To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen oplossen wanneer de Nest-thermostaat geen verbinding meer heeft of als offline in de Nest-app wordt weergegeven

Volg deze stappen als je Nest-thermostaat eerder verbinding had met je wifi-netwerk, maar de verbinding vaak wegvalt of als de thermostaat in de Nest-app of op het scherm van de thermostaat als offline wordt weergegeven.

Als de thermostaat geen stroom krijgt

Als de thermostaat wel stroom krijgt

• Volg de stappen in dit artikel om het probleem op te lossen.
  • Je kunt het systeem bedienen met de thermostaat, maar niet met de app. Pas de temperatuur aan met de thermostaat zodat je bij een comfortabele temperatuur kunt proberen de problemen op te lossen.

Verbind de thermostaat opnieuw met wifi

• Je moet fysiek toegang tot de thermostaat hebben om het probleem op te lossen.
  • Als je niet thuis bent, probeert de thermostaat regelmatig automatisch opnieuw verbinding met het wifi-netwerk te maken zolang de batterij voldoende is opgeladen.

Gebruik onze eenvoudige probleemoplosser voor stapsgewijze instructies Start de probleemoplosser

1. Check het batterijniveau van de thermostaat

Als de batterij van de thermostaat bijna leeg is, wordt de verbinding met wifi verbroken. Dit wordt gedaan om stroom te besparen, zodat de thermostaat het systeem kan blijven bedienen. Als de batterij van de thermostaat herhaaldelijk leegraakt, heb je mogelijk een C-draad of de Nest Power Connector nodig.

Nest Thermostat 3/4ths view

Nest Thermostat

De Nest Thermostat laat het je weten als de batterij bijna leeg is, maar je kunt dit ook altijd handmatig checken.

Als je het batterijniveau wilt checken, open je op de thermostaat het menu en dan selecteer Instellingen  en dan Batterij Nest Thermostat battery full. Het icoon verandert afhankelijk van het oplaadniveau.

Als de status Bijna leeg is, vervang je de batterijen. Check daarna of de thermostaat opnieuw verbinding maakt. Dit kan even duren.

Opmerking: Als de batterij bijna leeg is of als je denkt dat er een probleem is met de bedrading, ga je voor meer hulp naar het artikel Problemen oplossen wanneer de thermostaat niet aangaat.

Nest thermostat e heating Nest thermostat heating with silver ring

Nest Thermostat E of Nest Learning Thermostat

Als je het batterijniveau wilt checken, open je op je thermostaat het menu Overzicht selecteer Instellingen  Technische informatie Voeding. Zoek het getal bij het label Batterij.

• Is de waarde 3,8 V of hoger, dan wordt de verbinding met je thermostaat niet verbroken vanwege een bijna lege batterij.
  • Is de waarde lager dan 3,6 V, dan kan er een probleem met de voeding zijn dat ervoor zorgt dat je thermostaat de verbinding verbreekt. Bekijk voor meer hulp het artikel Problemen oplossen wanneer de thermostaat niet aangaat.
    • Als de batterij onlangs onder 3,6 V is gezakt, maakt die pas weer verbinding als 3,8 V is bereikt.

2. Check of er berichten en foutcodes op de thermostaat staan

Soms vertelt de thermostaat je wat er gebeurt. Hier volgen een paar berichten en foutcodes die je te zien kunt krijgen:

Andere foutcodes: Als je de foutcode die op de thermostaat verschijnt hierboven niet ziet, bekijk je Foutcodes op de Nest-thermostaat oplossen.

3. Check of je de nieuwste versie van de app hebt

Zorg dat je de nieuwste versie van de Home- of Nest-app hebt. Ga naar de Google Play Store of de App Store en update de app als er een update beschikbaar is.

4. Zorg dat het wifi-netwerk in huis goed werkt

Check of je online kunt komen met een ander apparaat in je huis. Gebruik je een mobiele telefoon, zet dan eerst de vliegtuigmodus en daarna wifi aan, zodat je zeker weet dat je geen mobiele data gebruikt om je verbinding te testen.

Kun je geen verbinding maken, probeer het dan voor de zekerheid nog een keer met een ander apparaat. Als je met geen enkel apparaat verbinding kunt maken, vraag dan je internetprovider of er een storing bij jou in de buurt is.

5. Start je router opnieuw op

Als je de router opnieuw opstart, wordt de internetverbinding gereset. Heb je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd), dan moet je deze ook opnieuw opstarten.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Misschien heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht 30 seconden en sluit je router en toegangspunten aan. Wacht ongeveer 1 minuut totdat ze zijn opgestart en steek de stekker van je modem weer in het stopcontact.
  3. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat de voedings- en verbindingslampjes stabiel branden. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.
Opmerking: Elke router is anders. Check daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat over het opnieuw opstarten van de router.

6. Start de Nest-thermostaat opnieuw op

Als je de thermostaat opnieuw opstart, wordt de verbinding vernieuwd.

Nest Thermostat 3/4ths view

Nest Thermostat

Open op je thermostaat het menu en dan selecteer Instellingen  en dan Opnieuw opstarten en dan Opnieuw opstarten en dan Ja om te bevestigen.

Nest thermostat e heating Nest thermostat heating with silver ring

Nest Thermostat E of Nest Learning Thermostat

Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen selecteer Instellingen  Resetten Opnieuw opstarten draai de ring tot je OK kunt selecteren.

7. Ga na of er sprake is van een draadloze storing

Check de sterkte van het wifi-signaal en de pingsnelheid van de Nest-thermostaat. Zo kun je misschien bepalen of er een storing is die verhindert dat de thermostaat verbinding maakt. Storingen treden meestal met tussenpozen op. De thermostaat kan de verbinding met wifi dus herhaaldelijk verbreken en opnieuw verbinding maken als dat de oorzaak is.

Check de sterkte van thermostaatverbinding

Nest Thermostat

Ga op je thermostaat naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Netwerk. Je ziet de verbindingsstatus (Verbonden of Verbinding verbroken) en de signaalsterkte.

Nest Thermostat E of Nest Learning Thermostat

Opmerking: Afhankelijk van de softwareversie van je thermostaat is de ping mogelijk niet zichtbaar. In dat geval check je de Nest Weave-verbinding voor meer informatie over de verbinding van je thermostaat.

Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen selecteer Instellingen  Technische informatie Netwerk. Check deze 2 waarden: de pingsnelheid en de signaalsterkte. Als de ping niet beschikbaar is, check je de Nest Weave-verbinding.

Opmerking: Zie je in dit menu de melding Client niet verbonden, dan check je of er storingsbronnen zijn (zie hieronder).

• Ping: Deze waarde geeft aan hoelang berichten onderweg zijn van de thermostaat naar de Nest-servers en weer terug. De pingsnelheid moet korter zijn dan 1500 ms. Verwijder de onderstaande bronnen voor wifi-storingen om de verbinding te verbeteren.
    • Belangrijk: Is de pingsnelheid 0, dan is de Nest-thermostaat wel verbonden met het netwerk, maar communiceert die niet met onze servers. Meestal zijn de firewallinstellingen van de router of andere netwerkinstellingen de oorzaak van dit probleem. Ga naar stap 10 voor meer informatie over routerinstellingen.
  • Signaalsterkte: De signaalsterkte wordt uitgedrukt op een schaal van 0 tot 100. Alles minder dan 50 geeft een zwakke verbinding aan.

Check de Nest Weave-verbinding

Open op je thermostaat het menu Overzicht en dan Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Technische informatie en dan Nest Weave. Check daarna de status.

Zie je de status Verbonden - Afstandsbediening niet beschikbaar, kan er een probleem zijn met de Nest-service.

Zie je de status Niet verbonden, dan kan er een probleem zijn met de router of het netwerk.

Check of er bronnen voor wifi-storingen zijn

Is de pingsnelheid van de thermostaat hoger dan 1000 of de signaalsterkte lager dan 50, zet dan alle apparaten uit die werken op de 2,4GHz-frequentie. Check daarna de pingsnelheid en signaalsterkte opnieuw. De volgende apparaten kunnen problemen veroorzaken:

• Draadloze telefoons
  • Babyfoons
  • Magnetrons
  • Bluetooth-apparaten
  • Draadloze videoapparaten

De plaatsing van je router kan ook storing veroorzaken. Aangezien de thermostaat een vaste plek heeft, kun je de router een paar meter naar rechts of links verplaatsen.

Als je router in een ruimte met andere elektronica staat, bijvoorbeeld in een entertainmentcentrum, kunnen de apparaten in de buurt de verbinding met de thermostaat verstoren.

Bekijk Problemen met een draadloze storing oplossen voor meer informatie en stappen die je kunt uitvoeren om draadloze storingen op te lossen.

8. Verbind de thermostaat tijdelijk met een nieuw netwerk

Als de thermostaat en het netwerk waarmee deze is verbonden niet compatibel zijn, kan dit ertoe leiden dat de verbinding van de thermostaat wordt verbroken of de thermostaat offline gaat.

Verbind de thermostaat tijdelijk met een mobiele hotspot om te kijken hoe de thermostaat zich gedraagt als deze is verbonden met een ander netwerk. Hiervoor heb je een mobiel apparaat nodig dat als mobiele hotspot kan worden gebruikt.

Opmerking: Als je deze stap niet kunt uitvoeren, ga je verder met de volgende stap.

1. Zet de mobiele hotspot aan via de instellingen van je mobiele apparaat. Opmerking: Je hebt de naam en het wachtwoord van de hotspot nodig om verbinding te maken met de hotspot.
  2. Volg de onderstaande stappen om de wifi-verbinding van de thermostaat te resetten en maak daarna verbinding met de hotspot.
Als de verbinding met de mobiele hotspot tot stand komt, ga je naar stap 10.

9. Reset de wifi-verbinding van je thermostaat

Nest Thermostat

Als je de verbinding van de thermostaat wilt resetten, verwijder je de thermostaat uit je account in de Home-app en stel je hem opnieuw in. Je kunt het montageproces en veel installatiestappen overslaan.

1. Open de Google Home-app Google Home-app
  2. Tik op Favorieten en open Wifi.
  3. Open Netwerkinstellingen .
  4. Vul onder Algemeen de netwerknaam en het wachtwoord in en selecteer Opslaan.

Nest Thermostat E of Nest Learning Thermostat

Opmerking: Afhankelijk van de softwareversie van je thermostaat heb je de optie om het netwerk van de thermostaat te resetten. Als je het netwerk van de thermostaat reset, worden alle netwerkgegevens van de thermostaat verwijderd. Als je de optie om het netwerk te resetten niet ziet, ga je verder met stap 10.

1. Reset het netwerk

1. Open het menu Overzicht op je thermostaat.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Resetten.
  3. Selecteer Netwerk en kies ResettenOpmerking: Als je deze optie niet ziet, ga je door naar stap 10.
  4. Bevestig dat je de netwerkinstellingen wilt resetten.

2. Verbind de thermostaat opnieuw met wifi

1. Open het menu Overzicht op je thermostaat.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Resetten.
  3. Kies de naam van je wifi-netwerk en voer je wachtwoord in als hierom wordt gevraagd.
  4. Als je thermostaat nog steeds geen verbinding kan maken, ga je door naar stap 10 en check je de instellingen van je wifi-router of -toegangspunt. Je kunt ook eventuele wifi-versterkers uitzetten die in je wifi-netwerk zijn geïnstalleerd.

3. Koppel de thermostaat opnieuw aan de app

1. Open het menu Overzicht op je thermostaat.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Nest-app.
  3. Volg de instructies.
10. Andere overwegingen
  • Ongeschikte instellingen op de wifi-router of het toegangspunt bij jou in huis kunnen ervoor zorgen dat de verbinding van de thermostaat met wifi wordt verbroken.
  • Een zeer streng afgestelde firewall of ouderlijk toezicht kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren. Zet deze instellingen tijdelijk lager terwijl je de Nest-thermostaat verbindt en zet ze daarna weer op de gewenste instellingen.
  • Bekijk de documentatie van je wifi-router of -toegangspunt om te zien hoe je een uitzondering voor een Nest-thermostaat kunt maken.
  • Heb je de instellingen voor ouderlijk toezicht of de firewall veranderd en kun je de thermostaat nog steeds niet verbinden, check dan in de instellingen of de thermostaat verbinding met wifi in huis kan maken:
    • Zet 802.11 b/g/n aan als je een 802.11 ac-router hebt.
    • Stel de DHCP-leasetijd van je wifi-router in op minstens 2 uur.
    • Zet je router op de energiebesparingsmodus (PSM). Ga naar Aanbevolen wifi-instellingen voor de volledige instructies.

Enkele oudere routers zijn niet geschikt voor Nest-producten. Soms kun je dit incompatibiliteitsprobleem oplossen door de software of firmware van de router te updaten.