To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Het wifi-netwerk van de camera en deurbel wijzigen

Als je het wachtwoord, de naam of de beveiligingsinstellingen van je wifi-netwerk wijzigt of een nieuwe router installeert, zorg je dat de wifi-gegevens in de Google Home- of Nest-app up-to-date zijn. Anders kan de Nest-camera of -deurbel geen verbinding maken met internet. Gebruik de app waarmee je de camera of deurbel hebt ingesteld.

Dezelfde naam en hetzelfde wachtwoord voor het netwerk gebruiken

De makkelijkste oplossing voor de meeste Nest-producten? Geef je wifi-netwerk dezelfde naam (SSID) en hetzelfde wachtwoord als voorheen. Dit werkt meestal ook als je een nieuwe wifi-router hebt gekocht, maar dan moeten de fabrieksinstellingen wel hetzelfde zijn.

Werkt het niet, of wil je de naam van het nieuwe netwerk of het nieuwe wachtwoord houden, dan update je de wifi-gegevens op alle Nest-producten afzonderlijk.

Met de Google Home-app

In de Home-app kun je wifi-gegevens voor camera's en deurbellen niet updaten. Zet het apparaat dus terug naar de fabrieksinstellingen en stel het opnieuw in de app in. In de meeste gevallen verwijder je je apparaat uit de app en voeg je het weer toe.

Belangrijk: Sla alle belangrijke videoclips op voordat je begint. Als je het apparaat uit de app verwijdert en de fabrieksinstellingen terugzet, raak je je videogeschiedenis kwijt.

Tip: Als je de camera hebt ingesteld in de Home-app (en de camera niet werkt met de Nest-app) en je je videogeschiedenis wilt behouden, verwijder je je apparaat niet uit de app. Zet je apparaat handmatig terug naar de fabrieksinstellingen en stel het in de Home-app in als een nieuw apparaat. Je hebt dan 2 versies van je apparaat in de Home-app: een met oudere video en een met nieuwe video.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van het apparaat Meer More menu Instellingen .
  4. Tik op Apparaat verwijderen.
  5. Wacht tot het apparaat is teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
  6. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
  7. Ga door om de camera of deurbel in te stellen met de nieuwe wifi-gegevens.

Met de Nest-app

In de Nest-app kun je de wifi-gegevens meestal updaten via bluetooth.

Ga naar dezelfde ruimte als je camera, zet bluetooth aan op je telefoon en volg de onderstaande stappen.

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Selecteer Informatie over je huis en daarna Help voor wifi-thuisnetwerk.
    • Opmerking: Als je Help voor wifi-thuisnetwerk niet kunt vinden, verwijder je de camera uit de app en voeg je deze weer toe met de nieuwe wifi-gegevens. Je videogeschiedenis gaat wel verloren. Sla daarom eerst belangrijke clips op voordat je de camera verwijdert.
  3. Selecteer de camera die je wilt updaten.
  4. Tik op Starten en dan Instellingen updaten.

Volg de instructies op het scherm. Scan de QR-code op de achterkant van de camera als dat wordt gevraagd.

Problemen met de wifi-update voor de Nest-app oplossen

Als de camera moet worden ingesteld via USB, als je 'Help voor wifi-thuisnetwerk' niet hebt gevonden of als de bovenstaande stappen niet werken, verwijder je de camera uit de app en voeg je deze weer toe met de nieuwe wifi-gegevens.

Belangrijk: Sla belangrijke clips op voordat je een camera uit de app verwijdert. Na verwijdering van een camera, wordt de hele opgenomen videogeschiedenis daarvan definitief verwijderd. Is je camera het enige apparaat dat onder een Google Nest Aware-abonnement valt, dan moet je de automatische verlenging stoppen (of een 1e generatie Nest Aware-abonnement opzeggen) voordat je de camera uit de app verwijdert.

Ga naar Videoclips en time-lapses maken, delen en bekijken voor meer informatie over hoe je videoclips opslaat.

1. Log in bij de Nest-app om de camera te verwijderen.
  2. Tik in het startscherm van de app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Tik op de camera die je wilt verwijderen.
  4. Scroll omlaag en selecteer Camera verwijderen.
  5. Hierna moet je je keuze bevestigen.
  6. Tik in het startscherm van de app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen om de camera weer toe te voegen.
  7. Tik op Product toevoegen . Volg de instructies in de app.

Meer informatie over hoe je je camera instelt via een computer

Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest-camera aan de Nest-app of een wifi-netwerk