De Nest-app op een Mac of Windows-computer gebruiken

De Nest-app ziet er op een computer een beetje anders uit. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de app
op een Mac of Windows-computer gebruikt. Enkele geavanceerde functies zijn alleen beschikbaar in de
computerversie van de app, maar andere functies zijn om veiligheidsredenen uitgeschakeld in de
computerversie.

We hebben de computerversie van de Nest-app geoptimaliseerd om het grotere scherm en de muis beter
te benutten. Als je gewend bent aan de Nest-app op een smartphone of tablet, zul je dus een paar verschillen
opmerken.

De Nest-app op een computer gebruiken

Je hoeft niets te installeren op je Mac of Windows-computer.

Open gewoon de webbrowser (Chrome, Safari, Internet Explorer of Firefox)
op je computer en ga naar home.nest.com.

Het menu Instellingen openen

Vanuit het startscherm:

1. Klik rechtsboven op je foto (of op het algemene
     pictogram manage account icon als je geen foto hebt toegevoegd).
  2. Selecteer Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen in het menu dat wordt geopend.
Web app settings

Als je al op een product hebt geklikt:

1. Selecteer Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen rechtsboven om de specifieke instellingen van het product te bekijken.
    Of klik links op het scherm op je foto (of het algemene pictogram manage account icon als je geen foto hebt toegevoegd) en
    selecteer Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen om je account te beheren.

Je account beheren en je berichten bekijken

Op een smartphone of tablet tik je op het startscherm op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen om je account te beheren en tik
je op Menu Nest menu icon. om je berichten te bekijken.

Op een computer volg je in plaats daarvan de onderstaande stappen.

Vanuit het startscherm:

1. Klik rechtsboven op je foto (of op het algemene
    pictogram manage account icon als je geen foto hebt toegevoegd).
  2. Selecteer Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen om je account en andere instellingen
    te beheren.

Selecteer Berichten Nest app email icon om je berichtengeschiedenis
    te bekijken.
Web app menu
Als je al op een product hebt geklikt (als dit geen camera
is):
  1. Klik aan de linkerkant van het scherm op je foto
    (of op het algemene pictogram manage account icon als je geen foto hebt
    toegevoegd).
  2. Selecteer Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen om je account en andere instellingen
    te beheren. Selecteer Berichten Nest app email icon om je berichtengeschiedenis
    te bekijken.
Web app menu

Overschakelen naar een ander huis

Als je meerdere huizen in je account hebt, kun je als volgt overschakelen naar een ander huis.

Vanuit het startscherm:

1. Klik rechtsboven op je huis Nest menu icon. .
  2. Selecteer het huis waarnaar je wilt overschakelen
    in het menu dat verschijnt.
Web app settings
Als je al op een product hebt geklikt (als dit geen camera
is):
  1. Klik aan de linkerkant van het scherm op je
    foto
    (of op het algemene pictogram manage account icon als je geen
    foto hebt toegevoegd).
  2. Selecteer het huis waarnaar je wilt overschakelen
    in het menu dat verschijnt.
Web app menu

Je Nest-producten bekijken en beheren

In het startscherm op home.nest.com kun je op een product klikken om de gedetailleerde weergave te openen.
Vanaf dat punt is de interface vrijwel hetzelfde als die van de Nest-app op je smartphone of
tablet. Scroll omlaag om tabbladen voor productspecifieke opties te zien, inclusief het tabblad Instellingen.

Er kunnen een paar verschillen zijn, zoals functies die alleen beschikbaar zijn
op een computer. Hieronder vind je meer informatie over die functies.

Verschillen in de computerversie

Het startscherm ziet er ongeveer net zo uit als in de Nest-app op een smartphone of tablet.
De Nest-producten zijn geordend op basis van het label 'waar'.

Web app home

Nadat je op een product hebt geklikt, schuift het startscherm naar links en wordt de rest van het scherm
door het product gevuld.

Web app protect

Acties die je alleen kunt uitvoeren op een computer

Er zijn een paar acties die je alleen kunt uitvoeren op een computer. Je kunt voor het volgende niet
de Nest-app op je smartphone of tablet gebruiken.

Nest Cam, Nest Hello of Dropcam

Als je een Google Nest Cam, Google Nest Hello of Dropcam hebt, kun je bepaalde acties alleen uitvoeren via home.nest.com op een computer:

Afgezien van deze functies kun je met de Nest-app op een smartphone of tablet al je Nest-producten
bekijken en beheren zoals je ook op een computer zou doen.

Acties die je niet kunt uitvoeren op een computer

Hier zijn enkele functies die niet beschikbaar zijn in de Nest-app op een computer.

Nest Secure (inclusief Guard en Detect)

Sommige Google Nest Secure-functies zijn uitgeschakeld op een computer. De volgende acties kun je bijvoorbeeld niet uitvoeren:

• Je systeem inschakelen of uitschakelen
  • Iemands toegangscode wijzigen
  • Abonnementen beheren, zoals mobiele back-up en professioneel toezicht

Je kunt echter wel het volgende doen:

• Het huidige beveiligingsniveau bekijken (Uit, Thuis en bewaken of Afwezig en bewaken)
  • De status van al je sensoren bekijken, inclusief bijvoorbeeld een bijna lege batterij in een Google Nest
    Detect)
  • Bepaalde instellingen wijzigen
  • Technische info bekijken (softwareversie, enzovoort)

Nest x Yale slot

De meeste functies van het Google Nest × Yale slot zijn uitgeschakeld op een computer. De volgende acties kun je bijvoorbeeld niet uitvoeren:

• De deur vergrendelen en ontgrendelen
  • Een toegangscode bekijken of wijzigen
  • Instellingen wijzigen voor Automatisch vergrendelen, Vergrendelen met één tik en Privacymodus
  • Vergrendelingsgeschiedenis bekijken

Je kunt echter wel een paar dingen doen:

• Bekijken of het slot is vergrendeld of ontgrendeld
  • Je instellingen voor het ontvangen van meldingen wijzigen
  • De locatienaam van het slot wijzigen

Nest Protect

Je kunt de Nest-app op een smartphone gebruiken om rook- en koolmonoxidewaarschuwingen uit te zetten op een 2e
generatie Nest Protect. Maar je kunt dit niet op de computer doen. Meer informatie
over het uitzetten van het alarm van de Nest Protect vind je in het volgende artikel:

Het alarm van de Nest Protect uitzetten >

Nest-camera's en videodeurbellen

Als je een abonnement op Google Nest Aware hebt, kun je videoclips maken en de opgenomen beelden downloaden
en delen. Je kunt dit doen op een computer en een smartphone,
maar in beide gevallen werkt het net iets anders. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Videoclips maken, delen en bekijken >

Functies gebruiken die niet beschikbaar zijn op een computer

Als je een van de bovenstaande handelingen wilt uitvoeren, moet je de Nest-app op een smartphone of tablet gebruiken.