To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hoe een handmatige aanpassing van het schema van de Nest-thermostaat de functie Auto-Schema beïnvloedt

Nest Sense gebruikt de unieke functie Auto-Schema om een aangenaam temperatuurschema te ontwikkelen op basis van de temperatuuraanpassingen in je huis of bedrijf.

Hoe het werkt

Voor de functie Auto-Schema van de Google Nest-thermostaat wordt gebruikgemaakt van een reeks algoritmen en gewogen patroonherkenning om een temperatuurschema te maken. In het begin wordt elke aangebrachte aanpassing verwerkt in het schema. Maar na verloop van tijd voegt de thermostaat veranderingen alleen nog toe als er sprake is van een patroon.

In het begin luistert de Nest-thermostaat aandachtig naar elke verandering. Maar later, wanneer je schema is ingesteld en het eerste leermoment achter de rug is, moet je verschillende dagen op rij dezelfde aanpassing doen voordat het schema wordt aangepast.

Als je bijvoorbeeld besluit een half uur eerder op te staan en de thermostaat elke dag aanpast, leert de Nest-thermostaat dit nieuwe patroon en wijzigt hij automatisch de tijd waarop het systeem moet worden geactiveerd.

Lees ons artikel over de manier waarop Nest-thermostaten leren voor meer informatie over hoe de Nest-thermostaat automatisch een schema voor je maakt.

Je schema handmatig aanpassen

Als je wilt, kun je handmatig nieuwe gewenste temperaturen aan je schema toevoegen of bestaande temperaturen wijzigen of verwijderen. Nadat je het schema handmatig hebt gewijzigd, gaat Auto-Schema gewoon door met leren, maar wordt er rekening gehouden met de gewenste temperaturen die je handmatig hebt ingevoerd of aangepast.

Op de thermostaat

1. Druk op de ring en kies Schema icoon voor thermostaatschema.
  2. Draai de ring en druk om een tijd te kiezen waaraan je een nieuwe temperatuur wilt toevoegen of selecteer een bestaande temperatuur om aan te passen of te verwijderen.

Met de Nest-app

1. Kies de thermostaat die je wilt aanpassen.
  2. Selecteer Schema Schema-icoon in Nest-app.
  3. Kies een dag om een nieuwe temperatuur aan toe te voegen of om een bestaande temperatuur te wijzigen.
    • Als je een nieuwe temperatuur wilt toevoegen, tik je op Toevoegen en kies je vervolgens een tijd om een nieuwe temperatuur toe te voegen.
    • Als je een bestaande temperatuur wilt wijzigen, houd je een temperatuur ingedrukt. Veeg omhoog of omlaag om de temperatuur te wijzigen en veeg naar links of rechts om de tijd aan te passen.

Wat je moet weten over Auto-Schema

• Auto-Schema kiest temperaturen die minstens één keer door een persoon zijn ingevoerd.
  • Als je een paar dagen op rij vergelijkbare aanpassingen maakt, herkent Auto-Schema deze aanpassingen als een patroon en maakt op basis daarvan ideale temperatuurwaarden.
  • Auto-Schema gebruikt patroonherkenning om te bepalen of je een bepaalde temperatuur elke dag, elke weekdag of elke week op dezelfde dag wilt.
  • Temperatuurwijzigingen die je op de thermostaat of via de Nest-app aanbrengt, hebben hetzelfde effect op het schema.
  • Als je de door de Nest-thermostaat ingestelde temperatuur niet prettig vindt, kun je je thermostaat een nieuw schema laten aanleren door de ring een aantal keer te draaien tot hij de nieuwe temperatuur heeft geleerd. Je kunt ook het schema ook handmatig aanpassen.
  • Handmatige wijzigingen aan het schema worden niet aangepast door Auto-Schema.

Auto-Schema uitschakelen om een vast schema in te stellen

Als je een schema wilt instellen en de Nest-thermostaat dat schema vanaf nu precies wilt laten volgen, moet je Auto-Schema uitschakelen en een paar andere instellingen wijzigen.

De Nest-thermostaat gebruiken als programmeerbare thermostaat

Als je een Nest Thermostat E hebt, kun je kiezen uit Auto-Schema of Basisschema, een vooraf geprogrammeerd schema.

Meer informatie over het basisschema van de Nest Thermostat E