Problemen oplossen wanneer de Nest-thermostaat geen verbinding meer heeft of als offline in de Nest-app wordt weergegeven

Volg deze stappen als je Nest-thermostaat eerder verbinding had met je wifi-netwerk, maar vaak wegvalt of als offline wordt weergegeven in de Nest-app of op het scherm van de thermostaat.

Als de thermostaat geen stroom krijgt

Als de thermostaat wel stroom krijgt

• Je kunt het systeem met de thermostaat bedienen, maar niet met de app.
  • Volg de stappen in dit artikel om het probleem op te lossen.
  • Probeer de temperatuur met de thermostaat aan te passen, zodat je het niet koud krijgt terwijl je het probleem oplost.
  • Zelfs als de thermostaat offline is, volgt hij het temperatuurschema en de veiligheidstemperaturen.

De Nest-thermostaat opnieuw met wifi verbinden

• Je moet fysiek toegang tot de thermostaat hebben om het probleem op te lossen.
  • Ben je niet thuis, dan probeert de thermostaat automatisch regelmatig opnieuw verbinding met het wifi-netwerk te maken.
  • Als de thermostaat vaak de verbinding verliest en dan weer opnieuw verbinding maakt, is dat meestal het gevolg van de instellingen op de router of een wifi-storing.

1. Controleer of het wifi-netwerk in huis goed werkt

Controleer of je online kunt komen met een ander apparaat in je huis. Gebruik je een mobiele telefoon, dan schakel je eerst de vliegtuigmodus en dan wifi in, zodat je zeker weet dat je geen mobiele data gebruikt om je verbinding te testen.

Kun je geen verbinding maken, probeer het dan voor de zekerheid nog een keer met een ander apparaat. Kun je met geen enkel apparaat verbinding maken, informeer dan bij je internetprovider of er een storing in jouw buurt is.

2. Controleer de status van de Nest-service

Klik hier om de status van de Nest-service te bekijken.

Als de Nest-service is uitgevallen, zie je mogelijk 'De Nest-service is op dit moment onbereikbaar' in de Nest-app.

Wacht tot de Nest-service weer bereikbaar is om te zien of de thermostaat weer online komt.

3. Controleer of je de nieuwste versie van de app hebt

Zorg dat je de nieuwste versie van de Nest-app hebt. Ga naar   en tik op Updaten als er een nieuwe versie is.

4. Start de Nest-thermostaat opnieuw op

Als je de thermostaat opnieuw opstart, wordt de verbinding opnieuw ingesteld.

Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht  Instellingen   Resetten  Opnieuw opstarten  te openen. Draai de ring totdat je OK kunt selecteren.

5. Controleer het batterijniveau van de Nest-thermostaat

Als de batterij van de thermostaat bijna leeg is, wordt de verbinding met wifi verbroken. Zo raakt de batterij minder snel leeg en kun je het systeem blijven bedienen.

Als je het batterijniveau wilt controleren, druk je op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen. Druk dan op Instellingen   Technische informatie  Voeding. Zoek de waarde op met het label Batterij.

6. Start de router opnieuw op

Als je de router opnieuw opstart, wordt de internetverbinding gereset. Heb je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd), dan moet je deze ook opnieuw opstarten.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht dertig seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.

Opmerking: Elke router is anders. Controleer daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor het opnieuw opstarten.

7. Ga na of er sprake is van een draadloze storing

Controleer de sterkte van het wifi-signaal en de pingsnelheid van de Nest-thermostaat. Aan de hand van deze waarden kun je mogelijk bepalen of er een storing is die verhindert dat de thermostaat verbinding maakt.

De signaalsterkte en pingsnelheid controleren

Druk op de ring om het menu Overzicht te openen. Selecteer vervolgens  Instellingen    Technische informatie  Netwerk. Zoek twee waarden op: pingsnelheid en signaalsterkte.

Opmerking: Als de melding Client niet verbonden in dit menu wordt weergegeven, controleer dan of er storingsbronnen zijn die het wifi-signaal beïnvloeden.

• Ping: Deze waarde geeft aan hoelang berichten nodig hebben om van de thermostaat naar Nest-servers te reizen en weer terug. De pingsnelheid moet lager zijn dan 1500 ms. Je kunt proberen de verbinding te verbeteren door bronnen voor wifi-storingen te verwijderen, zoals hieronder vermeld.
    • Belangrijk: Is de pingsnelheid 0, dan is de Nest-thermostaat wel verbonden met het netwerk, maar communiceert hij niet met onze servers. Meestal zijn de firewallinstellingen van de router of andere netwerkinstellingen de oorzaak van dit probleem. Ga naar stap 8 voor meer informatie over routerinstellingen.
  • Signaalsterkte: Signaalsterkte bestaat uit een schaal van 100 punten. Alles minder dan 50 geeft een zwakke verbinding aan.

Controleer op bronnen voor wifi-storingen

Is de pingsnelheid van de thermostaat hoger dan 1000 of de signaalsterkte lager dan 50, schakel dan alle apparaten uit die werken op de 2,4 GHz-frequentie. Controleer vervolgens de pingsnelheid en signaalsterkte opnieuw. De volgende apparaten kunnen problemen veroorzaken:

• Draadloze telefoons
  • Babyfoons
  • Magnetrons
  • Bluetooth-apparaten
  • Draadloze videoapparaten

Zie het onderstaande artikel voor meer informatie en stappen die je kunt uitvoeren om problemen met draadloze storingen op te lossen:

Meer informatie over draadloze storingen en hoe je die kunt oplossen

8. Reset de verbinding van de thermostaat

Druk op het scherm van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.

1. Ga naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Resetten.
  2. Selecteer dan Netwerk of Accountverbinding en kies Resetten.
  3. Bevestig dat je de instellingen van je netwerk wilt Resetten.

De thermostaat verbinden met wifi:

1. Ga op de thermostaat naar Instellingen  Icoon van Nest-instellingen en dan Netwerk.
  2. Kies de naam van je wifi-netwerk en voer je wachtwoord in wanneer hierom wordt gevraagd.
  3. Als de thermostaat nog steeds geen verbinding kan maken, ga je naar stap 9 hieronder en controleer je de instellingen op de wifi-router of het toegangspunt. Je kunt ook wifi-versterkers uitschakelen, mocht je die hebben geïnstalleerd in je wifi-netwerk. Mogelijk lost dit het probleem op.

De thermostaat opnieuw aan de app koppelen:

1. Ga op de thermostaat naar Instellingen  Icoon van Nest-instellingen en dan Nest-app.
  2. Volg de aanwijzingen van de thermostaat.

9. Ouderlijk toezicht of firewall

• Ongeschikte instellingen op de wifi-router of het toegangspunt bij jou in huis kunnen ervoor zorgen dat de verbinding van de thermostaat met wifi wordt verbroken.
  • Een zeer streng afgestelde firewall of ouderlijk toezicht kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren.
  • Raadpleeg de documentatie van je wifi-router of -toegangspunt om te zien hoe je een uitzondering voor de Nest-thermostaat kunt maken.
  • Heb je de instellingen voor ouderlijk toezicht of de firewall veranderd en kun je de thermostaat nog steeds niet verbinden, controleer dan in de instellingen of de thermostaat verbinding met wifi in huis kan maken. Lees de aanbevolen wifi-instellingen voor meer informatie.

10. Controleer de lijst met niet-geschikte apparaten

Zelfs als je router op de lijst met niet-geschikte apparaten hieronder staat, kunnen sommige problemen nog steeds worden opgelost door de routerinstellingen te wijzigen of de software of firmware te updaten.

Wifi-routers die niet met Nest-producten werken