To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Home voor het web en de web-app van Nest

De webversies van de Google Home- en Nest-app zijn geoptimaliseerd om het grotere scherm en de muis van je computer optimaal te benutten. Je kunt bijvoorbeeld automatiseringen bewerken met de scripteditor, livestreams van meerdere Nest-camera's tegelijk bekijken of de livestream op de achtergrond afspelen terwijl je ergens anders aan werkt.

Google Home voor het web

Gebruik een webbrowser zoals Chrome om Nest-camera's en -deurbellen te bekijken die je in de mobiele Home-app hebt. Je kunt Google Home voor het web openen op een computer of mobiel apparaat.

Zet je Nest-account over naar een Google-account om Google Home voor het web te gebruiken met apparaten die oorspronkelijk met de Nest-app zijn ingesteld.

Aan de slag

1. Ga naar home.google.com in een browser die WebRTC en Media Source Extensions (MSE) ondersteunt.
  2. Log in op het Google-account waarmee je je apparaten beheert in de mobiele app.

Als je bent uitgelogd sinds je laatste bezoek, selecteer je Naar Google Home om opnieuw in te loggen.

Opmerking: Internet Explorer ondersteunt Google Home voor het web niet. Op iPhones en iPads ondersteunt Google Home voor het web geen camera's die oorspronkelijk zijn ingesteld met de Nest-app. Daarom worden oudere camera's, zoals de Nest Cam (1e generatie), misschien niet getoond.

Schakelen tussen accounts en huizen

• Als je wilt uitloggen of wilt overschakelen naar een ander account, selecteer je je Google-accountprofiel Account icon.
  • Als je wilt overschakelen naar een ander huis, selecteer je de naam van het huidige huis.

Deelnemen aan de openbare preview of deze verlaten

Met de openbare preview krijg je vroege toegang tot de nieuwste functies van de Google Home-app voordat ze algemeen beschikbaar komen. Deelnemers kunnen de nieuwe functies uitproberen en feedback geven, zodat Google verbeteringen kan blijven aanbrengen voordat de functies voor iedereen worden vrijgegeven.

Je kunt op elk moment deelnemen aan de openbare preview of deze verlaten.

1. Ga naar home.google.com en log in.
  2. Selecteer Openbare preview .
  3. Selecteer Deelnemen aan de openbare preview of Openbare preview verlaten.

Als je deelneemt aan de openbare preview op Google Home voor het web, heb je ook toegang tot de openbare previewfuncties in de Google Home-app en Google Home voor Wear OS.

Meer informatie over de Openbare preview voor de Google Home-app

Praten in 2 richtingen

Zorg voordat je praten in 2 richtingen gebruikt dat microfoonrechten voor home.google.com aanstaan in de webbrowserinstellingen.

Als je via je camera of deurbel met iemand wilt praten of wilt luisteren, druk je op het microfoonicoon terwijl je de stream van de camera bekijkt of reageert als er op de deurbel wordt gedrukt. De microfoon gaat automatisch uit als je overschakelt naar een nieuw browsertabblad of na 2 minuten inactiviteit.

Indicatoren voor batterijduur

Klik op het batterij-icoon voor meer informatie over de batterij, zoals de resterende dagen aan batterijduur, de oplaadstatus en de geschatte tijd totdat de batterij volledig is opgeladen.

Camera's beheren

Klik op Camera's om je camera's te bekijken. Elke gekoppelde camera verschijnt als tegel in de rasterweergave. Als je een grotere weergave wilt openen voor een specifieke camera, klik je op de bijbehorende tegel.

De live videostream van de Nest Cam (batterij) en Nest Doorbell (batterij) stopt automatisch na 5 minuten om energie te besparen. Opmerking: De live video van de deurbel stopt ook als deze is aangesloten op een stroomvoorziening. Als de camera is bevestigd en is aangesloten op de stroomvoorziening in je huis, gaat de livestream door.

Tik op Live kijken om de livestream opnieuw te starten.

Meerdere camera's tegelijk bekijken en bedienen

Als je voor het eerst inlogt bij Google Home voor het web, toont het scherm de live feed van alle Nest-camera's in je huis.

Voor elke camera op het scherm kun je ook het volgende bekijken:

• Naam en locatie
  • Status: aan, uit, offline of inactief (alleen camera's op batterijen)

Zo bedien je één camera:

• Zet bovenaan de camerafeed aan of uit .
  • Selecteer Live video als je de livestream van een inactieve camera wilt starten.

Zo zet je alle camera's aan of uit:

1. Selecteer Meer .
  2. Selecteer Alle camera's aanzetten of Alle camera's uitzetten.

Meer informatie over een specifieke camera krijgen

Als je een grotere weergave wilt openen voor een specifieke camera, selecteer je de naam van de camera of de live feed. Het scherm toont de geselecteerde camerafeed en een dropdownmenu met een lijst met al je camera's.

In de feed van de camera kun je het volgende doen:

• De status checken
  • De camera aanzetten of live video starten
  • De video uitvouwen tot volledig scherm en weer samenvouwen tot de lijstweergave
  • Inzoomen en uitzoomen tijdens een livestream
  • Het geluid tijdens een livestream uitzetten en weer aanzetten
  • Het batterijpercentage checken (alleen camera's op batterij)
  • Een scherm-in-scherm-venster openen
Videogeschiedenis bekijken

Opmerking: Videogeschiedenis is alleen beschikbaar voor nieuwere camera's en deurbellen (geïntroduceerd in 2021 of later) die zijn ingesteld in de Home-app en voor oude camera's die zijn overgezet naar de Google Home-app. Meer informatie over hoe je apparaten overzet

Als je de opgenomen videogeschiedenis van een specifieke camera wilt bekijken, selecteer je de naam van de camera of de live feed. Aan de ene kant van het scherm staat de videogeschiedenis van de camera en aan de andere kant de live feed.

• Als je videogeschiedenis van gebeurtenissen hebt, krijg je een lijst met alle gebeurtenissen die door je camera zijn vastgelegd. De tijd tussen opgenomen gebeurtenissen als er geen activiteit is, wordt getoond als gaten in de tijdlijn.
    • Als je 24/7 videogeschiedenis hebt, krijg je een volledige tijdlijn van de geschiedenis van je camera. Activiteit die door je camera wordt waargenomen, verschijnt als stippen op je tijdlijn.

Voor elke opgenomen gebeurtenis heeft de tijdlijn een voorbeeldafbeelding en informatie over het type gebeurtenis.

Bedieningselementen voor videogeschiedenis

• Klik op een gebeurtenis om de opgenomen video af te spelen. Klik op Live video om terug te gaan naar de live feed.
  • Als je naar een vorige of volgende gebeurtenis wilt gaan in de tijdlijnweergave, klik je op Vooruit of Terug .
  • Klik op Onderbreken .
  • Als je afspraken van een specifieke datum wilt checken, klik je op Agenda en dan selecteer de gewenste datum.

Videofragmenten maken en downloaden

Je kunt alleen aangepaste fragmenten maken van camera's op netvoeding met 24/7 videogeschiedenis. Voor camera's op batterijen maakt de app een fragment voor je.

Je kunt fragmenten van maximaal 5 minuten maken.

1. Ga naar home.google.com en log in.
  2. Selecteer de camera waarmee de gewenste video is opgenomen.
  3. Klik op de gebeurtenis waarvan je een fragment wilt maken.
  4. Klik op Een fragment opslaan .
  5. De app maakt een standaard fragmentduur op basis van de gebeurtenisduur.
    • Verplaats het begin- en eindpunt van het fragment om een langer of korter fragment te maken.
    • Klik op de knop Afspelen voor een voorbeeld van je fragment.
    • Klik op Naam van fragment om de naam van het fragment te wijzigen.
  6. Selecteer Fragment opslaan om het videofragment op te slaan op je computer. Daarna kun je het videofragment delen via e-mail of andere apps.

Videobeelden van de camera bekijken terwijl je andere browsertabbladen gebruikt

Geef de live weergave van je camera weer in een klein, zwevend SIS-venster (scherm-in-scherm). Als je in dezelfde browser naar andere tabbladen gaat, blijft het SIS-venster bovenaan het geopende tabblad staan. In sommige browsers kun je het formaat van het SIS-venster wijzigen, zodat je kunt bepalen hoe groot de live weergave van de camera wordt getoond.

1. Open op een computer een browser die SIS ondersteunt en dan log in bij home.google.com.
  2. Als je een SIS-venster wilt openen, selecteer je Camera's en dan open de live weergave van je camera en dan klik op Scherm-in-scherm . Opmerking: Als je terugkeert naar de rasterweergave of een SIS-venster voor een andere camera opent, wordt het eerste venster gesloten.
  3. Open een ander tabblad in dezelfde browser. Het SIS-venster verschijnt automatisch.
  4. Gebruik een van de volgende opties om het SIS-venster te sluiten:
    • Klik in het SIS-venster op Sluiten om op het huidige tabblad te blijven.
    • Klik op de camerafeed in het SIS-venster om terug te gaan naar home.google.com.
    • Sluit het tabblad home.google.com.
    • Sluit de browser.
Opmerking: De live videostream voor camera's en deurbellen op batterijvoeding stopt automatisch na 5 minuten.

Automatiseringen

Je kunt de meeste routines bekijken en uitvoeren in het gedeelte Automatiseringen van Google Home voor het web. Als je deelneemt aan de openbare preview, kun je geavanceerdere automatiseringen maken met de scripteditor in Google Home voor het web. Hiermee kun je scripts schrijven en bewerken om je huis te automatiseren. Meer informatie over de scripteditor en hoe je geavanceerde routines maakt

Belangrijk: Alle leden van het huishouden kunnen zien wanneer deze routines worden uitgevoerd. Routines zijn alleen bedoeld voor gebruiksgemak en niet voor veiligheids- of beveiligingskritieke toepassingen. Maak geen routines die letsel of schade kunnen veroorzaken als ze niet kunnen worden gestart of gestopt. Routines kunnen afhankelijk zijn van een werkende internet- en wifi-verbinding en van de beschikbaarheid van de services van Google en de externe fabrikanten van de apparaten die voor de routines worden gebruikt. Routines werken misschien niet altijd en Google is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of verliezen als gevolg van tekortschietende routines.

Web-app van Nest

Met de web-app van Nest kun je camera's en apparaten bedienen die zijn ingesteld met de Nest-app.

Een aantal geavanceerde functies van de Nest-camera en -deurbel, Nest Aware en andere Nest-producten en -services zijn alleen beschikbaar in de computerversie van de app. Andere functies zijn om veiligheidsredenen juist uitgezet in de computerversie.

Instellingen wijzigen

1. Open home.nest.com in een webbrowser en log in.
  2. Klik in het startscherm van de app op je foto (of op het generieke icoon Icoon van account beheren als je nog geen foto hebt toegevoegd).
  3. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  4. Selecteer links het item waarvoor je de instellingen wilt wijzigen.

Je account beheren en je berichten checken

1. Klik in het startscherm op je foto (of op het generieke icoon Icoon van account beheren als je nog geen foto hebt toegevoegd).
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen om je account en andere instellingen te beheren.
  3. Selecteer Berichten Nest app email icon om je berichtgeschiedenis te checken.

Schakelen tussen huizen

1. Klik rechtsboven in het startscherm op je huis Nest menu icon. .
  2. Selecteer in het menu het huis waarnaar je wilt overschakelen.

Je Nest-producten beheren

1. Selecteer in het startscherm een product om de details te openen.
  2. Scroll omlaag om tabbladen voor productspecifieke opties te vinden, waaronder het tabblad Instellingen.