Hoe de Google Nest Cam automatisch opnieuw verbinding maakt met je wifi-netwerk

Google De Nest Cam onthoudt de gegevens van je wifi-netwerk en probeert automatisch de verbinding te herstellen als die onderbroken is geweest. Bijvoorbeeld na een stroomstoring of als de stekker een tijdje niet in het stopcontact heeft gezeten.

Iedereen heeft zo nu en dan problemen met de internetverbinding of het wifi-netwerk. Je apparaten, dus ook de Nest Cam, kunnen de verbinding met het wifi-netwerk tijdelijk verliezen als het netwerk overbelast is, er een stroomstoring is of je internetprovider een probleem heeft. In dat geval wordt de Nest Cam mogelijk als OFFLINE weergegeven in het startscherm van de Nest-app en ontvang je meestal ook een melding dat je camera geen verbinding meer heeft. Maar zolang de Nest Cam stroom heeft, blijft hij zoeken naar je wifi-netwerk. Nadat de Nest Cam je wifi-netwerk weer heeft gevonden, wordt de verbinding automatisch hersteld met behulp van de opgeslagen toegangsgegevens (netwerknaam en wachtwoord).

De camera heeft een intern videogeheugen waarin ongeveer vijf minuten aan videobeelden met een resolutie van 720p kan worden opgeslagen. Heb je een abonnement op Nest Aware en is de wifi-verbinding van de Nest Cam maar heel even onderbroken geweest terwijl de camera nog wel stroom kreeg, dan worden de videobeelden opgeslagen totdat de verbinding weer is hersteld. Als er weer verbinding is, probeert de camera de laatste vijf minuten video te uploaden naar je videogeschiedenis en tegelijkertijd nieuw beeldmateriaal vast te leggen en op te slaan.

In sommige gevallen moet je het wifi-netwerk handmatig opnieuw starten, zodat de camera en andere wifi-apparaten opnieuw verbinding kunnen maken. De meeste routers kun je opnieuw opstarten door de stekker uit het stopcontact te halen, dertig seconden te wachten en de stekker weer in het stopcontact te steken. Raadpleeg de documentatie van je router voor gedetailleerde instructies.

Als je het wachtwoord van de router wijzigt, verliest de camera de verbinding met je wifi-netwerk en kan vervolgens niet meer automatisch opnieuw verbinding maken. Je moet in dat geval de instellingen van de Nest Cam updaten met de nieuwe netwerknaam en het nieuwe wachtwoord. Mogelijk moet je ook enkele instellingen van de nieuwe router controleren of wijzigen.

Wat moet ik doen als ik mijn wifi-wachtwoord wijzig of een nieuwe wifi-router heb? >

Aanbevolen instellingen van wifi-routers voor Nest-producten >