Foutcodes en -meldingen van de Nest-camera en Nest Hello oplossen

Als de camera of videodeurbel een foutcode geeft, is er waarschijnlijk een probleem met Bluetooth, wifi of de internetverbinding. Er kan ook sprake zijn van een ander probleem. In dit artikel kun je opzoeken wat de foutcode betekent en wat je kunt doen om het probleem op te lossen.

Als je problemen hebt om je Google Nest-camera toe te voegen aan de Nest-app, wordt er mogelijk een foutmelding weergegeven op je telefoon die je kunt gebruiken om het probleem op te lossen.

Foutmeldingen van de Nest-camera

NC-fouten

Andere problemen oplossen

Er wordt een foutmelding weergegeven, maar er staat geen foutcode bij

Wanneer je probeert je Nest-camera aan de Nest-app toe te voegen, krijg je mogelijk een foutmelding te zien zonder dat je een foutcode krijgt die je kunt gebruiken om bepaalde stappen te herkennen waarmee je het probleem kunt oplossen.

Gebruik de volgende artikelen om je probleem op te lossen als de Nest-app een melding laat zien in plaats van een foutcode, bijvoorbeeld 'De videokwaliteit van je camera wordt beïnvloed door een zwakke wifi-verbinding' of 'Je mobiele verbinding kan een lagere beeldkwaliteit veroorzaken'.

Wat is een draadloze storing en hoe kan ik die oplossen? >

Problemen met de video van de Nest-camera oplossen >

Mijn camera geeft aan offline of uit te zijn

Als je Nest-camera is toegevoegd aan de Nest-app, verliest hij mogelijk de verbinding met je wifi-netwerk in huis. Als dit gebeurt, wordt je camera als uitgeschakeld of offline weergegeven in de Nest-app. Als je dit bericht ziet, raadpleeg je het volgende artikel. Hier vind je stappen die je kunt uitvoeren om problemen met de verbinding van de camera op te lossen.

Problemen oplossen wanneer de camera of deurbel offline is >

Ik weet niet wat het lampje op mijn camera betekent

Aan de voorkant van je Nest-camera zie je een statuslampje. Lees het volgende artikel voor meer informatie over wat het lampje betekent.

Meer informatie over de lampjes en de geluiden van de Nest-camera en hoe je instellingen kunt wijzigen >

Er is een probleem met de verbinding van de camera

Foutcodes: C100 ∙ C102 ∙ C202 ∙ C205 ∙ C206 ∙ C207 ∙ C210 ∙ C211 ∙ C213 ∙ C214 ∙ C215 ∙ C216 ∙ C217 ∙ C218 ∙ C219 ∙ C221 ∙ C222 ∙ C227 ∙ C228 ∙ C309-400 ∙ C309-401 ∙ C309-403 ∙ C309-500 ∙ C327 ∙ C329 ∙ C381 ∙ C390 ∙ NC004 ∙ NC017 ∙ NC029

Deze fouten geven aan dat de Nest-app geen verbinding met de camera kan maken

Problemen oplossen

1. Sluit de Nest-app.

• Android: Open het menu Recente apps en veeg de Nest-app naar links of rechts om hem van het scherm te verwijderen.

• iPhone of iPad: Dubbelklik op de startknop en veeg de Nest-app omhoog om hem van het scherm te verwijderen.

• Pc of Mac: Sluit het browsertabblad of -venster met de Nest-app.
  2. Haal de stekker van de camera uit het stopcontact. Wacht tien seconden en steek hem weer in het stopcontact.

3. Zorg dat wifi op je telefoon is ingeschakeld en dat je telefoon op hetzelfde wifi-netwerk is aangesloten als je voor je camera wilt gebruiken.

4. Probeer de Nest Cam opnieuw in te stellen op je telefoon of tablet (of op je computer).

5. Start je mobiele apparaat opnieuw op als je de foutcode nog steeds ziet (en de Nest-app op een telefoon of tablet gebruikt).

• Android: Meestal kun je dit doen door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat wordt gevraagd of je het apparaat opnieuw wilt opstarten of wilt uitschakelen. Selecteer Uitschakelen. Wacht tot het apparaat is uitgeschakeld. Houd vervolgens de aan/uit-knop een paar seconden ingedrukt tot je het Google- of Android-logo ziet. Je kunt nu proberen de Nest Cam opnieuw in te stellen.

• iPhone of iPad: Houd de sluimerknop ingedrukt totdat je de schuifregelaar ziet om het apparaat uit te schakelen. Sleep de schuifregelaar naar rechts en wacht tot het apparaat is uitgeschakeld. Houd vervolgens de sluimerknop ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt. Je kunt nu proberen de Nest Cam opnieuw in te stellen.

6. Neem contact op met Nest-ondersteuning als je de camera nog steeds niet kunt instellen. We helpen je graag verder.

Er is een probleem met de Bluetooth-verbinding

Foutcodes: C107 ∙ C111 ∙ C112 ∙ C113 ∙ C114 ∙ C115 ∙ C116 ∙ C117 ∙ C118 ∙ C201 ∙ C203 ∙ C204 ∙ C212 ∙ C234 ∙ C235 ∙ C236 ∙ C237 ∙ C238 ∙ C239 ∙ NC021 ∙ NC022 ∙ NC023

Deze foutcodes betekenen dat de Nest Cam geen verbinding met je telefoon of tablet kan maken via Bluetooth. Je moet controleren of Bluetooth goed werkt en is ingeschakeld op je apparaat.

Problemen oplossen

1. Sluit de Nest-app.

• Android: Open het menu Recente apps en veeg de Nest-app naar links of rechts om hem van het scherm te verwijderen.

• iPhone of iPad: Dubbelklik op de startknop en veeg de Nest-app omhoog om hem van het scherm te verwijderen.

2. Haal de stekker van de camera uit het stopcontact. Wacht tien seconden en steek hem weer in het stopcontact.

3. Schakel op je telefoon of tablet Bluetooth uit en dan weer in om de verbinding te resetten. Controleer nu of Bluetooth weer aan staat.

• Android: Open de app Instellingen. Tik onder Draadloos en netwerken op Bluetooth. Zet Bluetooth uit en aan met de schakelaar.

• iPhone of iPad: Open de app Instellingen. Tik op Bluetooth. Zet Bluetooth uit en aan met de schakelaar.

4. Het kan voorkomen dat je Bluetooth niet mag inschakelen op je telefoon of tablet. Start je apparaat opnieuw op als dit gebeurt. (Is het wel gelukt, ga dan verder met stap 5.)

• Android: Meestal kun je je apparaat opnieuw opstarten door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat wordt gevraagd of je het apparaat opnieuw wilt opstarten of wilt uitschakelen. Selecteer Uitschakelen. Wacht tot het apparaat is uitgeschakeld. Houd vervolgens de aan/uit-knop een paar seconden ingedrukt tot je het Google- of Android-logo ziet. Je kunt nu proberen de Nest Cam opnieuw in te stellen.

• iPhone of iPad: Houd de sluimerknop ingedrukt totdat je de schuifregelaar ziet om het apparaat uit te schakelen. Sleep de schuifregelaar naar rechts en wacht tot het apparaat is uitgeschakeld. Houd vervolgens de sluimerknop ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.

5. Wanneer je Bluetooth hebt ingeschakeld, houd je je telefoon of tablet binnen een afstand van 30 centimeter van je camera tot het instellen is voltooid. Zo kun je voorkomen dat de Bluetooth-verbinding wordt verstoord door draadloze interferentie.

6. Probeer nu je camera opnieuw in te stellen op je telefoon of tablet.

7. Probeer het eens met een andere telefoon of tablet (als je die hebt) wanneer het nog steeds niet lukt om de Nest Cam in te stellen. Of stel de camera in met een computer en de meegeleverde USB-kabel.

8. Als de Nest-app weer een Bluetooth-fout weergeeft, start je je telefoon of tablet opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. Zie stap 4 voor instructies. Probeer dan je camera weer in te stellen.

Als niets helpt, zijn hier enkele andere oplossingen die je kunt proberen

• Je kunt een andere telefoon of tablet gebruiken om je camera in te stellen. Je moet de Nest-app op het andere apparaat installeren en dan de stappen in de app volgen om je camera in te stellen.

• Als je een van de volgende camera's hebt, kun je je camera instellen zonder Bluetooth te gebruiken:

• Nest Cam Outdoor
    • Nest Cam Indoor
    • Dropcam
    • Opmerking: Als je model hier niet bij staat, moet je de camera instellen met Bluetooth en de Nest-app op je telefoon of tablet. Volg zorgvuldig de stappen hierboven voor het oplossen van problemen met Bluetooth.

De camera kan geen verbinding maken met je andere Nest-product(en)

Foutcodes: NC013 ∙ NC014 ∙ NC018 ∙ NC024 ∙ NC030

Als je ten minste één ander Nest-product in je huis hebt, moet de camera of videodeurbel hiermee verbinding kunnen maken tijdens het instellen. Als dit niet mogelijk is, zie je een van deze fouten.

Problemen oplossen

Waarom het gebeurt

Tijdens het instellen probeert de Nest-camera of videodeurbel wifi-gegevens op te halen van het andere Nest-product in je huis. De camera of deurbel weet dat er nog een Nest-product in je huis is, omdat hij dit product in de Nest-app ziet.

Als de camera of deurbel geen verbinding kan maken met het andere Nest-product, kan hij niet de informatie ophalen die nodig is voor de instellingen.

Wat te doen

Volg deze stappen om het instellen te voltooien.

1. Start de camera of deurbel opnieuw op

• Nest-camera: Haal de stekker van de camera uit het stopcontact. Wacht tien seconden en steek hem weer in het stopcontact.

• Google Nest Hello videodeurbel: Schakel eerst de stroom naar de videodeurbel uit bij de stroomonderbreker of in de zekeringkast. Wacht tien seconden en schakel de stroom dan weer in.

2. Maak verbinding met hetzelfde wifi-netwerk

Controleer met welk wifi-netwerk je telefoon (met de Nest-app) is verbonden.

Als hij op een ander netwerk zit dan de andere Nest-producten in je huis:

1. Verbind je telefoon met hetzelfde wifi-netwerk als je andere Nest-producten.

2. Probeer de camera of deurbel opnieuw in te stellen terwijl je telefoon op hetzelfde netwerk zit.

• Wanneer je hiermee klaar bent, kun je je telefoon op een ander wifi-netwerk aansluiten als je dit wilt.

3. Als je nog steeds dezelfde fout krijgt, start je de camera of deurbel opnieuw op (zie stap 1 hierboven) en ga je door met de stappen voor probleemoplossing hieronder.

3. Zet je producten dichter bij elkaar

Tijdens het instellen probeert je nieuwe camera of deurbel verbinding te maken met een van de volgende Nest-producten in je huis (indien aanwezig):

• Google Nest Cam IQ indoor, Google Nest Cam IQ outdoor of Nest Hello videodeurbel
  • Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder
  • Google Nest Guard (het hoofdonderdeel van het Google Nest Secure alarmsysteem)

Opmerking: Nest-thermostaten, Google Nest Detects, Google Nest Tags en andere Nest-cameramodellen doen niet mee bij het instellen zoals hierboven beschreven.

Je kunt ze als volgt helpen verbinding te maken:

1. Zet je camera of deurbel en je andere Nest-producten binnen een afstand van ongeveer 10 meter van elkaar.

• Als je een Nest-camera instelt: Plaats je camera dichter bij het andere Nest-product. Je moet misschien de camerastekker uit het stopcontact halen en op een ander stopcontact aansluiten, dichter bij het andere product.

• Als je een Nest Hello videodeurbel instelt: Plaats je andere Nest-product dichter bij de deurbel. Als je bijvoorbeeld een Nest-camera hebt, haal je de stekker uit het stopcontact en sluit je hem aan op een stopcontact dicht bij de deurbel. Je kunt hem later weer terugplaatsen.

2. Nu de apparaten dichter bij elkaar staan, voer je de instellingen opnieuw uit.

3. Als dit niet werkt, start je de camera of deurbel opnieuw op (zie stap 1 hierboven). Plaats dan de camera of deurbel en andere Nest-producten binnen een afstand van ongeveer 1 meter van elkaar en voer de instellingen opnieuw uit.

Tip: Wanneer je de camera of deurbel aan de Nest-app hebt toegevoegd en hebt ingesteld, kun je de apparaten weer verder van elkaar zetten. Ze hoeven alleen tijdens het instellen dicht bij elkaar te zijn.

Als het niet mogelijk is om je apparaten dichter bij elkaar te zetten, raadpleeg je onderstaand artikel, 'Wat als je je Nest-producten niet dichter bij elkaar kunt plaatsen'.

Wat als je je Nest-producten niet dichter bij elkaar kunt plaatsen

In een aantal gevallen kun je je camera of deurbel en je andere Nest-producten misschien niet dichter bij elkaar plaatsen.

Je andere Nest-product bevindt zich in een ander huis

Je hebt bijvoorbeeld meer dan één huis of bedrijf en je kunt je Nest-producten echt niet dichter bij elkaar plaatsen.

In dit geval maak je een ander huis in de Nest-app en voeg je de nieuwe camera of deurbel toe aan het andere huis. Dit zorgt ervoor dat je camera of deurbel stopt met zoeken naar het andere Nest-product in je eerste huis. Zie het volgende artikel voor informatie over het maken en beheren van meer dan één huis in de Nest-app:

Meerdere huizen en Nest-producten beheren >

Je andere producten zijn Nest Protects en je kunt je camera niet binnen hun bereik plaatsen

Je Protects zijn bijvoorbeeld geïnstalleerd aan erg hoge plafonds.

Er zijn een paar manieren om je camera en deurbel toch in te stellen. Lees onderstaande opties en bepaal welke de beste voor je is.

• Als je een Nest Protect op batterijen hebt, kun je hem van het plafond halen en zo dicht mogelijk bij je camera of deurbel zetten tijdens het instellen. Daarna kun je de Protect weer aan het plafond bevestigen en de camera of deurbel installeren waar je wilt.

• Je kunt bovenstaande oplossing ook proberen met een bedrade Protect (een Protect die is aangesloten op de netstroom in je huis). Hiervoor moet je wel de bedrading van de Protect loshalen.

• Schakel eerst de stroom naar de Protect uit bij de stroomonderbreker of in de zekeringkast.

Waarschuwing: Als je de stroom niet uitschakelt, kan dit een ernstige elektrische schok, letsel of de dood tot gevolg hebben.

• Begin bij het eind van onze installatie-instructies voor de Nest Protect en volg de relevante stappen in omgekeerde volgorde om de Protect los te halen van de stroomdraden.

• Plaats de Protect dichter bij de camera of deurbel en ga verder met instellen.

• Hierna moet je de Protect weer aansluiten op de bedrading in je huis door de relevante stappen in de installatie-instructies voor de Nest Protect uit te voeren (in de normale volgorde).
  • Ten slotte heb je, als je een bedrade Protect of je Protect op batterijen hebt, nog de optie een ander huis te maken in de Nest-app en je camera of deurbel aan dat andere huis toe te voegen. Zie het volgende artikel voor informatie over het maken en beheren van meer dan één huis in je account in de Nest-app:

Meerdere huizen en Nest-producten beheren >

Als je wilt schakelen tussen je camera of deurbel en je Nest Protects, moet je in de Nest-app schakelen tussen je andere huizen. Het is dus misschien handiger om een andere optie te kiezen als je alles op één plek bij elkaar wilt hebben in de app.

De Nest Cam kan geen verbinding maken vanwege je internetbeveiligingsinstellingen

Foutcodes: C209 ∙ C229 ∙ C230 ∙ C231 ∙ C232 ∙ C233 ∙ NC008 ∙ NC009

Deze foutcodes betekenen dat je internetfirewall mogelijk verhindert dat de Nest Cam door de Nest-app aan je netwerk wordt toegevoegd. Het kan ook zijn dat er een ander probleem met je netwerk is.

Problemen oplossen

1. Sluit de Nest-app.

• Android: Open het menu Recente apps en veeg de Nest-app naar links of rechts om hem van het scherm te verwijderen.
    • iPhone of iPad: Dubbelklik op de startknop en veeg de Nest-app omhoog om hem van het scherm te verwijderen.
  2. Haal de stekker van de camera uit het stopcontact. Wacht tien seconden en steek hem weer in het stopcontact.

3. Controleer of je wifi-thuisnetwerk verbinding met internet heeft en of de verbinding correct werkt. Als je merkt dat andere apparaten in huis geen verbinding met internet kunnen maken, vraag dan je internetprovider om de service te herstellen.

• Gebruik een Mac of pc om een webpagina te bezoeken, bijvoorbeeld nest.com, en controleer of de pagina correct wordt geladen.
    • Of schakel de vliegtuigmodus in op je telefoon of tablet en schakel vervolgens wifi in (terwijl je in de vliegtuigmodus blijft). Laat je apparaat verbinding maken met je wifi-thuisnetwerk en probeer een webpagina te bezoeken, bijvoorbeeld nest.com. Controleer of de pagina correct wordt geladen. Schakel de vliegtuigmodus weer uit als je klaar bent met testen.
  4. Zorg dat wifi op je telefoon is ingeschakeld en dat je telefoon op hetzelfde wifi-netwerk is aangesloten als je voor je camera wilt gebruiken.

5. Als je een firewall gebruikt, kun je het beveiligingsniveau tijdelijk wat lager zetten om de Nest-app toe te staan het product aan je netwerk toe te voegen. Je moet de MAC-adresfiltering en de IP-filtering tijdelijk uitschakelen. Weet je niet hoe dat werkt, neem dan contact op met de persoon of leverancier die de firewall heeft ingesteld.

6. Open de Nest-app opnieuw en stel de Nest Cam in op je telefoon of tablet (of op je computer).

7. Zet de firewall weer terug op zijn vorige beveiligingsniveau wanneer de Nest Cam is ingesteld.

De camera kan geen verbinding met wifi maken

Foutcodes: C106 ∙ C109 ∙ C119 ∙ C224 ∙ C324 ∙ C331 ∙ C332 ∙ C363 ∙ C364

Deze foutcodes betekenen dat de Nest Cam geen verbinding kan maken met het wifi-netwerk dat je hebt geselecteerd. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Probeer de volgende suggesties:

Problemen oplossen

1. Sluit de Nest-app.

• Android: Open het menu Recente apps en veeg de Nest-app naar links of rechts om hem van het scherm te verwijderen.
    • iPhone of iPad: Dubbelklik op de startknop en veeg de Nest-app omhoog om hem van het scherm te verwijderen.
    • Pc of Mac: Sluit het browsertabblad of -venster met de Nest-app.
  2. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Zijn het twee aparte apparaten, haal dan beide stekkers eruit.

3. Wacht dertig seconden en sluit je modem en router weer aan op het stopcontact.

4. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.

5. Controleer of je wifi-thuisnetwerk verbinding met internet heeft en of de verbinding correct werkt. Merk je dat andere apparaten in huis geen verbinding met internet kunnen maken, vraag dan je internetprovider om de service te herstellen.

• Gebruik een Mac of pc om een webpagina te bezoeken, bijvoorbeeld nest.com, en controleer of de pagina correct wordt geladen.
    • Of schakel de vliegtuigmodus in op je telefoon of tablet en schakel vervolgens wifi in (terwijl je in de vliegtuigmodus blijft). Laat je apparaat verbinding maken met je wifi-thuisnetwerk en probeer een webpagina te bezoeken, bijvoorbeeld nest.com. Controleer of de pagina correct wordt geladen. Schakel de vliegtuigmodus weer uit als je klaar bent met testen.
  6. Haal de stekker van de camera uit het stopcontact. Wacht tien seconden en steek hem weer in het stopcontact.

7. Zorg dat wifi op je telefoon is ingeschakeld en dat je telefoon op hetzelfde wifi-netwerk is aangesloten.

8. Open de Nest-app opnieuw en stel de Nest Cam in op je telefoon of tablet (of op je computer).

Onjuist wifi-wachtwoord

Foutcodes: C104 ∙ C220 ∙ C320 ∙ NC005 ∙ NC006 ∙ NC007

Je hebt waarschijnlijk een fout gemaakt bij het invoeren van het wachtwoord van je wifi-netwerk. Dat is eenvoudig op te lossen.

Problemen oplossen

1. Controleer het wachtwoord van je wifi-thuisnetwerk nog eens goed. Heb je hulp nodig, neem dan contact op met de persoon of leverancier die het wifi-netwerk in je huis heeft ingesteld.

2. Tik op de knop Opnieuw proberen en geef je wifi-gegevens opnieuw op. Voer zorgvuldig het wachtwoord van je wifi-netwerk in wanneer daarom wordt gevraagd.

De camera kan het wifi-netwerk niet vinden of er geen verbinding mee maken

Foutcodes: C103 ∙ C110 ∙ C223 ∙ C323 ∙ C365 ∙ C366 ∙ C367 ∙ C368 ∙ C371 ∙ C372 ∙ C373 ∙ C374 ∙ C375 ∙ C376

Deze foutcodes betekenen dat de camera het wifi-netwerk dat je hebt geselecteerd niet kan vinden of er geen verbinding mee kan maken. Er kunnen verschillende redenen zijn voor dit probleem. Probeer de volgende suggesties:

Problemen oplossen

1. Sluit de Nest-app.

• Android: Open het menu Recente apps en veeg de Nest-app naar links of rechts om hem van het scherm te verwijderen.
    • iPhone of iPad: Dubbelklik op de startknop en veeg de Nest-app omhoog om hem van het scherm te verwijderen.
    • Pc of Mac: Sluit het browsertabblad of -venster met de Nest-app.
  2. Controleer of je wifi-thuisnetwerk verbinding met internet heeft en of de verbinding correct werkt. Als je merkt dat andere apparaten in huis geen verbinding met internet kunnen maken, vraag dan je internetprovider om de service te herstellen.

• Gebruik een Mac of pc om een webpagina te bezoeken, bijvoorbeeld nest.com, en controleer of de pagina correct wordt geladen.
    • Of schakel de vliegtuigmodus in op je telefoon of tablet en schakel vervolgens wifi in (terwijl je in de vliegtuigmodus blijft). Laat je apparaat verbinding maken met je wifi-thuisnetwerk en probeer een webpagina te bezoeken, bijvoorbeeld nest.com. Controleer of de pagina correct wordt geladen. Schakel de vliegtuigmodus weer uit als je klaar bent met testen.
  3. Zorg dat wifi op je telefoon is ingeschakeld en dat je telefoon op hetzelfde wifi-netwerk is aangesloten.

4. Controleer of je niet per ongeluk een camera die alleen geschikt is voor de 2,4GHz-band probeert te verbinden met een 5GHz-netwerk.

5. Haal de stekker van de camera uit het stopcontact. Wacht tien seconden en steek hem weer in het stopcontact.

6. Open de Nest-app opnieuw en stel de Nest Cam in op je telefoon of tablet (of op je computer).

Je verborgen wifi-netwerk herkent de ingevoerde informatie niet

Foutcodes: C225 ∙ C325

Dit kan gebeuren wanneer je verbinding probeert te maken met een verborgen wifi-netwerk en de gegevens handmatig hebt ingevoerd. Mogelijk heb je een onjuist beveiligingstype voor het wifi-netwerk gekozen.

Problemen oplossen

1. Controleer het beveiligingstype van het wifi-netwerk. Deze foutcodes verschijnen bijvoorbeeld wanneer het wifi-netwerk het beveiligingstype WPA gebruikt, maar je tijdens de configuratie WEP hebt geselecteerd. Weet je niet zeker hoe dat werkt, neem dan contact op met de persoon of leverancier die het wifi-netwerk in je huis heeft ingesteld.

2. Tik in de Nest-app op de knop Opnieuw proberen en geef je wifi-gegevens opnieuw op. Selecteer het juiste beveiligingstype voor je wifi-netwerk wanneer daarom wordt gevraagd.

3. Heb je nog steeds problemen, dan kun je het wifi-netwerk tijdelijk zichtbaar maken, zodat de camera het kan vinden en automatisch verbinding kan maken. Wanneer je klaar bent, kun je het netwerk weer verbergen. Weet je niet zeker hoe dat werkt, neem dan contact op met de persoon of leverancier die het wifi-netwerk in je huis heeft ingesteld.

Er is een probleem met de instellingen van de router

Foutcodes: C105 ∙ C226 ∙ C326

Deze foutcodes beteken dat de router geen netwerkadres aan de camera kan toewijzen. Dit kan het gevolg zijn van bepaalde routerinstellingen.

Problemen oplossen

Probeer de onderstaande suggesties. Weet je niet zeker hoe je de instellingen van de router moet aanpassen, neem dan contact op met de persoon of leverancier die het wifi-netwerk in je huis heeft ingesteld.

1. Sluit de Nest-app.

2. Zorg dat wifi op je telefoon is ingeschakeld en dat je telefoon op hetzelfde wifi-netwerk is aangesloten als je voor je camera wilt gebruiken.

3. Je router is mogelijk niet goed geconfigureerd voor de koppeling met de Nest Cam. De Nest Cam gebruikt DHCP om verbinding met je wifi-netwerk te maken. Controleer of DHCP is ingeschakeld voor je router.

4. Als je router MAC-adresfiltering gebruikt, lees je onze informatie over hoe je het MAC-adres van de Nest Cam op de witte lijst zet.

5. Controleer of je wifi-apparatuur de andere aanbevolen instellingen voor routers en toegangspunten gebruikt.

6. Haal de stekker van de camera uit het stopcontact. Wacht tien seconden en steek hem weer in het stopcontact.

7. Open de Nest-app opnieuw en stel de Nest Cam in op je telefoon of tablet (of op je computer).

De internetverbinding is te traag of is uitgevallen

Foutcode: C108

Deze foutcode verschijnt als de Nest-server niet reageert op een verzoek van je apparaat. Dit kan gebeuren als de internetverbinding tijdens het instellen wordt verbroken, of als het netwerk problemen met de bandbreedte heeft.

Problemen oplossen

1. Als de internetverbinding traag is, heb je mogelijk onvoldoende bandbreedte om het instellen te voltooien. Voer een internetsnelheidstest uit en controleer of er misschien onverwachte bandbreedteproblemen zijn.

2. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Zijn het twee aparte apparaten, haal dan beide stekkers eruit.

3. Wacht dertig seconden en sluit je modem en router weer aan op het stopcontact.

4. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.

5. Controleer of je wifi-netwerk verbinding met internet heeft en de verbinding correct werkt. Merk je dat andere apparaten in huis geen verbinding met internet kunnen maken, vraag dan je internetprovider om de service te herstellen.

• Gebruik een Mac of pc om een webpagina te bezoeken, bijvoorbeeld nest.com, en controleer of de pagina correct wordt geladen.
  • Of schakel de vliegtuigmodus in op je telefoon of tablet en schakel vervolgens wifi in (terwijl je in de vliegtuigmodus blijft). Laat je apparaat verbinding maken met je wifi-thuisnetwerk en probeer een webpagina te bezoeken, bijvoorbeeld nest.com. Controleer of de pagina correct wordt geladen. Schakel de vliegtuigmodus weer uit als je klaar bent met testen.

6. Sluit de Nest-app.

• Android: Open het menu Recente apps en veeg de Nest-app naar links of rechts om hem van het scherm te verwijderen.
  • iPhone of iPad: Dubbelklik op de startknop en veeg de Nest-app omhoog om hem van het scherm te verwijderen.
  • Pc of Mac: Sluit het browsertabblad of -venster met de Nest-app.

7. Haal de stekker van de camera uit het stopcontact. Wacht tien seconden en steek hem weer in het stopcontact.

8. Open de Nest-app opnieuw en stel de Nest Cam in op een telefoon of tablet.

Er is een probleem met de verbinding tussen de camera en de computer

Foutcodes: C350 ∙ C362 ∙ C380

Als je de Nest Cam instelt op een Mac of een Windows-computer, kunnen deze foutcodes verschijnen wanneer er een probleem is met de verbinding.

Problemen oplossen

1. Wis het cachegeheugen en verwijder de cookies van je browser. Kijk in het helpmenu van de browser hoe je dit moet doen.

2. Sluit de webbrowser.

3. Haal de kabel van de camera uit de USB-poort op de computer. Sluit de kabel weer aan op een andere USB-poort op de computer (als die er is).

4. Probeer opnieuw de Nest Cam in te stellen vanaf je computer.

De camera hoort mogelijk bij een ander Nest-huis

Foutcodes: C101 ∙ C208 ∙ C308 ∙ C309

Deze foutcodes verschijnen als de Nest-app denkt dat de camera al is ingesteld in een Nest-huis.

Problemen oplossen

1. Sluit de Nest-app.

• Android: Open het menu Recente apps en veeg de Nest-app naar links of rechts om hem van het scherm te verwijderen.
  • iPhone of iPad: Dubbelklik op de startknop en veeg de Nest-app omhoog om hem van het scherm te verwijderen.
  • Pc of Mac: Sluit het browsertabblad of -venster met de Nest-app.

2. Als je Nest-camera al in een account in de Nest-app is ingesteld, moet je de camera uit het vorige account verwijderen voordat je doorgaat. Als je een abonnement op Nest Aware hebt en de camera uit het account verwijdert, wordt de hele opgenomen videogeschiedenis van de camera ook verwijderd. Zorg er dus voor dat je clips maakt en downloadt van alle beelden die je wilt bewaren voordat je de camera uit het account verwijdert.

3. Haal de stekker van de camera uit het stopcontact. Wacht tien seconden en steek hem weer in het stopcontact.

4. Open de Nest-app opnieuw en stel de Nest Cam in op je telefoon of tablet (of computer).

5. Neem contact op met Nest-ondersteuning als je de camera nog steeds niet kunt instellen of als je de camera niet kunt verwijderen uit het vorige account in de Nest-app.

De videodeurbel heeft misschien oude instellingen

Foutcodes: NC003

Wanneer je deze fout ziet, betekent dit dat de Nest-app denkt dat je Nest Hello oude instellingen heeft. Je ziet dit bericht:

Reset je Nest Hello

Problemen oplossen

Ga als volgt te werk om je Hello terug te zetten op de fabrieksinstellingen:

1. Als de Nest Hello al aan de muur is bevestigd, moet je hem van de muur verwijderen. Gebruik de met de Hello meegeleverde ontgrendelingstool of een punaise. Steek deze in de opening onder op de Nest Hello en trek de Nest Hello van de basis.

Tip: Schroef de draden die aan de achterkant van je camera vastzitten, niet los.

2. Houd twee knoppen op de Nest Hello ongeveer tien seconden ingedrukt:

• Houd de resetknop op de achterkant ingedrukt (gebruik de ontgrendelingstool of een punaise).
    • Houd tegelijkertijd de grote deurbelknop op de voorkant ingedrukt.

3. Terwijl je de knoppen ingedrukt houdt, geeft de camera een geluidssignaal en begint de lichtring blauw te branden en vervolgens geel te knipperen. Daarna gaan alle lampjes uit.

4. Laat de twee knoppen los.

5. De fabrieksinstellingen zijn hersteld wanneer de camera een geluidssignaal laat horen en de lichtring langzaam blauw pulseert.

Wanneer de Nest Hello is teruggezet op de fabrieksinstellingen, kun je de camera weer aan de app toevoegen.

De camera instellen met de Nest-app >