Hoe Nest-camera's opgenomen videobeelden opslaan

Alle Google Nest-camera's en -deurbellen kunnen videobeelden uploaden en beveiligd opslaan in de cloud, waar ze worden beschermd tegen diefstal en schade. Nadat de videobeelden van de camera beveiligd zijn geüpload, kun je ze op elk moment bekijken. De camera kan alleen videobeelden naar de cloud uploaden als deze is verbonden met wifi en de Nest-service.

De verbinding van camera's kan om verschillende redenen worden verbroken. Er kan bijvoorbeeld een probleem zijn met je internetservice of router, de stroom bij je thuis kan zijn uitgevallen of misschien is de camera niet is aangesloten op een stopcontact.

De Nest Cam (batterij) en de Nest Doorbell (batterij) bieden een back-up voor video-opslag, zodat ze ook offline gebeurtenissen kunnen blijven opnemen. De opnamen worden opgeslagen in het interne geheugen en zodra de verbinding met de Nest-service is hersteld, worden de videobeelden geüpload naar de cloud. Zo kun je ook zien wat er is gebeurd toen de camera offline was.

Meer informatie over lokale video-opslag

Hieronder vind je meer informatie over hoe lokale video-opslag werkt als je camera of deurbel op batterijvoeding offline is:

• Als de camera of deurbel op batterijvoeding offline is, heeft deze genoeg intern geheugen om maximaal 1 uur aan opgenomen gebeurtenissen op te slaan.
  • Als je instellingen voor een hogere videokwaliteit gebruikt of als er meer activiteit is, raakt het interne geheugen sneller vol.
  • Als de camera de back-upbatterij gebruikt, wordt de instelling voor de maximale lengte van de videoclip gevolgd. Dit betekent dat als je camera een gebeurtenis opneemt, de opname wordt afgekapt en de clip wordt opgeslagen terwijl de gebeurtenis nog bezig is.
  • Als je Nest Cam (batterij) is aangesloten op een voedingsbron en een abonnement op 24/7 videogeschiedenis heeft, wordt er ongeveer 8 minuten continu opgenomen voordat er wordt overgeschakeld naar de gebeurtenisopname.
  • Uit veiligheidsoverwegingen is het interne geheugen van de camera niet toegankelijk.
  • Als de camera volledig wordt uitgezet (bijvoorbeeld omdat de batterij niet is opgeladen of zeer warm is), kan de camera geen gebeurtenissen opnemen en opslaan in het interne geheugen.

Als de camera of deurbel op batterijvoeding werkt

• Lokaal opgeslagen video wordt geüpload naar de cloud en verwijderd uit het interne geheugen van de camera.
  • De app stuurt een pushmelding als de camera weer online is.
  • Opgenomen gebeurtenissen die je hebt gemist, zie je in de feed van de Home-app.

Opslag van gebeurtenisgeschiedenis of 24/7 videogeschiedenis

Met een abonnement op videogeschiedenis van gebeurtenissen slaat je camera alleen clips in de cloud op als deze belangrijke geluiden of beweging waarneemt. Met 24/7 videogeschiedenis slaat je camera alle beelden op in de cloud op elk moment dat deze is aangesloten op een stroomvoorziening en video streamt.

Of je camera videobeelden kan opnemen en opslaan via gebeurtenisgeschiedenis of 24/7 videogeschiedenis en hoeveel dagen de video wordt opgeslagen in de cloud, is afhankelijk van het volgende:

• Welk model Nest-camera of -deurbel je hebt
  • Of je een Nest Aware-abonnement hebt