Meer informatie over Lichtpad en het wijzigen van de instellingen

Basisinformatie over Lichtpad

• Met Lichtpad hoef je niet meer in het duister te tasten. Dit is ideaal voor plekken in huis waar je wel wat extra licht kunt gebruiken.
  • Lichtpad is vergelijkbaar met een nachtlampje dat gaat branden wanneer je langs je Google Nest Protect loopt en uitgaat als je verder bent gelopen.
  • Lichtpad gebruikt ledlampen met een hoog rendement die minder energie verbruiken dan gewone gloeilampen. Je batterijen worden zo ontzien en er wordt geen energie verspild.

Wanneer Lichtpad wel of niet wordt ingeschakeld

• Lichtpad is ontworpen om op te lichten in donkere kamers en gangen. Maar als er genoeg licht is om je weg te vinden, blijft Lichtpad meestal uit.

• De Nest Protect detecteert wanneer je voorbijloopt en verlicht de ruimte met zacht wit licht zodat je makkelijker de weg kunt vinden. Tien seconden nadat je voorbij bent, wordt Lichtpad weer uitgeschakeld.

• Lichtpad wordt alleen ingeschakeld als de ruimte een tijdje donker is geweest (meestal een paar seconden). Omdat het altijd even duurt voordat je ogen gewend zijn aan het donker, wordt Lichtpad niet direct ingeschakeld wanneer je het licht uitdoet.

• Als je een Nest Protect op netvoeding (230 V) hebt, kun je Lichtpad zo instellen dat deze functie altijd is ingeschakeld. Zo blijft Lichtpad ook gedurende de dag ingeschakeld.

• Als Lichtpad niet wordt ingeschakeld, is er mogelijk te veel licht in de ruimte of zijn de batterijen in je Nest-product bijna leeg. Zo kan de batterij van je Nest Protect en Detect langer mee en blijf je zo lang mogelijk veilig.

Lichtpad gebruiken als je huisdieren hebt

Lichtpad werkt op beweging van jou en je huisdieren. De activiteitssensoren van Protect en Detect zoeken naar aanwezigen in de ruimte en daaronder vallen ook huisdieren. Je kunt Lichtpad altijd uitschakelen via de Nest-app als de functie wordt ingeschakeld wanneer je dit liever niet wilt.

De werking van Lichtpad in andere Nest-producten

Lichtpad is anders geoptimaliseerd voor de Nest Protect en Detect op batterijen om de batterijen te sparen. Dit zijn de verschillen:

Product Hoe het werkt
Protect op batterijen

Aan: Lichtpad wordt ongeveer vijf seconden ingeschakeld
wanneer je voorbijloopt.

Uit: Lichtpad wordt niet ingeschakeld.

Protect op netvoeding

Aan: Lichtpad wordt ongeveer tien
seconden ingeschakeld wanneer je voorbijloopt.

Altijd aan: Als je de optie 'Altijd aan' kiest,
wordt Lichtpad ingeschakeld wanneer het donker wordt.
Als de ruimte meer wordt verlicht, wordt de functie uitgeschakeld.
Je hoeft dus niet voorbij te lopen om Lichtpad in te schakelen. Deze optie
is zeer geschikt voor een kinderkamer of een plek met weinig licht, zoals het
trapgat.

Uit: Lichtpad wordt niet ingeschakeld.

De instellingen van Lichtpad voor Nest Protect wijzigen

1. Tik op het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  2. Selecteer de Nest Protect waarvan je instellingen wilt wijzigen.
  3. Als je de helderheid van Lichtpad wilt aanpassen, selecteer je Helderheid. Kies dan uit Laag, Gemiddeld of Hoog.

• Als je Lichtpad in of uit wilt schakelen, selecteer je Nest Sense en vervolgens Lichtpad.

• Je kunt Lichtpad vervolgens instellen op Aan of Uit.

• Als je een Nest Protect op netvoeding hebt, kun je ook de optie Altijd aan kiezen.

Belangrijk: De gekozen helderheid en instellingen voor aan/uit worden ook toegepast op het licht van Nachtwacht. Maar zelfs als het licht is ingesteld op 'Uit', blijft de Nest Protect zichzelf testen en kun je via de Nest-app zien of alles in orde is en of er problemen zijn.

4. Wijzigingen in de Lichtpad-instellingen van de Nest Protect worden binnen een dag van kracht als je een Nest Protect op batterijen hebt en binnen een uur als je een Nest Protect op netvoeding hebt. Je ziet een klokpictogram in de app die aangeeft dat de wijziging in behandeling is.

Als je de instellingen van Lichtpad meteen wilt updaten, druk je één keer op de knop op de Nest Protect.

Als je de helderheid aanpast, heeft dit invloed op de levensduur van de batterijen van de Nest Protect. We hebben de helderheid van het licht van de Nest Protect getest om er zeker van te zijn dat hij zo goed mogelijk presteert en tegelijkertijd de batterijen zo veel mogelijk spaart. De standaardinstelling is in principe helder genoeg om je bij te schijnen in het donker zonder dat de batterijen er snel leeg door raken.

Opmerking: De verwachte houdbaarheid van de ledlampen met lange levensduur overschrijdt de houdbaarheid van de Nest Protect (zeven jaar voor de 1e generatie Nest Protect en tien jaar voor de 2e generatie). Lichtpad gaat dus net zo lang mee als je Nest Protect.