To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen met de code W5 op een Nest-thermostaat oplossen

De Help-code W5 betekent dat je thermostaat geen verbinding kan maken met je wifi-netwerk. Volg de onderstaande stappen om deze fout op te lossen.

1. Kijk of je een W5-melding hebt

Opmerking: Je kunt alleen op je thermostaat zien of je een W5-melding hebt. De code staat niet in de app.

Als de fout optreedt, geeft je thermostaat een melding dat deze geen verbinding kan maken met je wifi-netwerk. Het bericht eindigt met nest.com/w5.

Als je de W5-melding hebt gesloten, kun je in het menu Netwerk van de thermostaat checken of er een W5-code is opgetreden.

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Draai de ring tot je Netwerk ziet. Je krijgt misschien een van de volgende meldingen:
    • 'Fout: nest.com/w5:' Dit is de W5-code.
    • De naam van je wifi-netwerk. Dit is geen W5-code.
    • 'Niet verbonden.' Dit is geen W5-code.

Als je een W5-code ziet, start je je thermostaat opnieuw op.

Als je geen W5-code ziet maar de thermostaat offline is of de verbinding zo nu en dan wegvalt, volg je de stappen in het artikel Wifi- en verbindingsproblemen oplossen.

2. Start je thermostaat opnieuw op

Opmerking: Er gaan geen aangepaste gegevens of instellingen van je thermostaat verloren als je deze opnieuw opstart. Zodra de thermostaat opnieuw is opgestart, kun je deze weer gebruiken zoals hiervoor.

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
  2. Ga naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Resetten.
  4. Selecteer Opnieuw opstarten.
  5. Nadat de thermostaat opnieuw is opgestart, kun je de verbinding met je wifi-netwerk proberen te herstellen. Ga op je thermostaat naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Netwerk en selecteer de naam van je wifi-netwerk.

3. Neem contact op met support

Als je de foutcode W5 nog steeds ziet, neem je contact op met Google Nest-support om dit probleem op te lossen.

• Voordat je belt, zorg je dat je de foutcode en het serienummer van je thermostaat bij de hand hebt, zodat je deze aan de supportmedewerker kunt doorgeven.
  • Verwijder voor het serienummer het scherm van de basis en draai dit om. Het staat boven de QR-code op de achterkant van het scherm.
  • Als je contact opneemt met een supportmedewerker, laat je deze persoon weten dat je alle stappen voor probleemoplossing in dit artikel hebt uitgevoerd.

Als de code W5 is verdwenen maar je nog steeds geen verbinding met wifi kunt maken, kun je de stappen in het artikel Wifi- en andere verbindingsproblemen oplossen proberen. Het is misschien verstandig om contact op te nemen met Google Nest-support voor hulp bij het oplossen van de problemen.