Problemen oplossen wanneer de Nest-thermostaat geen verbinding meer heeft of als offline in de Nest-app wordt weergegeven

Hier volgen enkele stappen die je kunt uitvoeren als de Google Nest-thermostaat wel met het netwerk verbonden is geweest, maar herhaaldelijk de verbinding verbreekt of als Offline op de thermostaat of in de Nest-app wordt weergegeven.

Je kunt nog steeds de verwarming hoger of lager zetten

In de meeste gevallen, ook als de thermostaat offline is, kun je de verwarming nog wel hoger of lager zetten op de thermostaat. Dus is er een probleem met de verbinding, stel dan de temperatuur in door aan de thermostaatring te draaien. Zo zit je tijdens het oplossen van het probleem niet in de kou.

Als je niet thuis bent

Belangrijk: Voordat je het probleem probeert op te lossen, moet je fysiek toegang tot de thermostaat hebben. Als de thermostaat offline staat, kan hij geen signaal ontvangen om opnieuw op te starten. Wil je het probleem oplossen, dan moet je er zelf bij zijn of wachten tot hij automatisch opnieuw verbinding maakt.

De thermostaat volgt je temperatuurschema als hij offline gaat. Als je de thermostaat op Eco hebt gezet voordat je wegging, staat hij offline ook op Eco. De thermostaat blijft ook binnen de veiligheidstemperaturen om te voorkomen dat het in huis te warm of te koud wordt.

De thermostaat probeert automatisch opnieuw verbinding te maken

De thermostaat probeert regelmatig zelf opnieuw verbinding te maken met je netwerk. Als de thermostaat langere tijd in de Nest-app op offline blijft staan, kon hij niet opnieuw verbinding maken met het wifi-netwerk in je huis. Is het de thermostaat zelf niet gelukt om verbinding te maken, dan kun je de volgende stappen uitvoeren.

Opmerking: Mocht de thermostaat regelmatig de verbinding verliezen en weer herstellen, dan is dit vaak het gevolg van een wifi-storing of de instellingen op je router. Je kunt het beste eerst dat probleem oplossen.

De Nest-thermostaat opnieuw verbinden

Volg deze stappen om de thermostaat opnieuw te verbinden:

1. Controleer of het wifi-netwerk in huis goed werkt

De Nest-thermostaat maakt gebruik van het wifi-netwerk in je huis. Het is daarom een goed idee om eerst te controleren of je met een ander apparaat in huis wel online kunt gaan. Ga bijvoorbeeld naar nest.com om te kijken of de verbinding goed werkt. Gebruik je een telefoon, zorg er dan voor dat je niet per ongeluk je mobiele dataverbinding gebruikt om de verbinding te testen.

Tip: Zet je telefoon in de vliegtuigmodus en schakel vervolgens alleen wifi in. Zo weet je zeker dat je niet je mobiele dataverbinding gebruikt.

Kun je geen verbinding maken, probeer het dan voor de zekerheid nog een keer met een ander apparaat. Kun je met geen enkel apparaat verbinding maken, informeer dan bij je internetprovider of er een storing in jouw buurt is.

2. Controleer de status van de Nest-service

Klik hier om de status van de Nest-service te bekijken.

Als de Nest-service onbereikbaar is, wordt de thermostaat waarschijnlijk als Offline weergegeven. Mogelijk zie je ook de melding De Nest-service kan momenteel niet worden bereikt in de Nest-app.

Wacht tot de Nest-service weer bereikbaar is om te zien of de thermostaat weer online komt.

3. Controleer de versie van je Nest-app

Zorg dat je de nieuwste versie van de Nest-app op je telefoon of tablet hebt. Je kunt de app gratis downloaden in de  . Controleer of je de nieuwste versie hebt: ga naar de App Store en kijk of je de knop Werk bij ziet.

4. Controleer het batterijniveau van de Nest-thermostaat

Als de batterij van de thermostaat bijna leeg is, wordt de verbinding met internet verbroken.

Als je het batterijniveau wilt controleren, druk je op de thermostaatring om het menu Overzicht Instellingen   Technische informatie  Voeding te openen. Zoek de waarde op met het label Batterij.

Als het batterijniveau onder de 3,6 V komt, verbreekt de Nest-thermostaat de verbinding met wifi. Is de batterij bijna leeg, dan heb je mogelijk een probleem met de bedrading. Volg deze link voor een lijst met redenen waarom de batterij van de thermostaat bijna leeg is en enkele stappen die je kunt uitvoeren om het probleem op te lossen:

De batterij van mijn Nest-thermostaat is bijna leeg >

Als het batterijniveau weer 3,8 V is, probeert de thermostaat opnieuw verbinding met wifi te maken.

Is het batterijniveau al 3,8 V of hoger, dan heeft de thermostaat de verbinding niet verbroken omdat de batterij bijna leeg is. Ga in dit geval door met de stappen voor probleemoplossing hieronder.

5. Start de Nest-thermostaat opnieuw op

Als je de thermostaat opnieuw opstart, wordt de verbinding opnieuw ingesteld.

Druk op de thermostaatring voor het menu Overzicht  Instellingen   Resetten  Opnieuw opstarten  draai de ring tot je OK kunt selecteren.

6. Start de router opnieuw op

Als je de router opnieuw opstart, wordt de internetverbinding gereset. Heb je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd), dan moet je deze ook opnieuw opstarten.

Je kunt de router als volgt opnieuw opstarten:

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.

2. Wacht dertig seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.

3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.

Opmerking: Elke router is anders. Controleer daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor het opnieuw opstarten.

7. Ga na of er sprake is van een draadloze storing

Controleer de sterkte van het wifi-signaal en de pingsnelheid van de Nest-thermostaat. Aan de hand van deze waarden kun je mogelijk bepalen of er een storing is die verhindert dat de thermostaat verbinding maakt.

De signaalsterkte en pingsnelheid controleren:

Druk op de ring om het menu Overzicht  Instellingen    Technische informatie  Netwerk te openen. Zoek twee waarden op: pingsnelheid en signaalsterkte.

Opmerking: Als de melding Client niet verbonden in dit menu wordt weergegeven, controleer dan of er storingsbronnen zijn die het wifi-signaal beïnvloeden.

• Ping: Deze waarde geeft aan hoelang berichten nodig hebben om van de thermostaat naar Nest-servers te reizen en weer terug. De pingsnelheid moet lager zijn dan 1500 ms. Je kunt proberen de verbinding te verbeteren door bronnen voor wifi-storingen te verwijderen, zoals hieronder vermeld.

• Signaalsterkte: Signaalsterkte bestaat uit een schaal van 100 punten. Alles minder dan 50 geeft een zwakke verbinding aan.

Belangrijk: Is de pingsnelheid 0, dan is de Nest-thermostaat wel verbonden met het netwerk, maar communiceert hij niet met onze servers. Meestal zijn de firewallinstellingen van de router of andere netwerkinstellingen de oorzaak van dit probleem. Ga naar stap 8 voor meer informatie over routerinstellingen.

Controleer op bronnen voor wifi-storingen:

Is de pingsnelheid van de thermostaat hoger dan 1000 of de signaalsterkte lager dan 50, schakel dan alle apparaten uit die werken op de 2,4 GHz-frequentie. Controleer vervolgens de pingsnelheid en signaalsterkte opnieuw. De volgende apparaten kunnen problemen veroorzaken:

• Draadloze telefoons
  • Babyfoons
  • Magnetrons
  • Bluetooth-apparaten
  • Draadloze videoapparaten

Zie het onderstaande artikel voor meer informatie en stappen die je kunt uitvoeren om problemen met draadloze storingen op te lossen:

Wat is een draadloze storing en hoe kan ik die oplossen? >

8. Reset de netwerkinstellingen van de thermostaat

Druk op de ring voor het menu Overzicht en dan Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Resetten en dan Netwerk en dan Resetten en dan bevestig dat je de netwerkinstellingen wilt resetten.

Nadat je de netwerkinstellingen hebt gereset, moet je de thermostaat opnieuw met wifi verbinden via het menu Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Netwerk. Kies de naam van je wifi-netwerk en voer je wachtwoord in wanneer hierom wordt gevraagd.

Als de thermostaat nog steeds geen verbinding kan maken, controleer je de instellingen op je wifi-router of -toegangspunt. Je kunt ook wifi-versterkers uitschakelen, mocht je die hebben geïnstalleerd in je wifi-netwerk. Mogelijk lost dit het probleem op.

9. Controleer de instellingen van je wifi-router of -toegangspunt

Incompatibele instellingen op je wifi-router of -toegangspunt in huis kunnen ervoor zorgen dat de thermostaat de verbinding verbreekt of als Offline in de Nest-app wordt weergegeven.

Kinderbeveiliging of firewall

Een zeer streng afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren.

Raadpleeg de documentatie van je wifi-router of -toegangspunt om te zien hoe je een uitzondering voor de Nest-thermostaat kunt maken.

Als de thermostaat nog steeds geen verbinding kan maken nadat je de kinderbeveiliging hebt gecontroleerd of de firewall minder streng hebt ingesteld, controleer dan of je de juiste verbindingsinstellingen voor de thermostaat gebruikt. Volg deze link voor meer informatie:

Aanbevolen wifi-instellingen >

10. Controleer de lijst met incompatibele apparaten

Kan de Nest-thermostaat nog steeds geen verbinding met je wifi-thuisnetwerk maken nadat je de routerinstellingen hebt gecontroleerd, kijk dan of je router of modem misschien op de lijst met incompatibele apparaten staat.

Opmerking: Als je router op de lijst met niet-geschikte apparaten staat, kunnen sommige incompatibiliteitsproblemen nog steeds worden opgelost door de routerinstellingen te wijzigen of de firmware te updaten.

Routers die problemen kunnen veroorzaken als je een Nest-product of wifi-verbinding toevoegt >

Lukt het niet om een Nest-thermostaat aan de Nest-app toe te voegen, heb je problemen met een ander Nest-product of worden al je Nest-producten als Offline weergegeven, volg dan deze link:

Wifi- en andere verbindingsproblemen oplossen >