To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Google Home voor het web en de web-app van Nest

De webversies van de Home- en de Nest-app zijn geoptimaliseerd om het grotere scherm en de muis van je computer optimaal te benutten. Je kunt bijvoorbeeld automatiseringen bewerken met de scripteditor, de livestreams van meerdere Nest-camera's tegelijk bekijken of de livestream op de achtergrond afspelen terwijl je ergens anders aan werkt.

Google Home voor het web

Google Home voor het web is als preview beschikbaar terwijl we de web-app verbeteren en meer functies toevoegen. Sommige functies die beschikbaar zijn in de mobiele Google Home-app of Nest-app, zijn niet beschikbaar in de preview van Google Home voor het web. Als je feedback wilt delen, gebruik je de link Feedback sturen in het menu op home.google.com. We kijken ernaar uit om de functionaliteit verder uit te bouwen en stellen je feedback op prijs.

Gebruik een webbrowser zoals Chrome om Nest-camera's en -deurbellen te bekijken die je in de mobiele Google Home-app hebt. Je kunt Google Home voor het web openen op een computer of mobiel apparaat.

Zet je Nest-account over naar een Google-account om Google Home voor het web te gebruiken met apparaten die oorspronkelijk met de Nest-app zijn ingesteld.

Aan de slag

1. Ga naar home.google.com in een browser die WebRTC en Media Source Extensions (MSE) ondersteunt.
  2. Log in op het Google-account waarmee je je apparaten beheert in de mobiele app.

Als je bent uitgelogd sinds je laatste bezoek, krijg je een andere pagina te zien. Selecteer Naar Google Home om opnieuw in te loggen.

Opmerking: Internet Explorer ondersteunt Google Home voor het web niet. Op iPhones en iPads biedt Google Home voor het web geen ondersteuning voor camera's die oorspronkelijk met de Nest-app zijn ingesteld. Daarom zie je oudere camera's, zoals de 1e generatie Nest Cam, misschien niet.

Schakelen tussen accounts en huizen

• Als je wilt uitloggen of wilt overschakelen naar een ander account, selecteer je rechtsboven je Google-accountprofiel Account icon.
  • Als je wilt overschakelen naar een ander huis, selecteer je linksboven de naam van het huidige huis.

Praten in 2 richtingen

Voordat je praten in 2 richtingen gebruikt, zorg je dat je microfoonrechten voor home.google.com hebt aangezet in de webbrowserinstellingen.

Als je via je camera of deurbel met iemand wilt communiceren, houd je het microfoonicoon ingedrukt terwijl je de stream van de camera bekijkt of reageert op een deurbelmelding. De microfoon wordt automatisch uitgezet als je overschakelt naar een nieuw browsertabblad of na 2 minuten inactiviteit.

Indicatoren voor batterijduur

Klik op het batterij-icoon voor meer informatie over de batterij, zoals de resterende dagen aan batterijduur, de oplaadstatus en de geschatte tijd totdat de batterij volledig is opgeladen.

Camera's beheren

Als je maar één Nest-camera in je huis hebt, toont Google Home voor het web je automatisch een weergave van de livestream en bedieningselementen van die camera.

Heb je meerdere Nest-camera's, dan kun je kiezen hoe je de camera's in het browservenster wilt bekijken.

• Als je de live feed van meerdere camera's wilt bekijken, selecteer je rechtsboven de camerarasterweergave .
  • Als je een lijst met de namen van al je camera's en de live feed van één camera wilt bekijken, selecteer je rechtsboven de cameralijstweergave .
De live videostream stopt automatisch om energie te besparen:
  • De live video van Nest-camera's en -deurbellen op batterijen stopt na 5 minuten.
  • De live video van Nest-camera's en -deurbellen op netvoeding stopt na 12 uur.

Tik op Live kijken om de livestream opnieuw te starten.

Meerdere camera's tegelijk bekijken en bedienen

Als je voor het eerst inlogt bij Google Home voor het web, zie je op het scherm de live feed van alle Nest-camera's in je huis.

Voor elke camera op het scherm kun je ook het volgende bekijken:

• Naam en locatie
  • Status: aan, uit, offline of inactief (alleen camera's op batterijen)

Zo bedien je één camera:

• Zet bovenaan de camerafeed aan of uit .
  • Selecteer Live video als je de livestream van een inactieve camera wilt starten.

Zo zet je alle camera's aan of uit:

1. Selecteer Meer rechtsboven.
  2. Selecteer Alle camera's aanzetten of Alle camera's uitzetten.

Meer informatie over een specifieke camera krijgen

Als je een grotere weergave wilt openen voor een specifieke camera, selecteer je de naam van de camera of de live feed. Op het scherm zie je de geselecteerde camerafeed en een lijst met al je camera's.

In de feed van de camera kun je het volgende doen:

• De status checken
  • De camera aanzetten, live video starten of proberen verbinding te maken met wifi
  • De video uitvouwen tot volledig scherm en weer samenvouwen tot de lijstweergave
  • Inzoomen en uitzoomen tijdens een livestream
  • Het geluid tijdens een livestream uitzetten en weer aanzetten
  • Het batterijpercentage checken (alleen camera's op batterij)

In de lijst met camera's zie je ook het volgende:

• De naam en locatie van elke camera
  • De status van elke camera
  • Bedieningselementen om de geselecteerde camera aan/uit te zetten

Automatiseringen

Je kunt de meeste routines bekijken, bewerken, maken en uitvoeren in het gedeelte Automatiseringen van Google Home voor het web. Als je geavanceerdere automatiseringen wilt instellen, open je de scripteditor in Google Home voor het web. Je kunt dan scripts schrijven en bewerken om je huis te automatiseren. Meer informatie over de scripteditor en hoe je geavanceerde routines maakt

Belangrijk: Alle leden van het huishouden kunnen zien wanneer deze routines worden uitgevoerd. Routines zijn alleen bedoeld voor gebruiksgemak en niet voor veiligheids- of beveiligingskritieke toepassingen. Maak geen routines die letsel of schade kunnen veroorzaken als ze niet kunnen worden gestart of gestopt. Routines kunnen afhankelijk zijn van een werkende internet- en wifi-verbinding en van de beschikbaarheid van de services van Google en de externe fabrikanten van de apparaten die voor de routines worden gebruikt. Routines werken misschien niet altijd en Google is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of verliezen als gevolg van tekortschietende routines.

Web-app van Nest

Met de web-app van Nest kun je camera's en apparaten bedienen die zijn ingesteld met de Nest-app.

Een aantal geavanceerde functies van de Nest-camera en -deurbel, Nest Aware en andere Nest-producten en -services zijn alleen beschikbaar in de computerversie van de app. Andere functies zijn om veiligheidsredenen juist uitgezet in de computerversie.

Instellingen wijzigen

1. Open home.nest.com in een webbrowser en log in.
  2. Klik in het startscherm van de app op je foto (of op het generieke icoon Icoon van account beheren als je nog geen foto hebt toegevoegd).
  3. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  4. Selecteer links het item waarvoor je de instellingen wilt wijzigen.

Je account beheren en je berichten bekijken

1. Klik in het startscherm op je foto (of op het generieke icoon Icoon van account beheren als je nog geen foto hebt toegevoegd).
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen om je account en andere instellingen te beheren.
  3. Selecteer Berichten Nest app email icon om je berichtgeschiedenis te bekijken.

Schakelen tussen huizen

1. Klik rechtsboven in het startscherm op je huis Nest menu icon. .
  2. Selecteer in het menu het huis waarnaar je wilt overschakelen.

Je Nest-producten beheren

1. Selecteer in het startscherm een product om de details te openen.
  2. Scroll omlaag om tabbladen voor productspecifieke opties te vinden, waaronder het tabblad Instellingen.