To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Meer informatie over temperatuurschema's en hoe je deze kunt wijzigen

De Nest-thermostaat kan je helpen energie te besparen en de temperatuur in huis aangenaam te houden door een persoonlijk verwarmingsschema te maken. Je kunt het schema dat de Nest-thermostaat maakt naar eigen inzicht aanpassen. Maar je kunt ook zelf een schema opstellen als je dat liever wilt.

Met Auto-Schema kan de Nest-thermostaat meer informatie over je huis en je gewoonten leren kennen en op basis daarvan automatisch een persoonlijk schema maken.

Als je een Nest Thermostat E hebt, start de thermostaat met een vooraf geprogrammeerd schema en voegt hij vervolgens veranderingspatronen toe op basis van de aanpassingen die je na de installatie doet.

Het verschil tussen een Nest-thermostaat en een programmeerbare thermostaat

Een programmeerbare thermostaat houdt stug vast aan zijn schema, zelfs als er niemand thuis is. De Nest-thermostaat kan deze verspilling voorkomen met de Thuis/Afwezig-functie, die automatisch detecteert dat iedereen de deur uit is. Als de Nest-thermostaat weet dat er niemand thuis is, zet hij zichzelf op de Ecotemperatuur om energie te helpen besparen.

De Nest-thermostaat gebruikt zijn unieke functies Nest Sense en Auto-Schema om een dynamisch schema te maken dat precies op jou en je huis is afgestemd.

Meer informatie over Auto-Schema

Alle Nest-thermostaten zijn voorzien van de functie Auto-Schema, die standaard wordt ingeschakeld wanneer je de thermostaat installeert. Deze functie helpt je energie te besparen en de temperatuur in huis aangenaam te houden.

Met Auto-Schema hoef je de thermostaat niet handmatig te programmeren om energie te besparen. Je wijzigt gewoon de temperatuur wanneer jij dat wilt, met de Nest-app of op de thermostaat zelf. Zo leert de thermostaat na verloop van tijd je voorkeuren kennen. Na een paar dagen stelt hij een schema voor je samen, gebaseerd op welke temperaturen je op welk moment prettig vindt.

Als je een Nest Thermostat E hebt, bevat de thermostaat een vooraf geprogrammeerd schema. Als je de temperatuur aanpast, leert hij van jouw voorkeuren en wijzigt hij je schema na verloop van tijd.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Meer informatie over Auto-Schema >

Meer informatie over het basisschema van de Nest Thermostat E

De Nest Thermostat E start met een vooraf geprogrammeerd schema zodra je de installatie hebt voltooid, zodat hij meteen kan worden gebruikt. Je hoeft na de installatie verder niets meer te doen.

Het basisschema is gebaseerd op efficiënte regionale schemavoorkeuren voor een balans tussen energiebesparing en comfort.

Wijzigingen aanbrengen in het basisschema

Je kunt de temperatuur of tijden in het basisschema van de thermostaat eenvoudig wijzigen via de Nest-app of de thermostaat zelf. Raadpleeg het onderstaande gedeelte voor de complete instructies.

Het temperatuurschema van de thermostaat wijzigen

Het schema van de Nest-thermostaat volgt twee eenvoudige regels:

• De gewenste temperaturen kunnen worden ingesteld op het uur of op intervallen van vijftien minuten, bijvoorbeeld om 07:00 uur, 15:30 uur of 12:45 uur.

• Temperaturen die na elkaar staan ingepland, moeten minstens zestig minuten uit elkaar liggen.

Je kunt het huidige verwarmingsschema bekijken en aanpassen in de Nest-app of op de Nest-thermostaat zelf.

Met de Nest-app

Mobile schedule page

Volg deze stappen om het schema van je thermostaat via de app te bekijken:

1. Tik op de gewenste thermostaat.

2. Tik op Schema  Schema-icoon in Nest-app.

Een nieuwe temperatuur aan het schema toevoegen

Doe het volgende terwijl je het schema van de thermostaat bekijkt:

1. Tik op de dag van de week waaraan je een nieuwe temperatuur wilt toevoegen.

2. Tik op de knop Toevoegen rechtsonder in het schema.

3. Tik op het raster om een nieuwe temperatuur toe te voegen.

4. Je kunt naar links en rechts slepen om de tijd te wijzigen. Sleep de ideale temperatuur omhoog of omlaag om deze hoger of lager te zetten.

Een bestaande temperatuur wijzigen

Doe het volgende terwijl je het schema van de thermostaat bekijkt:

1. Tik op de dag van de week met de bestaande temperatuur die je wilt wijzigen.

2. Tik op de ideale temperatuur die je wilt wijzigen en houd vast.

3. Sleep de temperatuur omhoog of omlaag om de thermostaat warmer of kouder te zetten.

4. Sleep de temperatuur naar links of rechts om de tijd aan te passen.

Een temperatuur verwijderen

Doe het volgende terwijl je het schema van de thermostaat bekijkt:

1. Tik op de dag van de week met de temperatuur die je wilt verwijderen.

2. Tik op de knop Verwijderen rechtsonder in het schema.

3. Tik op de ideale temperatuur die je wilt verwijderen uit het schema.

Met de thermostaat

Nest thermostat Quick View menu

Het schema van je thermostaat bekijken op de thermostaat zelf:

1. Druk op de thermostaatring om het menu Overzicht te openen.

2. Selecteer Schema  Pictogram van schema Nest-thermostaat.

Opmerking: Als je een Nest Thermostat E hebt, ga je naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Schema Pictogram van schema Nest-thermostaat.

3. Draai de ring om door het schema te scrollen. Aan de verticale lijn kun je zien op welke dag en tijd de focus ligt. De lijn is vergelijkbaar met de cursor op een computerscherm. Scroll naar de dag en tijd waaraan je de nieuwe temperatuur wilt toevoegen. De huidige tijd staat onderaan vermeld.

Een nieuwe temperatuur aan het schema toevoegen

1. Draai de ring en selecteer Nieuw.

2. Draai de ring om de tijd van de nieuwe temperatuur aan te passen en druk op de ring om je keuze te bevestigen.

3. Draai de ring nog een keer om de juiste temperatuur te selecteren.

Tip: Let op het Nest Blaadje Nest thermostat leaf icon wanneer je het schema aanpast. Als je het Nest Blaadje ziet, weet je dat je een temperatuur hebt ingesteld waarmee je energie kunt besparen.

Een temperatuur wijzigen of verwijderen

1. Draai de ring om door het schema te scrollen. Selecteer de temperatuur die je wilt wijzigen of verwijderen door de verticale lijn op deze temperatuur te plaatsen. Druk op de ring.

2. Selecteer Wijzigen om de temperatuur te wijzigen.

• Draai de ring om deze naar links of rechts te bewegen en zo de tijd aan te passen. Druk op de ring als je klaar bent.
  • Draai de ring nu om deze omhoog of omlaag te verplaatsen en zo de temperatuur aan te passen. Druk op de ring als je klaar bent.

Tip: Let op het Nest Blaadje Nest thermostat leaf icon wanneer je het schema aanpast. Als je het Nest Blaadje ziet, weet je dat je een temperatuur hebt ingesteld waarmee je energie kunt besparen.

3. Selecteer Verwijderen in de lijst met opties om de temperatuur volledig uit het schema te wissen. Druk op de ring om je keuze te bevestigen.

4. Als je klaar bent met het aanpassen van je schema, draai je de ring helemaal naar rechts of links om Gereed te selecteren en terug te keren naar het hoofdmenu.

Auto-Schema uitschakelen

In de eerste paar dagen na de installatie leert de Nest-thermostaat welke temperaturen je op welk moment prettig vindt. Hij maakt op basis daarvan automatisch een schema voor je. Wil je deze functie niet gebruiken en liever je eigen schema opstellen? Dan kun je Auto-Schema uitschakelen op de thermostaat. Bekijk het volgende artikel voor gedetailleerde instructies:

De Nest-thermostaat gebruiken als een traditionele programmeerbare thermostaat

Het warmwaterschema wijzigen

Je kunt zowel in de Nest-app als op de Nest-thermostaat het warmwaterschema wijzigen, inschakelen of uitschakelen, snel extra water opwarmen enzovoort. De instellingen die beschikbaar zijn op de Nest-thermostaat en in de Nest-app kunnen variëren. Het hangt ervan af of je een combiketel of een gewone ketel hebt en of de ketel wel of niet geschikt is voor OpenTherm.

Als je bijvoorbeeld een Nest Thermostat E hebt, kun je alleen de warmwatertemperatuur beheren als je een OpenTherm-combiketel hebt en kun je de andere warmwaterinstellingen niet aanpassen.

Meer informatie over warmwaterbediening met de Nest-thermostaat en hoe je de instellingen kunt wijzigen >