Meer informatie over Stoomcontrole en hoe je instellingen kunt wijzigen

De meeste rookmelders kunnen geen verschil waarnemen tussen stoom uit de douche of rook van brand, dus wordt bij beide situaties dezelfde actie ondernomen. Dit is een van de dingen waarvan we wisten dat we dat beter konden met de Nest Protect.

Hoe Stoomcontrole werkt

Voor de ontwikkeling van Stoomcontrole heeft Nest zowel in het laboratorium als in huishoudelijke setting incidenten getest en geregistreerd waarbij een alarm werd veroorzaakt door stoom. Na het meten van de verschillen tussen incidenten veroorzaakt door stoom en door brand of rook, hebben we een software-algoritme ontwikkeld. Hiermee kunnen stoomgerelateerde gebeurtenissen worden gedetecteerd zodat een vals alarm minder vaak voorkomt, terwijl dezelfde gevoeligheid voor brand en rook behouden blijft.

We hebben vastgesteld dat Stoomcontrole het aantal keren dat een vals alarm vanwege stoom afgaat op de Nest Protect met meer dan de helft kan verminderen.Soms is het slimmer om te zwijgen.

Meer informatie in de whitepaper over Stoomcontrole

Zorgt Stoomcontrole ervoor dat het alarm van de Nest Protect nooit meer afgaat als er stoom is?

Met Stoomcontrole worden niet alle stoomgerelateerde alarmen voorkomen. Als de stoom vergelijkbaar is met echte rook of brand, zelfs wanneer de gebeurtenis wordt veroorzaakt door pure stoom, gaat het alarm af. Wanneer dit gebeurt, moet je ervoor zorgen dat er geen stoom meer wordt geproduceerd en de kamer luchten zodat de Nest Protect niet meer afgaat.

Zorgt Stoomcontrole ervoor dat het alarm van de Nest Protect nooit meer afgaat als er stoom is?

Met Stoomcontrole worden niet alle stoomgerelateerde alarmen voorkomen. Als de stoom vergelijkbaar is met echte rook of brand, zelfs wanneer de gebeurtenis wordt veroorzaakt door pure stoom, gaat het alarm af. Wanneer dit gebeurt, moet je ervoor zorgen dat er geen stoom meer wordt geproduceerd en de kamer luchten zodat de Nest Protect niet meer afgaat.

Op de meeste dagen merk je niet eens dat Stoomcontrole
werkt. Je merkt alleen dat je rustiger kunt douchen
dan vroeger.

Hoe kan ik Stoomcontrole in- of uitschakelen?

Stoomcontrole is standaard ingeschakeld, maar je kunt
de functie op elk gewenst moment in- of uitschakelen met de Nest-app of op internet.
Selecteer de Nest Protect die je wilt wijzigen, ga naar Instellingen
en selecteer Nest Sense. Schakel Stoomcontrole in of uit. Hierna
kan het tot 24 uur duren voordat de instellingen op je
Nest Protect zijn geüpdatet.

*Gebaseerd op interne tests en gegevens van Nest

Nest app steam check