stroomstoring voorbij is om de thermostaat te gebruiken.

Als de stroomstoring langer duurt, kan de interne batterij van de Nest-thermostaat leeglopen. Het kan enige tijd duren voordat de batterij weer oplaadt nadat de stroomstoring voorbij is.

Hoe zit het met gegevensbeveiliging op de Nest-thermostaat?

Nest doet er alles aan om je gegevens te beveiligen.

Je moet inloggen bij de app voor toegang op afstand tot de thermostaat. Daarom moet je je inloggegevens en wachtwoord veilig bewaren. Je kunt je account veiliger maken door Authenticatie in twee stappen in te schakelen.

Er worden gegevens van je thermostaat verzonden naar Nest-servers. Hiervoor wordt een beveiligde AES 128-bits versleuteling gebruikt zodat je gegevens goed beschermd zijn.

Bekijk meer informatie over beveiliging en privacy op nest.com/privacy.

Hoelang duurt de garantie?

De Nest Learning Thermostat en de Nest Thermostat E worden geleverd met een garantie van twee jaar.

Meer informatie over de garantie >

Wat is het privacybeleid van Nest?

Bij Nest nemen we je privacy serieus. Meer informatie over ons privacybeleid vind je via de volgende link:

Privacyverklaring voor Nest-producten en -services >

Kopen en bestellen

Bestaat er een maandelijks abonnement of zijn er maandelijkse servicekosten?

Er zijn geen maandelijkse servicekosten voor gebruik van de thermostaat. Je hoeft dus geen geld te betalen voor de belangrijkste energiebesparende of comfortfuncties van de Nest-thermostaat.

In welke landen is hij te koop?

Je kunt hier een lijst met landen vinden waar Nest-producten beschikbaar zijn en worden ondersteund:

Landen waar Nest-producten verkrijgbaar zijn >

Waar kan ik een Nest-thermostaat kopen?

Je kunt prijzen bekijken en Nest-thermostaten kopen op store.google.com.

Tip: Kijk voordat je een winkel bezoekt, welke Nest-producten er worden verkocht.

Problemen oplossen

Hoe kan ik problemen met de Nest-thermostaat oplossen?

Af en toe kun je problemen hebben met je Nest-thermostaat. Wees gerust, we willen je altijd helpen.

Zoek op de Nest-ondersteuningssite naar het specifieke probleem dat je ondervindt of ga naar de pagina met ondersteuning voor de Nest-thermostaat voor probleemoplossende suggesties.

Je vindt hieronder een aantal handige links naar een aantal veelvoorkomende problemen die onze klanten ondervinden.

Je kunt de thermostaat niet verbinden met de app

Als je problemen ondervindt bij het verbinden van de thermostaat met de app, bekijk je Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest-thermostaat aan de Nest-app.

Je thermostaat is offline

Als je thermostaat offline is in de Nest-app, bekijk je Problemen oplossen wanneer de Nest-thermostaat offline is.

Je ziet een foutcode op de thermostaat of in de app

Als op je thermostaat een foutcode staat, zoals H1, H71 of H51, ga je naar Foutcodes van de Nest-thermostaat oplossen.

De temperatuur van de thermostaat verandert onverwacht

Als het lijkt alsof de thermostaat een eigen wil heeft en zichzelf instelt op een temperatuur die je niet prettig vindt, heb je mogelijk een probleem met het temperatuurschema. Lees het artikel over de temperatuurschema's van de Nest-thermostaat voor meer informatie over hoe deze schema's werken en hoe je zo nodig wijzigingen kunt aanbrengen.

De thermostaat schakelt onverwacht naar de Ecotemperatuur en terug

Als je een of meer van de hieronder beschreven symptomen ziet, ga je naar Problemen oplossen met de Thuis/Afwezig-functie.

• Je bent thuis, maar de thermostaat schakelt naar ECO.
  • Je bent thuis, maar de thermostaat blijft op ECO staan.
  • Het duurt lang voordat de thermostaat naar ECO en terug schakelt.