Meer informatie over de automatische Geluidscheck van de Nest Protect

De 2e generatie Google Nest Protect kan elke maand automatisch zijn luidsprekers en sirene testen om te controleren of ze goed werken. De Nest Protect is de eerste rook- en koolmonoxidemelder voor in huis die zijn eigen luidspreker en sirene kan testen.

Een rookmelder moet je waarschuwen wanneer er rook wordt gedetecteerd, zodat je actie kunt ondernemen (als het alleen maar om aangebrande aardappelen gaat) of snel naar buiten kunt gaan als er gevaar is. Daarom zijn de luidspreker en sirene van je rookmelder net zo belangrijk als de rooksensor zelf. Maar negentig procent van alle mensen test zijn rookmelder slechts heel af en toe of misschien wel nooit (bron: NFPA). Daarom hebben we de Nest Protect zo gemaakt dat de luidspreker en sirene automatisch worden getest met een Geluidscheck.

Tijdens de Geluidscheck maakt de Nest Protect een kort geluid en luistert ernaar met zijn microfoon om te controleren of zijn luidspreker en sirene werken. De hele test duurt nog geen vijf seconden. Tik of klik op de onderstaande link om te horen hoe de Geluidscheck klinkt:

Luisteren naar de Geluidscheck >

Hoe de Nest Protect bepaalt wanneer hij een Geluidscheck uitvoert

Wanneer je de functie hebt ingeschakeld, wordt de Geluidscheck één keer per maand uitgevoerd. Je kunt in de Nest-app het gewenste tijdsbereik voor de test opgeven (bijvoorbeeld tussen 11:00 en 16:00 uur), zodat de test wordt uitgevoerd wanneer je waarschijnlijk niet thuis bent en je er geen last van hebt. Heb je meerdere Nest Protects, dan voeren ze allemaal tegelijk de Geluidscheck uit.

Als de Thuis/Afwezig-functie detecteert dat je thuis bent, wacht hij met de Geluidscheck totdat je weg bent.

Hoe je op de hoogte wordt gebracht van een Geluidscheck

Als je het ontvangen van Geluidscheck-meldingen hebt ingeschakeld en de Nest Protect verbonden is met wifi, ontvang je vijf minuten voordat de test wordt uitgevoerd een melding van de Nest-app. Je kunt de test volgens het schema laten uitvoeren, maar je kunt er ook voor kiezen de test over te slaan. Als je de Geluidscheck overslaat, wordt de test een maand later automatisch opnieuw uitgevoerd.

Wil je niet zo lang wachten, dan kun je altijd een Veiligheidscontrole uitvoeren. Hiermee wordt alles getest wat de Geluidscheck ook test, en meer.

Het schema en de meldingen van de Geluidscheck wijzigen of uitschakelen

Wanneer je voor het eerst een Nest Protect aan je account in de Nest-app toevoegt, word je gevraagd of je de Geluidscheck wilt inschakelen. Schakel je de functie in, dan wordt de Geluidscheck standaard uitgevoerd tussen 11:00 en 16:00 uur. Je kunt echter ook een andere tijd selecteren.

Nadat je alles hebt ingesteld, kun je de instellingen van de Geluidscheck altijd nog wijzigen met de Nest-app. Dat doe je zo:

1. Selecteer een Nest Protect in het startscherm van de Nest-app.

Opmerking: Wijzigingen in de Geluidscheck-instellingen van één Nest Protect zijn van toepassing op alle Nest Protects in huis.

2. Tik rechtsboven in het scherm op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen. Kies vervolgens Geluidscheck in de lijst.

3. Stel onderaan het scherm de gewenste tijd in voor de Geluidscheck.

Wil je helemaal geen Geluidscheck uitvoeren, schakel dan Maandelijkse Geluidscheck toestaan uit.

Je kunt ook Melding op Uit zetten als je geen bericht wilt ontvangen voordat er een Geluidscheck wordt uitgevoerd.

Wijzigingen in het menu van de Geluidscheck zijn van toepassing op alle Nest Protects in je huis.

Wat moet je doen als de Geluidscheck een probleem detecteert?

Als de Geluidscheck niet kan controleren of de luidspreker en de sirene van een Nest Protect werken, ontvang je een melding op je mobiel over de melder die je aandacht vereist en licht de Nest Protect tijdens de Nachtwacht geel op.

Je moet zo snel mogelijk een Veiligheidscontrole uitvoeren om te controleren of alle Nest Protects kunnen spreken en hun alarm kunnen laten horen. Het is belangrijk na te gaan of je alle Nest Protects in huis kunt horen. Hoor je geen gesproken bericht of werkt de sirene niet tijdens de Veiligheidscontrole, vervang dan onmiddellijk de Nest Protect en neem telefonisch contact op met de Nest-ondersteuning.

Opmerking: Als de luidspreker van je Nest Protect niet werkt, hoor je zijn stem niet tijdens een Let op-melding of een Noodalarm, maar werkt de sirene nog wel tijdens een Noodalarm.

Als een Nest Protect als offline wordt vermeld of geen resultaten doorgeeft, zijn er mogelijk problemen met de wifi- of internetverbinding. Of misschien staan je Nest Protects te ver (meer dan 15 meter) uit elkaar om verbinding te maken. Zie het onderstaande artikel met tips om dit soort problemen op te lossen:

Problemen met de wifi-verbinding van de Nest Protect oplossen >

Nest ontvangt geen opnamen van de Geluidscheck

Het geluid van de Geluidscheck wordt niet verzonden naar of opgeslagen op de servers van Nest. Tijdens de Geluidscheck luistert de microfoon van je Nest Protect nog geen vijf seconden naar het alarm.

Meer informatie over het privacybeleid van Nest >

De Geluidscheck werkt alleen op 2e generatie Nest Protects

De 1e generatie Nest Protect kan geen Geluidscheck uitvoeren omdat deze melders geen ingebouwde microfoon hebben. Je kunt de luidspreker en sirene testen door een handmatige Veiligheidscontrole uit te voeren en te luisteren naar de stem en het alarm.