To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Lichtpad

• Met Lichtpad hoef je niet meer in het duister te tasten. Het is ideaal voor plekken in huis waar je wel wat extra licht kunt gebruiken.
  • Lichtpad is vergelijkbaar met een nachtlampje dat gaat branden als je langs je Google Nest Protect of Detect loopt en uitgaat als je verder bent gelopen.
  • Lichtpad gebruikt ledlampen met een hoog rendement die minder energie verbruiken dan gewone gloeilampen. Je batterijen worden zo ontzien en er wordt geen energie verspild.

Wanneer Lichtpad aangaat

• Lichtpad is ontworpen om op te lichten in donkere ruimtes en gangen. Maar als er genoeg licht is om je weg te vinden, blijft Lichtpad meestal uit.
  • De Protect en Detect weten wanneer je voorbijloopt en verlichten de ruimte met zacht wit licht zodat je makkelijker de weg kunt vinden. 10 seconden nadat je voorbij bent, gaat Lichtpad weer uit.
  • Als je een Nest Protect op netvoeding hebt, kun je Lichtpad zo instellen dat deze functie altijd aanstaat. Lichtpad blijft dan actief zolang de ruimte donker is.
  • Lichtpad gaat alleen aan als de ruimte een tijdje donker is geweest (meestal een paar seconden). Omdat het altijd even duurt voordat je ogen gewend zijn aan het donker, gaat Lichtpad niet direct aan als je het licht uitdoet.
  • Als Lichtpad niet aangaat, is er misschien te veel licht in de ruimte of zijn de batterijen in je Nest-product bijna leeg. Zo gaat de batterij van je Nest Protects en Detects langer mee en blijf je zo lang mogelijk veilig.

Lichtpad gebruiken als je huisdieren hebt

Lichtpad werkt op beweging van jou en je huisdieren. De activiteitssensoren van de Protect en Detect zoeken naar aanwezigen in de ruimte en daaronder vallen ook huisdieren. Je kunt Lichtpad altijd uitzetten via de Nest-app als de functie aangaat wanneer je dit liever niet wilt.

De werking van Lichtpad in verschillende Nest-producten

Lichtpad is anders geoptimaliseerd voor de Nest Protect en Detect op batterijen, om de batterijen te sparen. Dit zijn de verschillen:

Product Hoe het werkt
Protect op batterijen

Aan:: Lichtpad gaat ongeveer 5 seconden aan als je voorbijloopt.

Uit: Lichtpad gaat niet aan.

Protect op netvoeding

Aan: Lichtpad gaat ongeveer 10 seconden aan als je voorbijloopt.

Altijd aan: Kies je voor Altijd aan, dan gaat Lichtpad aan als het donker wordt en weer uit als het licht wordt in de ruimte. Je hoeft dus niet voorbij te lopen om de functie aan te zetten. Deze optie is zeer geschikt voor een kinderkamer of een plek met weinig licht, zoals het trapgat.

Uit: Lichtpad gaat niet aan.

Detect

Aan:: Lichtpad gaat ongeveer 5 seconden aan als je voorbijloopt.

Uit: Lichtpad gaat niet aan.

De Lichtpad-instellingen van de Nest Protect wijzigen

Als je de helderheid aanpast, heeft dit invloed op de levensduur van de batterijen van de Nest Protect. We hebben de helderheid van het licht van de Nest Protect getest om er zeker van te zijn dat deze zo goed mogelijk presteert en tegelijkertijd de batterijen zo veel mogelijk spaart. De standaardinstelling is in principe helder genoeg om je bij te schijnen in het donker zonder dat de batterijen er snel leeg door raken.

Opmerking: De verwachte houdbaarheid van de ledlampen met lange levensduur overschrijdt de houdbaarheid van de Nest Protect (7 jaar voor de 1e generatie Nest Protect en 10 jaar voor de 2e generatie). Lichtpad gaat dus net zo lang mee als je Nest Protect.

1. Tin in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Scroll omlaag en selecteer de Nest Protect waarvan je instellingen wilt wijzigen.
  3. Als je de helderheid van Lichtpad wilt aanpassen, selecteer je Helderheid. Kies dan Laag, Gemiddeld of Hoog.
    Als je Lichtpad wilt aan- of uitzetten, selecteer je Nest Sense en dan Lichtpad.
    • Je kunt Lichtpad daarna instellen op Aan of Uit.
    • Als je een Nest Protect op netvoeding hebt, kun je ook de optie Altijd aan kiezen.
    • Belangrijk: De gekozen helderheid en instellingen voor aan/uit worden ook toegepast op het licht van Nachtwacht. Maar zelfs als het licht is ingesteld op Uit, blijft de Nest Protect zichzelf testen en laat de Nest-app je weten of alles in orde is en of er problemen zijn.
  4. Wijzigingen in de Lichtpad-instellingen van de Nest Protect worden binnen een dag van kracht als je een Nest Protect op batterijen hebt en binnen een uur als je een Nest Protect op netvoeding hebt. Een klokicoon in de app geeft aan dat de wijziging in behandeling is.

Als je de instellingen van Lichtpad meteen wilt updaten, druk je één keer op de knop op de Nest Protect.

De Lichtpad-instellingen van de Nest Detect wijzigen

De functie Lichtpad van de Nest Detect staat standaard uit, zodat de batterijen langer meegaan. Je kunt Lichtpad tijdens de eerste installatie niet aanzetten. Na de installatie kun je de instellingen altijd in de Nest-app aanpassen. Houd er wel rekening mee dat dit gevolgen heeft voor de batterijduur.

1. Tin in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Selecteer de Detect waarvoor je de instellingen wilt wijzigen.
  3. Tik op Lichtpad om de functie aan of uit te zetten.
  4. Tik in het menu Helderheid op Laag, Gemiddeld of Hoog.

Het duurt een paar minuten voordat de instellingen van Lichtpad voor de Detect zijn aangepast.

Opmerking: Als je de instellingen van de functie Lichtpad voor de Detect wijzigt, worden deze aanpassingen alleen op dat apparaat doorgevoerd. Je kunt elke Detect in je huis dus apart instellen. Herhaal gewoon de bovenstaande stappen voor de andere Detects.